Povežite se s nama

U fokusu

Gaf Alena Kišića: izborni program SDP-a je to što ima svojeg kandidata za gradonačelnika

Objavljeno:

- dana

OBJAVLJENO, PA UKLONJENO

“SDP je stranka s vlastitim kandidatom za gradonačelnika. Najjača je stranka u gradu Varaždinu, to je stranka s jasnim izbornim programom koji će se sastojati od dva mjerljiva cilja (što napraviti u prvoj godini, a što u cijelom mandatu)”.

Navedeno je to u “Programu” koji je prošli tjedan bio objavljen na internetskim stranicama Alena Kišića, SDP-ovog kandidata za gradonačelnika Varaždina, no vrlo je brzo bio uklonjen, što je prenio portal Direktno.hr.

Iz Programa proizlazi da je izborni program SDP-a to što ima vlastitoga kandidata za gradonačelnika, što su najjača stranka u gradu, a i što imaju “jasne kriterije napredovanja u stranci”. 

Navedeno je i da “prepoznaju bazu svojih simpatizera i birača”, a i da su stranka s “jasnim kriterijima za napredovanje unutar stranke”.

Zanimljivo je i da je istaknuto da su stranka koja će “vratiti život u grad Varaždin”, čime su zapravo sami sebi uputili ozbiljnu kritiku. Naime, na vlasti u Gradu Varaždinu je zadnjih pet godina upravo SDP u koaliciji s HNS-om, a i na ove izbore izlaze zajedno. Osim što se ovaj put mijenjaju kandidati za gradonačelnika i zamjenike, bilo kakve druge kadrovske promjene u gradskoj upravi ne mogu se očekivati, a upravo je izvršna vlast zajedno s istaknutim HNS-ovim pročelnicima “zaslužna” za trenutni život u gradu.

Iz SDP-a na “Program” nije bilo službene reakcije.

Međutim, član Predsjedništva varaždinskog SDP-a Miroslav Marković je na portalu Direktno reagirao navevši da se radi o programu za unutarstranačke izbore u gradskoj organizaciji koji su održani prošle godine, a nemaju veze s programom za lokalne izbore koji će uskoro objaviti.

Kako je dokument završio na službenim stranicama Alena Kišića, nije objasnio.

Izvor:
Foto:

U fokusu

Varaždinska policija: Dijete se ne smije ostavljati u vozilu niti pri umjerenim temperaturama

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ispred trgovačkih centara u Varaždinu varaždinska policija u subotu, 24. srpnja, dijelila preventivne letke i upozoravala roditelje na oprez da ne ostavljaju djecu bez nadzora u vozilima.

Zbog nedavnog događaja koji se dogodio, kojom prilikom je od dehidracije tragično stradalo dijete ostavljeno samo u vozilu, Ministarstvo unutarnjih poslova u suradnji s Nastavnim zavodom za javno zdravstvo dr. Andrija Štampar je izradilo jedan preventivni letak.

– Letak sadrži preporuke stručnjaka, a navodi se i kaznena odgovornost roditelja. Obzirom da su se takva stradavanja događala i ranije, potrebno je osvješćivati i upozoravati roditelje i sve koji se brinu o djeci da postoje rizici i opasnosti od izlaganja djece suncu i visokim temperaturama, te da čak i kraći boravak u ugrijanom vozilu može prouzročiti tragične posljedice – ističe varaždinska policija.

Policijski službenici Policijske uprave varaždinske su zbog najavljenih visokih temperatura i sprječavanja neželjenih događaja ispred trgovačkih centara na području grada Varaždina u subotu od 9 do 13 sati organizirali i proveli preventivnu akciju koja ima za cilj informiranje i senzibiliziranja roditelja o posljedicama ostavljanja djeteta bez nadzora u vozilu te promicanje odgovornog ponašanja i poštivanje prometnih propisa kako bi utjecali na smanjenje stradavanja djece.

Kao važno i apsolutno pravilo u zaštiti zdravlja i života naše djece glasi; „dijete se ne smije ostavljati u vozilu niti pri umjerenim temperaturama niti samo nekoliko minuta uz otvorena vrata ili prozore“.

Također veliki broj građana u vozilu prevozi i kućne ljubimce te je potrebno računa voditi i o njima jer o dogovornom ponašanju ovisi i njihov život.

Nastavite čitati

U fokusu

Najčešći prekršaj varaždinskih biciklista je vožnja preko pješačkog prijelaza

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Na području Policijske uprave varaždinske u četvrtak, 22. srpnja, provedena je operativna akcija „Pješaci i biciklisti“.

Za vrijeme akcije varaždinska policija utvrdila je ukupno 66 prekršaja, od kojih 59 prekršaja ciljanih skupina sudionika i 7 ostalih prekršaja.

– Najviše prekršaja počinili su biciklisti vožnjom preko pješačkih prijelaza, nekorištenjem reflektirajućih prsluka i svjetala za vrijeme vožnje noću, vožnjom suprotno postavljenom prometnom znaku te pješaci nepropisnim kretanjem kolnikom i prelaskom ceste izvan obilježenog pješačkog prijelaza. Također utvrđeni su i prekršaji nepropuštanja pješaka na pješačkim prijelazima od strane vozača – ističe varaždinska policija.

Svi pješaci i biciklisti zatečeni u prometu za vrijeme noći i uvjeta smanjene vidljivosti koji nisu koristili reflektirajući prsluk ili slične reflektirajuće oznake, od strane policijskih službenika darivani su reflektirajućim prslukom, te nakon što su iste obukli na sebe, mogli su dalje nastaviti sudjelovati u prometu.

U vrijeme provođenja akcije dogodila se jedna prometna nesreća u kojoj je maloljetni vozač bicikla ozlijeđen.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje

Error, no Ad ID set! Check your syntax!