Povežite se s nama

Događanja

Glumili, plesali i oduševili mame, tate, djedove i bake

Objavljeno:

- dana

SMOTRA DJECE IZ VRTIĆA U VARAŽDINSKOM HNK

– Bilo je stvarno jako lijepo! Sva djeca su bila jako vesela i svašta su pokazala, od glume, recitacija, pantomime do plesa, a posebno su me oduševile male cheerleadersice – oduševljena je bila baka iz Varaždina čiji je unuk predškolac jučer nastupao u predstavi “Vuk i tri praščića” održanoj u varaždinskom kazalištu.

Povod njihovog nastupa na “daskama koje život znače”, ali i mališana iz drugih vrtića bila je 3. smotra predškolske djece koja je održana jučer, a održava se još i danas u varaždinskom kazalištu.

Roditelji imali veću tremu od djece

Smotra se održava u sklopu 1. dana predškolskog odgoja koji cijeli ovaj tjedan traju u Varaždinu u organizaciji Udruge odgajatelja predškolske djece “Kompetentni odgajatelj”, a okupila je preko 500 djece iz čak 26 vrtića s područja Varaždinsket županije.

Smotra je okupila preko 500 djece iz čak 26 vrtića s područja Varaždinske županije.

Iako su mališani i ove godine vrlo ozbiljno shvatili svoj nastup u kazalištu, za koji su se jedni više, a drugi manje pripremali s tetama u vrtićima, treme nije bilo. Strah hoće li sve dobro ispasti i neće li se zbuniti na pozornici više je vladao među mamama, tatama, bakama i djedovima koji su sa zadovoljstvom odahnuli kada kada su vidjeli da je sve prošlo kako treba.

Osim smotre, u sklopu 1. dana predškolskog odgoja otvorena je i izložba “Svijet bajki”, a vrtići su otvorili svoja vrata svim zainteresiranima. Prvi dani predškolskog odgoja završavaju u subotu međunarodnim stručnim skupom “Kultura odgojno-obrazovnih institucija” koji se održava posljednja dva dana trajanja ove manifestacije.

Izvor:
Foto: Andrej Švoger

Događanja

Zlatne Gorice: Loza je “potkupljena” darovima i pjesmom, fino se jelo i pilo i nova godina u vinogradu počinje

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Zlatne Gorice na Varaždin Bregu bile su danas nezaobilazan domaćin za sve koji vole Vincekovo.

Udruga vinogradara i voćara „Varaždinbreg“, u suradnji sa Turističkom zajednicom Općine Gornji Kneginec, organizirala je ovo tradicionalno obilježavanje „Svetog Vinka“, zaštitnika vinogradara i vinograda.

Ceremonija obilježavanja početka još jedne marljive godine rada u vinogradu popraćena je glazbom tamburaša, finom hranom i jasno, najukusnijim kaljicama.

Da bi se umilili trsovima za najbolje grožđe, gosti su svi zajedno, praćeni tamburašima, otpjevali pučku „Trsek moj zbudi se”. Na trsje su povješani darovi, svećenik je blagoslovio lozu i nova vinogradarska godina službeno je započela.

Nastavite čitati

Događanja

Topličanci uživaju u svojoj Božićnoj priči, a mališani s nestrpljenjem čekaju sutrašnji dolazak Motomrazova

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

“Toplička Božićna priča” jutros se nastavila u najljepšoj mogućoj vizuri u ovo doba godine – snježni pokrivač prekrio je grad.

Prava je to atmosfera za brojna događanja Božićne priče.Tijekom trodnevne priredbe Toplićanci i njihovi gosti mogu razgledavati Mali sajam eko proizvoda i rukotvorinama kao stvorenima za originalne božićne poklone.
U predahu šetnje u kućici restorana “Bernarda” nudi se kuhano vino, bezalkoholni i onaj jači, alkoholni punč, Križevačko craft pivo, domaća pita, hrana s roštilja i vrući, šarf gulaš.
Sinoć su posjetitelje zabavljali Neven i Leo, a večeras je na redu iznova jedan duo, Mirta i Emerik.
Poslijepodne će klinci, ali i svi koji se tako osjećaju sjesti u toplo kino i pogledati predstavu “Patuljci pojma nemaju pa se Djedici hitro spremaju”.
Nedjelja je rezervirana za svima one najdraže na Topličkom Božićnom sajmu – u 15  sati stižu Motomrazovi, čija je uzajamna ljubav s djecom velika.
Kakvi bi to Motomrazovi bili bez darova, pa će iz svojih vreća na motorima slatkim poklonima darivati mališane.
Paljenjem treće adventske svijeće u 16 sati završava se službeni dio ovogodišnje “Topličke Božićne priče”.

 

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje