Povežite se s nama

Crna kronika

Glavni svjedok Pero Kocijan preminuo, ispitat će se njih još tridesetak

Objavljeno:

- dana

AFERA PARKOVI

Bivši direktor Parkova Miljenko Ptiček na optuženičkoj klupi našao se prošlog lipnja na varaždinskom Županijskom sudu, a već na prvom ročištu njegova obrana osporavala je iskaz krunskog svjedoka Pere Kocijana.

Kocijan je bio vlasnik tvrtke Ekofrut te ga je, prema optužnici, Ptiček u više navrata poticao da Parkovima izdaje fiktivne račune za poslove koje Ekofrut nije obavio. Na taj način Parkove je oštetio za više stotina tisuća kuna. Ptičekova obrana tvrdila je kako je Kocijan u trenutku davanja iskaza “bio ranjiv”, da je bio “pod čvrstom policijskom paskom, te da je dao iskaz u skladu s očekivanjima optužbe”. O zakonitosti iskaza utvrđivao je Vrhovni sud te utvrdio da je iskaz zakonit. Pero Kocijan je danas trebao ponovno svjedočiti na glavnoj raspravi održanoj na varaždinskom Županijskom sudu, no on je preminuo prošlog tjedna. – Zakon o kaznenom postupku je vrlo jasan – iskazi preminulih svjedoka se čitaju, a kako je Vrhovni sud potvrdio zakonitost Kocijanova iskaza, tu ne vidim ništa sporno – rekao nam je zamjenik državnog odvjetnika Darko Galić.

Zakonitost iskaza Pere Kocijana potvrdio je Vrhovni sud

Podsjetimo, optužnica Ptičeka tereti za više zloupotreba položaja i ovlasti u gospodarskom poslovanju i poticanju na krivotvorenje službene isprave, između ostalog i za to da su djelatnici Parkova brali grožđe u njegovu vinogradu, ali i da je s drugim osobama u svom privatnom aranžmanu jeo i pio na račun Parkova u restoranu Aquacity. Parkove je, sumnja se, svime time oštetio za više od milijun kuna. Nakon danas ponovno održane glavne rasprave, predsjednica sudskog vijeća Melita Mioč Felak zakazala je 14 ročišta u ožujku i travnju u kojem će se ispitati više od 30 svjedoka među kojima su i ravnatelj Gradskih stanova Vladimir Kukec te bivši pročelnik gradskog komunala Marijan Bakulić.

Izvor:
Foto: Arhiva RT

Crna kronika

Tko je tijekom noći provaljivao u ugostiteljske objekte u Gornjem Kućanu i Kućan Marofu?

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: Ilustracija

Policija je javila o više krađi i provala.

Mi smo izdvojili neke.

Tijekom noći, 15/16. travnja, u Gornjem Kućanu, nepoznati je počinitelj provalio u ugostiteljski objekt i otuđio novac. Materijalna šteta utvrdit će se naknadno.

Iste noći u Kućan Marofu, nepoznati je počinitelj pokušao provaliti u jedan ugostiteljski objekt te je odustao od daljnje namjere. Visina materijalne štete nastale provalom procjenjuje se na više stotina eura.

Policijski službenici nastavljaju rad na pronalasku počinitelja ovih kaznenih djela.

Nastavite čitati

Crna kronika

U Varaždinu biciklisticu (80) na zebri udarilo teretno vozilo

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U prometnoj nesreći koja se dogodila u utorak, 16. travnja, oko 9.20 sati, u Ulici parka Ivana Pavla II. u Varaždinu, ozlijeđena je 80-godišnjakinja, javila je PU varaždinska.

Ona je upravljala biciklom pješačko-biciklističkom stazom. Dolaskom do pješačkog prijelaza, nastavila se biciklom kretati ravno te se uključila u promet sa nogostupa na kolnik, a da se nije uvjerila da to može učiniti bez opasnosti za druge sudionike u prometu.

Tom prilikom je na zadnji dio njezinog bicikla sa prednjim lijevi djelom naletio teretni automobil kojim je upravljao 55-godišnjak.

Od udarca 80-godišnjakinja je pala na kolnik i zadobila ozlijede. Medicinska joj je pomoć pružena u Općoj bolnici u Varaždinu, a njezine ozlijede će se okvalificirati naknadno.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje