Povežite se s nama

Život i društvo

GK Vinica u pet godina do 60 pobjeda: gimnastičarkama novi trikoi i trenirke

Objavljeno:

- dana

Od prvih školskih natjecanja do Gimnastičkog kluba Vinica s ozbiljnim rezultatima, proteklo je pet godina. Za „svoju“ Vinicu gimnastičarke su osvojile 60 prvih, 20 drugih i 9 trećih mjesta.

Lara Drvarić 11 prvih, 3 druga i 2 treća mjesta; Barbara Kušinec 10 prvih, 3 duga i 2 treća mjesta; Valerija Crnko 9 prvih i 3 druga mjesta; Rozalija Kušinec 10 prvih, 5 drugih i 1 treće mjesto, Martina Kušinec 11 prvih 2 druga i 1 treće mjesta; Klara Tot 8 prvih, 3 druga i 2 treća mjesta Lana Krajcer 1 prvo 1 drugo 1 treće mjesto.

Uz ove odlične rezultate za klub su još nastupale: Gabriela Krobot, Sara Lukaček, Antonela Kukec, Katarina Gerbus, Lea Spevan, Sara Spevan i Tesa Majhen čiji su rezultati također vrijedni.

Predsjednik gimnastičkog  kluba Vinica dr.sc. Branimir Štimec, prof, istaknu je kako je ovo vrijeme pandemije koranoavirusa izrazito pogodilo sport, naročito sport djece u dvoranama, te je klub odlučio radi iznimnih rezultata nagraditi gimnastičarke novom gimnastičkom odjećom (triko) kao i novim trenirkama.

Život i društvo

Asfaltira se cesta u Čurilovcu, gradonačelnica Ratković obišla radove

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Na području Grada Varaždinskih Toplica i ove se godine nastavilo s unapređenjem komunalne infrastrukture, a među kapitalnim projektima je modernizacija i rekonstrukcija cestovnih kolnika i nogostupa.

Za tu su namjenu u gradskom proračunu predviđena sredstva od gotovo 1,6 milijuna kuna.

Budući da je na području grada Varaždinskih Toplica čak 200 kilometara nerazvrstanih cesta, među prioritetima aktualne gradske vlasti je i uređenje upravo tih cesta i to u svim mjesnim odborima, stoga su ovih dana krenuli radovi u Mjesnom odboru Čurilovec. Riječ je o modernizaciji kolničkog zastora, odnosno asfaltiranju nerazvrstane ceste NC 1-068, na dionici dugoj 190 metara i širine 3 metra.

– Mnogo se radi u Varaždinskim Toplicama, ali osim što želimo urediti centar grada, važno nam je i kako se živi u svim našim mjesnima odborima. Trudimo se, a tako ćemo i nastaviti, kako bi naši građani bez obzira na to u kojem dijelu Varaždinskih Toplica žive imali uvjete i standard kakve imaju i stanovnici većih gradova. Kako mi to volimo reći, želimo asfalt ne samo do svake zgrade ili kuće, već i do svake klijeti – istaknula je toplička gradonačelnica Dragica Ratković prilikom obilaska radova.

Za asfaltiranje nerazvrstane ceste u Čurilovcu u proračunu je predviđeno oko 120.000 kuna.

Nastavite čitati

Život i društvo

PU varaždinska u 24 sata utvrdila 117 prekršaja prekoračenja brzine

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Policijski službenici Policijske uprave varaždinske su jučer, 21. travnja, od 00.00 do 24.00 sati na području Policijske uprave varaždinske proveli pojačani 24-satni nadzor brzine.

Tijekom provođenja akcije utvrđeno je ukupno 117 prekršaja prekoračenja najveće dopuštene brzine kretanja i 12 ostalih prekršaja.

Nadzor brzine proveden je na ukupno 65 različitih lokacija, od kojih su sve navedene lokacije prema prijedlozima građana, a nadzor na nekim lokacijama je proveden u više navrata.

Najveća brzina od 115 km/h očitana je u Ulici Banjšćina u Gornjem Knegincu, na mjestu gdje je ograničenje 50 km/h. Za počinjeni prekršaj, vozaču prijeti izricanje novčane kazne do 20.000 kuna ili kazna zatvora do 60 dana, te izricanje zaštitne mjere do 12 mjeseci i 6 negativnih prekršajnih bodova.

Za vrijeme provođenja akcije evidentirana je jedna prometna nesreća s materijalnom štetom, te jedan prometni događaj na cesti u kojoj je jedna osoba smrtno stradala. Uzrok smrtnog stradavanja biti će poznat nakon obdukcije.

Nastavite čitati