Povežite se s nama

Međimurje

Gdje i kako su proizvedena jaja iščitajte s jedinstvenoga registracijskog broja

Objavljeno:

- dana

U kojoj državi i u kakvim uvjetima su proizvedena jaja, može se iščitati s jedinstvenog registracijskog broja. Tako prva oznaka pokazuje način uzgoja: 0 je ekološki uzgoj, 1 je slobodni, 2 je stajski ili podni, a 3 kavezni uzgoj. Drugi dio oznake se odnosi na zemlju porijekla, primjerice, oznaka HR se odnosi na Hrvatsku, AT na Austriju… Posljednji treći dio registracijske oznake je identifikacijski broj gospodarstva na kojem je jaje proizvedeno.

Osim jedinstvenoga registracijskog broja, dodatnu pomoć pri odabiru domaćih jaja pruža znak Jaja hrvatskih farmi. Svaki potrošač koji kupi pakiranje jaja koje na ambalaži ima znak Jaja hrvatskih farmi može putem aplikacije dostupne na stranici jaja.hapih.hr, ukucavanjem jedinstvenog registracijskog broja na jajetu dobiti osnovne informacije njegovog značenja.

Međimurje

FOTO U Murskome Središću na Majčin dan darovali mame karanfilima!

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Grad Mursko Središće

– One zaslužuju sve najbolje. Hrabre, snažne, jedinstvene …. Jednom riječju: majke!

Majčin dan je prilika da im iskažemo zahvalnost za sve što su činile i što čine za nas. Ima li ljepšeg osjećaja od zagrljaja mame ili njenog osmijeha? Nema, ona je samo jedna i sve što činila za nas, uvijek radi najbolje kako zna. Mame su odvažne, iskrene, mame su superheroji koji i ono nemoguće učine mogućim. Majčina ljubav nema granica! – poručuju iz Grada Murskoga Središća.

Simbolično na Majčin dan, nakon sv. mise, Grad Mursko Središće prigodno je darovao majke karanfilima. Uoči Majčina dana, gradonačelnik Dražen Srpak posjetio je dječje vrtiće „Maslačak“ i „Pahuljica“ kako bi im zahvalio na predanosti u njihovom radu s djecom, jer osam sati na dan one su djeci „zamjenske mame“.

Ujedno je znak zahvale uputio i Udruzi “Serjojnske mame i bebe”, koja u svoje programe uključuje djecu i mlade, ali i njihove roditelje.

Nastavite čitati

Međimurje

GDCK Čakovec organizira akcije dobrovoljnog darivanja krvi tijekom svibnja

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Gradsko društvo Crvenoga križa Čakovec i Zajednica sportskih udruga Grada Čakovca organiziraju akcije dobrovoljnoga darivanja krvi tijekom svibnja.

Tako u ponedjeljak, 24. svibnja, akciju darivanja krvi organizira Zajednica sportskih udruga Grada Čakovca u vremenu od 10 do 14 sati u prostorijama Međimurske hiže.

U utorak i srijedu, 25. i 26. svibnja, krv će se darivati također u Čakovcu u prostorijama Međimurske hiže u vremenu od 10 do 17.30 (oba dana), dok će se u četvrtak, 27. svibnja, akcija darivanja krvi održati u Prelogu u prostorijama Gradske kavane Lovac od 10 do 17.30.

U petak, 28. svibnja, akcija se još organizira u Donjoj Dubravi u prostorijama Restorana Mlin u vremenu od 10 do 17 sati.

Nastavite čitati