Povežite se s nama

Međimurje

Glasači u četiri međimurske općine biraju svog načelnika

Objavljeno:

- dana

LOKALNI IZBORI

Drugi krug lokalnih izbora ove nedjelje u Međimurskoj županiji održava se u samo četiri općine.

Glavnina stvari poznata je već nakon prvog kruga. Nove četverogodišnje mandate osvojili su Matija Posavec na čelu Međimurske županije, kao i sva trojica međimurskih gradonačelnika – Stjepan Kovač na čelu Čakovca, Dražen Srpak kao prvi čovjek Murskog Središća te Ljubomir Kolarek u Prelogu.

Izabrano 18 načelnika

U prvom izbornom krugu izabrano je i 18 načelnika međimurskih općina. Bez novog vodstva ostali su tek mještani općina Donja Dubrava, Goričan, Mala Subotica i Podturen. U njima će se u 2. krugu na glasačkim listićima naći imena po dvojice kandidata, koji su u prvom krugu osvojili najviše glasova. U Donjoj Dubravi na glasačkim će se listićima naći imena Marijana Varge i Dražena Misera. Varga, kandidat HNS-a, osvojio je 42,26 posto glasova, dok je Draženu Miseru, zajedničkom kandidatu HDZ-a, HSS-a i HSLS-a, pripalo 40,44 posto. Činjenica da su se dvojica kandidata našla unutar svega dva postotna boda, sugerira vrlo neizvjesnu borbu za svakog glasača.
Malo je nedostajalo da i Goričan dobije načelnika već nakon prvog kruga. Mario Moharić (SDP, HSS, HSLS, HSU, MDS) ostao je prekratak za 0,25 posto (49,76 posto). Stoga će i Goričan u nedjelju na glasačka mjesta, a Moharićev protukandidat bit će HNS-ov Emanuel Varošanec, koji je zauzeo drugo mjesto s 30,65 posto glasova.

Neizvjesna borba

U Maloj Subotici drugi krug lokalnih izbora osvojili su nezavisni Valentino Škvorc s 45,81 posto, te HNS-ov Vladimir Mihalic s 32,85 posto.
Prema rezultatima iz prvog kruga neizvjesno će zasigurno biti i u Podturnu. Tamo će u borbu za načelnički mandat ući Mladen Božić, kandidat HDZ-, te nezavisni Perica Hajdarović. Božić je odnio tijesnu pobjedu s 29,25 posto, što mu ne garantira preveliku sigurnost uoči drugog kruga, s obzirom da je nezavisni kandidat Hajdarović prikupio 27,96 posto.

2. Krug

DONJA DUBRAVA
Marijan Varga (HNS) – 42,26 posto
Dražen Miser (HDZ, HSS, HSLS) – 40,44 posto

GORIČAN
Mario Moharić (SDP, HSS, HSLS, HSU, MDS) – 49,76 posto

Mala Subotica
Valentino Škvorc (nezavisni) – 45,81 posto
Vladimir Mihalic (HNS) – 32,85 posto

PODUHREN
Mladen Božić (HDZ) – 29,25 posto
Perica Hajdarović (nezavisni) – 27,96 posto

Izvor:
Foto:

Međimurje

Mala Subotica: trkači i rekreativci pozvani su na utrku

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Arhiva RT

Povodom Dana općine Mala Subotica, Općina Mala Subotica u suradnji s tamošnjom udrugom sportske rekreacije „Sport za sve“ i atletskim klubom Međimurje, organizira 4. utrku Općine Mala Subotica, koja će se održati 10. srpnja s početkom u 18:30 kod Osnovne škole Tomaša Goričanca u Maloj Subotici.

Trkači mogu sudjelovati na stazama od 3,4 i 7,3 kilometra. Utrka je namijenjena građanstvu, bilo da je riječ o sportašima ili rekreativcima, a medalje za prva tri natjecatelja osigurane su u svim dobnim kategorijama. Startne brojeve osigurava organizator, a preuzimaju se od 16:30 kod škole.

Podjela nagrada bit će poslije završetka glavne utrke, nakon što se obrade svi podatci.

Nastavite čitati

Međimurje

Dani Općine Goričan slavit će se uz dobru zabavu: sport, izložbe, vol s ražnja…

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Dani Općine Goričan ove će se godine održati od četvrtka, 24. lipnja, do nedjelje, 27. lipnja.

U četvrtak s početkom u 19 sati održat će se svečana sjednica Općinskog vijeća u Multimedijalnoj dvorani, a dok će petak obilježiti likovna radionica Emanuela Varovića, otvorenje izložbe pokojne Ivane Šavora, foto-safari Petra Sabola i nastup grupe “Meteori”, a za djecu je organiziran i zabavni park.

U subotu će, uz dječji zabavni park, biti održano i kuhanje udruga, prijateljska utakmica Prijatelji – Palonovec, sportske igre te nastup grupe “Čarobnjaci”, dok će se u nedjelju slaviti sveta misa, a u tamošnjem društvenom domu KUD je pripremio izložbu starina. Svima u slast bit će i vol s ražnja, a potom slijedi mini turnir u nogometu, nastup mažoretkinja i puhačkog orkestra.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje

Error, no Ad ID set! Check your syntax!