Povežite se s nama

Sport

Gluhi varaždinski sportaši uspješni u streljaštvu

Objavljeno:

- dana

STRELJAŠTVO

Na državnom prvenstvu gluhih u gađanju serijskom zračnom puškom Čakovcu članovi Varaždinskog sportskog saveza gluhih postigli su zapažene rezultate. 

U pojedinačnoj konkurenciji Mario Šimegi bio je treći, Milan Lugarić peti,  Goran Novoselec deveti, a Petar Telebar 15. U ekipnom dijelu osvojili su drugo mjesto, a za Varaždin su nastupili Šimegi, Lugarić i Novoselec. U ženskoj konkurenciji Ela Minđek bila je treća, Vida Novak četvrta, a Irena Premužić šesta.  One su bile i članice ekipe Varaždina, te su u ekipnoj konkurenciji osvojile prvo mjesto.

Treba podsjetiti da su na Europskom prvenstvu gluhih u streljaštvu, koje se održalo u Plzenu, u Češkoj u sastavu hrvatske reprezentacije nastupili i sportaši iz Varaždinskog sportskog saveza gluhih: Milan Lugarić, Mario Šimegi, Vida Novak, te direktorica reprezentacije  Nevenka Kolarić. Milan Lugarić osvojio je šesto mjesto, a reprezentacija je osvojila četvrto mjesto u kategoriji pištolj 50m. U kategoriji pištolj 10m Lugarić je bio četvrti, a reprezentacija je osvojila četvrto mjesto.  Lugarić je pak osvojio osmo a Šimegi deveto mjesto u pištolju, brza paljba na 25m. U kategoriji zračna puška 10m Vida novak osvojila je deveto mjesto, a osmo u trostavu na 50m. 

Izvor:
Foto:

Sport

FOTO Odigrana humanitarna utakmica između Poleta i Varaždina u Cestici

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Na igralištu Graba u Cestici u srijedu, 20. listopada odigrana je humanitarna nogometna utakmica između domaćeg Poleta i drugoligaša Varaždina.

Utakmice je odigrana pod pokroviteljstvom Općine Cestica, a sav prihod bio je namijenjen za cestičku udrugu Život i radost.

Rezultat je bio u drugome planu. Na poluvremenu su vodili Varaždinci s 2:0, da bi na kraju završilo rezultatom 8:0.

Nastavite čitati

Sport

Filip Ude u finalu, Varaždinac Mateo Žugec završio kao 21. na Svjetskom prvenstvu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Član Gimnastičkog kluba Vindija Mateo Žugec nastupio je na svojem prvome Svjetskom prvenstvu u seniorskoj konkurenciji.

U kvalifikacijama konja s hvataljkama na svjetskoj smotri u Japanu Mateo je završio kao 21. (13.866).

– Ovo je za mene bilo predivno i nezaboravno iskustvo. Jako sam zadovoljan svojom izvedbom. Bilo je sitnih greškica, mogao sam preko 14.000, ali nema veze, nećemo se žaliti – rekao je Žugec.

Obraz hrvatske gimnastike ponovno je osvjetlao Međimurac Filip Ude.

Srebrni olimpijac iz Pekinga 2008. na svom čak 11. svjetskom prvenstvu u karijeri još jednom je zablistao na istoku zemlje, budući da iz kineskog Nanninga ima svjetsko srebro iz 2014. godine i ušao u svoje 4. svjetsko finale.

U kvalifikacijama konja s hvataljkama u Kitakyushuu zauzeo je 8. mjesto s ocjenom 14.866 i ušao u borbu za medalje koja ga čeka u subotu, a prijenos možete pratiti na HRT 2. Finale konja starta od 10:50 po hrvatskom vremenu.

–Proslaviti ćemo Filipov ulazak u finale, a onda idemo doma. Već sljedećeg tjedan u Osijeku nas čeka Državno prvenstvo – kratko je rekao Žugec.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje