Povežite se s nama

U fokusu

Gaf Alena Kišića: izborni program SDP-a je to što ima svojeg kandidata za gradonačelnika

Objavljeno:

- dana

OBJAVLJENO, PA UKLONJENO

“SDP je stranka s vlastitim kandidatom za gradonačelnika. Najjača je stranka u gradu Varaždinu, to je stranka s jasnim izbornim programom koji će se sastojati od dva mjerljiva cilja (što napraviti u prvoj godini, a što u cijelom mandatu)”.

Navedeno je to u “Programu” koji je prošli tjedan bio objavljen na internetskim stranicama Alena Kišića, SDP-ovog kandidata za gradonačelnika Varaždina, no vrlo je brzo bio uklonjen, što je prenio portal Direktno.hr.

Iz Programa proizlazi da je izborni program SDP-a to što ima vlastitoga kandidata za gradonačelnika, što su najjača stranka u gradu, a i što imaju “jasne kriterije napredovanja u stranci”. 

Navedeno je i da “prepoznaju bazu svojih simpatizera i birača”, a i da su stranka s “jasnim kriterijima za napredovanje unutar stranke”.

Zanimljivo je i da je istaknuto da su stranka koja će “vratiti život u grad Varaždin”, čime su zapravo sami sebi uputili ozbiljnu kritiku. Naime, na vlasti u Gradu Varaždinu je zadnjih pet godina upravo SDP u koaliciji s HNS-om, a i na ove izbore izlaze zajedno. Osim što se ovaj put mijenjaju kandidati za gradonačelnika i zamjenike, bilo kakve druge kadrovske promjene u gradskoj upravi ne mogu se očekivati, a upravo je izvršna vlast zajedno s istaknutim HNS-ovim pročelnicima “zaslužna” za trenutni život u gradu.

Iz SDP-a na “Program” nije bilo službene reakcije.

Međutim, član Predsjedništva varaždinskog SDP-a Miroslav Marković je na portalu Direktno reagirao navevši da se radi o programu za unutarstranačke izbore u gradskoj organizaciji koji su održani prošle godine, a nemaju veze s programom za lokalne izbore koji će uskoro objaviti.

Kako je dokument završio na službenim stranicama Alena Kišića, nije objasnio.

Izvor:
Foto:

U fokusu

FOTO Svečanom sjednicom obilježen Dan grada Varaždina

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

FOTO : IVAN AGNEZOVIC

Gradonačelnik Neven Bosilj poručio je da živi za dan kad će umjesto bala u Brezju niknuti proizvodne hale

Svečanom sjednicom danas je proslavljen Dan Grada Varaždina. Svečanoj su sjednici prisustvovali premijer Andrej Plenković, potpredsjednik Vlade i ministar Oleg Butković, ministar Davor Filipović, župan Anđelko Stričak kao izaslanik predsjednika Sabora Gordana Jandrokovića, direktor Fonda Luka Balen, izbornik nogometne reprezentacije Zlatko Dalić, saborski zastupnici i zastupnice te brojni drugi.

Sve okupljene uvodno je pozdravio predsjednik Gradskog vijeća Lovro Lukavečki.

Gradonačelnik Neven Bosilj podsjetio je na bogatu povijest Varaždina, ali i na projekte koji su realizirani u proteklih godinu dana.

-Skoro osam i pol stoljeća prošlo je od spomena imena Varaždina i s ponosom baštinimo tu povijest. Generacije Varaždinaca izgradile su naš poseban varaždinski duh, a osjećaj vezanosti za povijest i tradiciju samo je prva polovica priče – rekao je Bosilj i istaknuo da je posebno važno budućim generacijama stvoriti bolje prilike.

Spomenuo je i značajne događaje koji  su obilježili ovu godinu, poput primjerice obnove Gradske vijećnice koja slavi 500-ti rođendan.

Ponovio je da je Varaždin iznad svih te se osvrnuo i na problematiku baliranog otpada.

 -Živim za dan kad će umjesto bala u Brezju niknuti nove proizvodne hale i nova radna mjesta. Stvaramo temelje za novi razvojni ciklus našega grada – rekao je Bosilj i zahvalio svima koji su pomogli u rješavanju problema s balama, od stručnog tima, Fonda i na kraju hrvatske Vlade.

U ime svih načelnika i gradonačelnika sve okupljene pozdravio je koprivnički gradonačelnik Mišel Jakšić.

Župan Anđelko Stričak, kao izaslanik predsjednika Sabora, čestitao je Dan grada svim Varaždinkama i Varaždincima.

-Da Vlada nije donijela odluku o financiranju sanacije bala vjerojatno bi na ovoj sjednici sve bilo tmurno, ali sada ovdje vlada optimizam – rekao je među ostalim Stričak.

Na kraju se obratio i premijer Andrej Plenković.

-Ovo je moj drugi boravak u Varaždinu u zadnjih desetak dana. Cilj je da zajednički emancipiramo sve što zajedno činom za razvoj grada i cijelog sjevera Hrvatske – rekao je Plenković i podsjetio da je nedavno bio na otvaranju Centra kompetentosti Medicinske škole.

-U osmoj godini mandata gotovo da nema institucije koje nisam obišao, ali ovakvu srednju školu nisam vidio – pohvalio je Plenković. Osvrnuo se i na rješenje bala.

Podsjetio je da je gradonačelnik Bosilj na svečanoj sjednici županijske Skupštine uputio apel da se riješe bale. Potom je zahvalio gradonačelniku i saborskim zastupnicima Damiru Habijanu i Predragu Štromaru jer su dali doprinos u rješavanju bala.

Na svečanoj sjednici dodijeljene su nagrade i priznanja.

Ivan Vujec i Denis Peričić primili su nagrade za životno djelo. Medalje idu Branku Spevecu posthumno, Hani Hegedušić i Marijanu Sertiću.

Plakete se dodjeljuju, OPG-u Pocedulić, TZ-u Grada Varaždina, ŠRD Varaždin, Udruzi za klasični balet Vindija, Metalskoj industriji Varaždin d.d.

Nastavite čitati

U fokusu

U Varaždinu obuka komunalnih redara, raspravljat će i o komunikaciji s “teškim strankama“!

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

ilustracija

Varaždin će u četvrtak, 7. prosinca, od jutarnjih sati biti domaćin obuke komunalnih redara.

Obuka komunalnih redara, namijenjena je i drugim službenicima i/ili pročelnicima u čijem je “opisu posla” problematika komunalnog gospodarstva.

Stoga će sudionici skupa u Park Boutique hotelu raspravljati između ostalog o zakonskoj regulativi za postupanje komunalnog redarstva s naglaskom na gospodarenje otpadom, o Odluci o komunalnom redu i drugim aktima JLS važnima za postupanje komunalnog redarstva.

Programom je prije pauze za kavu Predviđena još jedna zanimljiva točka. Riječ je  o profesionalnoj komunikaciji s „teškim strankama“, što god to značilo.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje