Povežite se s nama

Međimurje

GDCK Čakovec nastavlja s provedbom projekta: mobilni tim pruža podršku romskim obiteljima

Objavljeno:

- dana

Gradsko društvo Crvenoga križa Čakovec od 1. rujna u suradnji sa SOS Dječjim selom Hrvatska i Centrom za socijalnu skrb Čakovec nastavlja s provedbom projekta „Mobilni tim za podršku obiteljima u Međimurskoj županiji“.

Intervencije

Projekt je usmjeren na pružanje podrške pripadnicima romske zajednice mobilnog tima putem individualnog i grupnog rada u njihovim domovima.

Intervencije koje provodi mobilni tim su savjetovanje, pružanje psihosocijalne podrške i edukacija na teme kao što su odgovorno roditeljstvo, vođenje kućanstva, raspolaganje sredstvima socijalnih naknada, učenje odgovornog odnosa prema okolici i razvijanje tolerantnog odnosa prema društvu, prevencija alkoholizma i drugih oblika ovisnosti, odgovorno seksualno ponašanje i prevencija maloljetničkih trudnoća, prepoznavanje trgovanja ljudima i seksualnog iskorištavanja te drugih oblika nasilja s naglaskom na žene i djecu.

Projektni tim u provedbi ovog projekta sastoji se od tri djelatnice u mobilnom timu te članova mentorskog tima iz SOS Dječjeg sela Hrvatska kojima je zadatak monitoring i evaluacija rada mobilnog tima na mjesečnoj razini. Na taj način osiguran je prijenos znanja i vještina te veća kvaliteta pružene usluge.

U projektu je nastavilo sudjelovati nekoliko obitelji iz prošlogodišnjeg projekta, a u suradnji s Centrom za socijalnu skrb Čakovec uključit će se nove obitelji s ciljem pružanja usluge najmanje 170-ero korisnika.

Projekt se provodi do kolovoza 2021. godine, a sufinancira ga Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike.

Međimurje

Općina Belica svojim mještanima za uređenje stambenih nekretnina daje po 15.000 kuna

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ilustracija

Općina Belica je objavila natječaj za dodjelu poticaja za uređenje nekretnina na općinskom području u 2022. godini. Općina će mještani dodjeljivati poticaje u visini od 15.000 kuna. Na natječaj se mogu prijaviti osobe koje su tijekom 2021. i 2022. godine kupnjom, nasljeđivanjem ili darivanjem stekle nekretninu na kojoj je izgrađen stambeni objekt kojeg namjeravaju urediti za stanovanje ili se nalazi stambeni objekt u ruševnom stanju kojem namjeravaju ukloniti i na istoj parceli izgraditi novi.

Osobe koje steknu pravo na poticaj dužne su u roku od dvije godine nakon odobrenja poticaja prijaviti prebivalište na adresi stambenog objekta za koji je dobiven općinski novac. Osobe koje se odluče na novogradnju u roku od dvije godine moraju ishoditi potrebne dokumente, dok sama građevina mora biti završena u roku od šest godina. Prijave se zaprimaju u tri termina: od 10. svibnja do 10. lipnja, od 1. do 30. srpnja i od 1 do 30. listopada. Isplata poticaja obavljat će se ovisno o terminima prijave: u srpnju, kolovozu i studenome.

Nastavite čitati

Međimurje

U Međimurju osmero novozaraženih koronavirusom

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

korona, covid, koronavirus

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije, u protekla 24 sata obrađeno je 77 uzoraka, od čega je evidentirano 8 pozitivnih nalaza na SARS-CoV-2 virus u Međimurskoj županiji, što je 10,3% pozitivnih od broja testiranih, priopćio je 17. svibnja županijski Stožer civilne zaštite.

U protekla 24 sata oporavila se 31 osoba. Broj pozitivnih osoba u Međimurskoj županiji na današnji dan je 94.

Do danas je u mikrobiološkom laboratoriju Zavoda za javno zdravstvo uzeto 124.758 uzoraka, ne računajući testiranja naših građana u drugim ustanovama unutar i izvan Međimurske županije.

U Županijskoj bolnici Čakovec hospitalizirano je 12 pacijenata pozitivnih na SARS-CoV-2 virus. U protekla 24 sata hospitalizirane su 2 osobe, otpuštena je 1 osoba. Nema preminulih osoba.

Od ovog tjedna, cijepljenje će se provoditi jednom tjedno, i to petkom, počevši od 20. svibnja 2022. godine od 12 do 14 sati u Zavodu za javno zdravstvo Međimurske županije i od 14 do 17 sati u trijaži Županijske bolnice Čakovec.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje