Povežite se s nama

IT Tech

Godina velikih očekivanja

Objavljeno:

- dana

Gaming

Nekako nam se čini da će ovo biti vrlo važna godina za sve koji se bave gamingom pa i informatikom općenito.

 Novi Windowsi se ne prodaju kako je to Microsoft zamislio, a sve više digitalnih distributera igara spominje Linux kao novu platformu za PC gaming.

U prethodnoj godini je zabilježen veliki rast prodaje zabavnog softvera za mobilne platforme, pa se takav trend očekuje i ove godine

U prethodnoj godini je zabilježen veliki rast prodaje zabavnog softvera za mobilne platforme, pa se takav trend očekuje i ove godine, a da bi situacija bila dodatno zakomplicirana, na tržište bi u ovoj godini trebali ugledati i nove verzije konzola.

Nintendo je svoju verziju već izbacio na tržište krajem prošle godine, a tijekom ove se očekuju zamjene za vremešne X360 i PS3. Sasvim suprotno najavama gospodarstvenika, koji za svaku sljedeću godinu govore da će biti još teža, mi možemo reći da će ova biti jedna on najzanimljivijih u povijesti računalstva.

Izdavači su stavili karte na stol i obznanili kakve sve hitove možemo očekivati u narednim mjesecima.

Avanture

  Beyond: Two Souls
  Amnesia: A Machine for Pigs
  Broken Sword: The Serpent’s Curse
  Double Fine Adventure
  Goodbye Deponia

Strategije

  Total War: Rome II
  Company of Heroes 2
  SimCity
  Omerta: City of Gangsters
  Command & Conquer

RPG

  Wasteland 2
  Final Fantasy XIII
  Grim Dawn
  Shadowrun Returns
  Sacred 3

FPS

  Crysis 3
  BioShock Infinite
  Battlefield 4
  ArmA 3
  Metro: Last Light

Akcijske avanture

  Grand Theft Auto V
  Tomb Raider
  Watch Dogs
  Splinter Cell: Blacklist
  Star Wars 1313

Trkaće igre

  Grid 2
  Project C.A.R.S.
  Carmageddon: Reincarnation
  F1 2013
  rFactor 2

Izvor:
Foto:

IT Tech

Orepić:”odluke još treba preispitati”

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

DVOJBA

Ključ smanjenja stope kriminaliteta u županiji, te kreiranje sigurne okoline zajedničko je postignuće PU međimurske i svih sudionika lokalne zajednice, izjavio je ministar Orepić tijekom susreta sa županom Matijom Posavcem.

Pritom je naglasio važnu ulogu Sajma sigurnosti koji će se ove godine održati po 4. puta u organizaciji MUP-a uz podršku Međimurske županije. Posavec se, pak, osvrnuo na problem krađa, posebice u poljima i kućanstvima te na potrebu preventivnog i represijskog djelovanja policije. Posavec smatra da je reorganizacija sustava nužna, no uz obavezno očuvanje županijskog statusa Policijske uprave međimurske. Ministar je odgovorio da će se takve odluke preispitati na posebnom sastanku te da će Županija sudjelovati kod njihovog donošenja.

Izvor:
Foto:

Nastavite čitati

IT Tech

Niskoenergetske kuće

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

ČAKOVEC

Održivi građevinski materijali i tehnologije na području zelene gradnje tema je 12. mini-simpozija o zelenoj gradnji u organizaciji Hrvatskog savjeta za zelenu gradnju i Udruženja arhitekta Međimurja, koji će 12. studenoga biti održan u Čakovcu.

Kakve su to ZEB, pasivne i niskoenergetske kuće i što ih razlikuje od drugih kuća? Kakvi se materijali i tehnologije koriste prilikom gradnje takvih kuća? Odgovore na ova pitanja i vaša pitanja vezana uz ovu temu potražite na simpoziju koji će biti održan u Tehnološkom inovacijskom centru, Bana Josipa Jelačića 22b.
Sajam će početi u 15 sati i trajati do 18.30 sati.

 

Mini-simpozij se održava u Tehnološkom inovacijskom centru, a ulaz je besplatan

Institucionalni pokrovitelj simpozija je Međimurska županija, a pokrovitelj Tehnološki inovacijski centar Međimurje. Poduzeća i institucije koje sudjeluju na simpoziju s edukativnim i promotivnim prezentacijama su MENEA, Baldinistudio, Inoutic/ Deceuninck, Rockwool, I.T.V. Murexin, Firestone, Fibran Nord, TECE i Nexe. 
Medijski pokrovitelji simpozija su Regionalni tjednik, Domosfera.hr, Gradimozadar.hr, gradimo.hr i Webgradnja.hr.
Simpozij je besplatan za sve sudionike te se boduje u sklopu Programa stalnog stručnog usavršavanja HKA sa 2 SSU boda.

Izvor:
Foto:

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje