Gitarist Krešimir Bedek održat će koncert u Glazbenoj školi u Varaždinu u srijedu, 20. veljače, u 19 sati.

Krešimir Bedek rođen je u Zagrebu 1981. godine. Diplomirao je gitaru u klasi Darka Petrinjaka na Muzičkoj akademiji u Zagrebu. Postdiplomski studij završio je u Nizozemskoj u klasi Zorana Dukića na Kraljevskom konzervatoriju u Den Haagu. Docent je na Muzičkoj akademiji u Zagrebu.

Nastupao je u Hrvatskoj, Nizozemskoj, Belgiji, Njemačkoj, Španjolskoj, Portugalu, Izraelu, Estoniji i Rusiji, svirajući solistički, uz orkestre i u različitim komornim sastavima.
Dobitnik je brojnih nagrada i priznanja u Hrvatskoj i u inozemstvu. Na 42.tribini mladih umjetnika Darko Lukić osvojio je glavnu nagradu te nagradu Koncertne dvorane Vatroslava Lisinskog, a zaposlen kao asistent na Muzičkoj akademiji u Zagrebu primio je Godišnju nagradu Društva sveučilišnih nastavnika i drugih znanstvenika u Zagrebu za 2010. godinu.
Dvostruki je laureat prestižnog međunarodnog natjecanja Printemps de la guitarre (Charleroi, Belgija, 2006. i 2008.) i pobjednik je međunarodnih gitarističkih natjecanja Guitar and Chamber Music Festival Zwolle i Scharpach gitaar concurs (oboje Nizozemska 2006.), Guitarmania (Almada, Portugal, 2007.) te Certamen Internacional de Guitarra de Barcelona ‘Miguel Llobet’ (2008.).

Program:
PET PRELUDIJA

Preludij br. 1 u e-molu Andantino espressivo
Preludij br. 2 u E-duru Andantino
Preludij br. 3 u a-molu Andante
Preludij br. 4 u e-molu Lento
Preludij br. 5 u D-duru Poco animato

DVANAEST ETIDA

Etida br. 1 u e-molu Animé
Etida br. 2 u A-duru Très animé
Etida br. 3 u D-duru Un peu animé
Etida br. 4 u G-duru Un peu modéré
Etida br. 5 u C-duru Andantino
Etida br. 6 u e-molu Un peu animé
Etida br. 7 u E-duru Très animé – Modéré
Etida br. 8 u cis-molu Modéré
Etida br. 9 u fis-molu Un peu animé
Etida br. 10 u h-molu Animé – Très animé
Etida br. 11 u e-molu Lent – Animé
Etida br. 12 u a-molu Un peu animé

Komentari

Komentara