Povežite se s nama

U fokusu

Gaf Alena Kišića: izborni program SDP-a je to što ima svojeg kandidata za gradonačelnika

Objavljeno:

- dana

OBJAVLJENO, PA UKLONJENO

“SDP je stranka s vlastitim kandidatom za gradonačelnika. Najjača je stranka u gradu Varaždinu, to je stranka s jasnim izbornim programom koji će se sastojati od dva mjerljiva cilja (što napraviti u prvoj godini, a što u cijelom mandatu)”.

Navedeno je to u “Programu” koji je prošli tjedan bio objavljen na internetskim stranicama Alena Kišića, SDP-ovog kandidata za gradonačelnika Varaždina, no vrlo je brzo bio uklonjen, što je prenio portal Direktno.hr.

Iz Programa proizlazi da je izborni program SDP-a to što ima vlastitoga kandidata za gradonačelnika, što su najjača stranka u gradu, a i što imaju “jasne kriterije napredovanja u stranci”. 

Navedeno je i da “prepoznaju bazu svojih simpatizera i birača”, a i da su stranka s “jasnim kriterijima za napredovanje unutar stranke”.

Zanimljivo je i da je istaknuto da su stranka koja će “vratiti život u grad Varaždin”, čime su zapravo sami sebi uputili ozbiljnu kritiku. Naime, na vlasti u Gradu Varaždinu je zadnjih pet godina upravo SDP u koaliciji s HNS-om, a i na ove izbore izlaze zajedno. Osim što se ovaj put mijenjaju kandidati za gradonačelnika i zamjenike, bilo kakve druge kadrovske promjene u gradskoj upravi ne mogu se očekivati, a upravo je izvršna vlast zajedno s istaknutim HNS-ovim pročelnicima “zaslužna” za trenutni život u gradu.

Iz SDP-a na “Program” nije bilo službene reakcije.

Međutim, član Predsjedništva varaždinskog SDP-a Miroslav Marković je na portalu Direktno reagirao navevši da se radi o programu za unutarstranačke izbore u gradskoj organizaciji koji su održani prošle godine, a nemaju veze s programom za lokalne izbore koji će uskoro objaviti.

Kako je dokument završio na službenim stranicama Alena Kišića, nije objasnio.

Izvor:
Foto:

U fokusu

Novi udar: Poskupjeli dijelovi za automobile, ali i obvezno auto osiguranje

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Poskupjeli su gotovo svi zamjenski dijelovi, od guma do tekućine za pranje stakla, a posljednji udar na vozače su i nove cijene auto osiguranja, piše RTL.

– Rast cijena između 10 i 25 posto. Najmanje poskupljenje se dogodilo na antifrizu, dok dijelovi, motorna ulja 15 posto, akumulatori 13, 14 posto. I nažalost najviše su poskupjele gume 25 posto – rekao je Zoran Branšajd, voditelj nabave u tvrtki za veleprodaju autodijelova i opreme.

Što znači da samo jedna guma koja je koštala 600 kuna, sada košta 750. Tko ih mijenja na cijelom automobilu, morat će izdvojiti 600 kuna više. Problemi su krenuli još u doba korone, nastavili se inflacijom.

Od 1. listopada poskupjelo i obavezno osnovno auto osiguranje za 200 do 400 kuna. Iz najvećih osiguravajućih kuća, nitko nam nije potvrdio ovu informaciju, no vozači su osjetili.

Nastavite čitati

U fokusu

Potvrđena optužnica protiv šefice financija Općine Sračinec

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Optužno vijeće zagrebačkog Županijskog suda potvrdilo je optužnicu protiv Renate Sabati, bivše voditeljice poslova financija u Općini Sračinec, koju Uskok tereti da je od 2011. do kraja kolovoza 2018. oštetila općinu za više od 1,6 milijuna kuna, piše Net.hr.  

Uskok tereti Sabati da novac koji je podizala sa žiro-računa, kao i novac koji joj je predan radi polaganja, nije polagala u blagajnu već ga je zadržavala za sebe.

Sabati je, tvrdi Uskok, radi prikrivanja zlouporaba prikazivala da je podignuti novac iskorišten za poslovanje općine pri čemu je u dnevniku knjiženja knjižila ulazne račune dobavljača u većim iznosima od stvarnih te izrađivala neistinite ulazne račune.

Porezne prihode prikazivala je u iznosima različitim od stvarno uplaćenih, kao i isplatu donacija raznim udrugama na temelju zamolbi za donacije koje je sama izrađivala. Nakon toga je izrađivala neistinite bankovne izvode kako bi prikrila uzetu gotovinu, tvrdi tužiteljstvo.

Uskok tereti Sabati da je novac iz blagajne za svoje potrebe podizala koristeći ovlaštenje obavljanja gotovinskih isplata iz blagajne, a kako bi prikazala da je novac utrošen za potrebe općine, sačinjavala je neistinite isplatnice za robu koju općina nije nabavila, kao i račune koje dobavljači nisu ispostavili.

Izvor: Net.hr

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje