Ove subote, 9. studenoga, u Župnoj crkvi sv. Nikole biskupa Čakovec, Hrvatsko pjevačko društvo “Bijaćka vila“ – Kaštela održat će koncert na temu “Andrašec u interpretaciji hrvatskoga Juga“.

Hrvatsko pjevačko društvo “Bijaćka vila” iz Kaštele

To je 4. koncert projekta “Furjonova zviezda“ koji je započeo 2016. godine. Realizira suradnjom Općine Dekanovec i Instituta “Ars musica“ pod pokroviteljstvom Ministarstva RH i Međimurske županije.

– Cilj projekta je sačuvati kulturnu baštinu međimurskog kraja putem suvremenih obrada tradicijskih tekstova i napjeva kantora Florijana Andrašca (1888. – 1962.) Za koncerte projekta angažiraju se skladatelji i zborovi koji nisu iz Međimurja, kako bi imali prilike bolje upoznati međimursku popijevku, uvrstiti nove skladbe inspirirane međimurskim melodijama u svoj repertoar te prezentirati međimursko naslijeđe u drugim mjestima – kaže predsjednik Udruge i autor projekta Nikola Sebastian Jambrošić.

HPD “Bijaćka vila“ – Kaštela će u sklopu cjelovečernjeg koncerta premijerno izvesti skladbu “Lepšega imena gdo bi zreči mogel“. Tekst i glazbu je napisao sam kantor Andrašec, a obradu poznati hrvatski skladatelj i dirigent Vlado Sunko. Koncert počinje u 19:30 pod dirigentskom palicom Andre Čale.

Više detalja na web stranici www.arsmusica.hr/furjonovazviezda

Komentari

Komentara