Povežite se s nama

Međimurje

Gdje nema privatnih šuma, nema ni krađa

Objavljeno:

- dana

Stav

Na sjednici Kolegija gradonačelnika i načelnika u Međimurskoj županiji, Miroslav Benko i Zlatko Mehun prezentirali su prijedlog projekta “Šume i šumarstvo sjeverne Hrvatske“. Naime, Hrvatski šumarski institut zajedno s Hrvatskim šumama razmišlja o popularizaciji šuma na ovim prostorima.

– Na ovom bi području putem medija, okruglih stolova i prezentacija govorili o značaju šuma te okoliša u kojem živimo – pojasnio je Benko.
Dotaknuo se i teme krađa iz privatnih šuma, problema koji je posljednjih godina sve intenzivniji. – U Slavoniji je svega dva posto privatnih šuma i tamo se krađe ne događaju jer Hrvatske šume odlično funkcioniraju. Kako se krađe događaju najviše u privatnim šumama, projektom želimo pokušati djelovati da se one smanje ili prestanu – zaključio je Benko.

Izvor:
Foto:

Crna kronika

Na autobusnom stajalištu u Pribislavcu vandali uništili naljepnice

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U Pribislavcu je javna imovina opet bila na meti vandala.

Ovoga puta potrgane su naljepnice na autobusnom stajalištu.

– Radi se o šteti od oko 1000 kuna. Počiniteljima poručujem da idući put roditeljima uzmu 1000 kuna iz novčanika pa ih uredno poderu, jer su to isto napravili i sad, samo na “facerski” način – ogorčen je načelnik Općine Pribislavec Matija Ladić.

Popravak će, naravno, pasti na leđa Općine, iz koje pak poručuju i da će se u pronalasku počinitelja poslužiti videonadzorom. Iako se ne radi o izrazito velikom iznosu štete, ovakva su djela prilično česta i u konačnici mogu uzrokovati velike, a potpuno nepotrebne troškove koje, u krajnjoj liniji, mještani opet plaćaju iz vlastitog džepa.

Nastavite čitati

Međimurje

Općina Goričan povećala naknadu za novorođenu djecu na 4000 kuna

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ilustracija

Općina Goričan odlučila je povećati naknade za novorođenu djecu i to čak 100 posto. Naime, umjesto dosadašnjih 2000 kuna koje su dobila roditelji za svoju novorođenčad, iz općinskog proračuna će se ubuduće za svako novorođeno dijeti isplaćivati po 4000 kuna. Takva je odluka donijeta na 2. sjednici Općinskog vijeća Općine Goričan, koja je održana u utorak, 14. rujna.

– Vodeći računa o svojim mještanima, nakon uvođenja usluge „e-novorođenče“, Općina Goričan za 100 posto je povisila jednokratne naknade za novorođenu djecu, te će naknada sada iznositi 4000 kuna – poručili su iz Općine Goričan.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje