Povežite se s nama

Međimurje

Glavna uloga za filmskog novaka Igora Baksu

Objavljeno:

- dana

Dobra gluma

U punoj kinodvorani čakovečkog Centra za kulturu u petak je prikazana pretpremijera filma Luke Duvančića “Jedno ubojstvo za van”, u kojem glavnu ulogu igra Čakovčanin Igor Baksa.

To je prvi dugometražni film Autonomnoga kulturnog centra, proizveden u Filmskoj radionici “Medika”, programu pokrenutom 2009. godine u sklopu Attackove tvornice.
Programski cilj je omogućiti mladim zaljubljenicima u film da u suradnji s profesionalcima ostvare prvo praktično filmsko iskustvo.

Baksa u filmu tumači smotanog učitelja zemljopisa, Kazimira, kojem u posljednje vrijeme ne cvatu ruže: ostavila ga je supruga Sanja, dobio je otkaz na poslu, računi za režije se gomilaju, zima je oštra a budućnost neizvjesna. Na izmaku snaga, Kazimir zasniva zločinački plan u kome će mu pomoći njegova neurotična sestra Tamara – piše u najavi filma. Glumačku ekipu predvodi Igor Baksa, poznat iz predstava Scene Gorica, Teatra Poco Loco, Exita, Gavelle, Komedije, čakovečkog Pinkleca i varaždinskoga HNK-a, a na glazbenoj sceni kao kantautor i frontmen benda Komedija.

Marija Kohn

Baksine partnerice također se prvi put pojavljuju u cjelovečernjem filmu, premda iza sebe imaju nekoliko kratkih: Tajna Peršić studirala je glumu u Bratislavi i Varšavi, a kod nas je najbolje poznaje najmlađa publika, po nastupima u predstavama Tigar teatra i brojnim crtićima poput Praščića Peppe. U “Ubojstvu” se pojavljuje kao frustrirana spisateljica ljubavnih romana Tamara. U filmu glumi i Marija Kohn, najnagrađivanija hrvatska glumica.

Radionica

To je prvi dugometražni film Autonomnoga kulturnog centra, proizveden u Filmskoj radionici “Medika”, programu pokrenutom 2009. godine u sklopu Attackove tvornice

Izvor:
Foto:

Međimurje

U subotu ponovno dobrotvorna akcija “Radio gorice za Katružu”

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Novo izdanje dobrotvorne akcije “Radio gorice za Katružu” održat će se u subotu, 23. rujna, diljem gornjeg Međimurja gdje će organizatori iz Humanitarne zaklade solidarnosti Katruža Međimurske županije i Radija 1 s prijateljima, donatorima i gostima obilaziti gorice te prikupljati grožđe, mošt i ostale oblike donacije za nove cikluse pomoći međimurske Zaklade građanima.

Polazak je ispred Gradskih bazena Marija Ružić u Čakovcu, odakle se u 8 sati kreće prema Svetom Urbanu, a na brojnim postajama diljem bregovitog dijela našega kraja povorku će pratiti glazba za koju će se pobrinuti provjereni međimurski glazbenici – članovi Skandal benda, Josip Sanjković Mitrica te DJ Radija 1.

U Humanitarnoj zakladi Katruža Međimurske županije ističu da je cjelokupni prihod akcije isključivo namijenjen pomaganju bolesnim osobama s ovog područja, te pozivaju građane da se uključe donacijom u grožđu, moštu, novčanim prilozima ili nekim drugim oblikom doprinosa postanu sudionici ove lijepe priče koja dugi niz godina širi svjetlost nade ljudima u potrebi.

Nastavite čitati

Međimurje

FOTO Radna akcija u vrtiću „Maslačak“: roditelji izradili nova igrala, a djeca ih obojala

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U vrtiću „Maslačak“, područnom odjelu Dječjeg vrtića „Cvrčak“, održana je radna akcija uređenja vrtićkog dvorišta.

Roditelji su nabavili materijale te od njih izradili stolove, klupice, kuhinju i glazbeni kutak. U vrtić su došli kao pravi majstori s alatom i od drveta napravili „ čuda“.

Sve je obojano zajedno s djecom koja su aktivno sudjelovala, što daje posebnu vrijednost svemu napravljenom.

Obojana su i sva postojeća igrala, a na klackalice i njihaljke stavljene su nove sjedalice.

– Vrtićko dvorište područnog odjela „Maslačak“, Dječjeg vrtića „Cvrčak“, dobilo je novi sjaj. Djeca će uživati u igri na igralima koja su napravili njihovi roditelji, a oni sami obojali po želji. Veliko hvala roditeljima, djeci i odgojiteljima na hvalevrijednoj akciji – poručili su iz vrtića.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje