Povežite se s nama

Crna kronika

Godinama fizički napadao i psihički maltretirao svoju 62–godišnju majku

Objavljeno:

- dana

Općinsko državno odvjetništvo u Čakovcu je 17. srpnja podiglo pred Općinskim sudom u Čakovcu optužnicu protiv hrvatskog državljanina starog 37 godina zbog počinjenja kaznenog djela nasilja u obitelji.

Optužnicom se 37-godišnjaka tereti da je od lipnja 2017. do lipnja 2019. godine u Svetom Urbanu, grubo vrijeđao, na razne načine psihički maltretirao i fizički napadao svoju 62–godišnju majku nanoseći joj tjelesne ozljede.

Okrivljenik se nalazi u istražnom zatvoru, a vijeće Općinskog suda u Čakovcu prihvatilo je prijedlog državnog odvjetnika i produljilo 37-godišnjaku istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenih djela.

Crna kronika

Nije jasno kako je na autocesti kod Mirkovca poginuo vozač, naložena obdukcija

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Jučer, 21. travnja oko 18 sati na auto cesti A-4 u blizini mjesta Mirkovec došlo je do nekontroliranog kretanja vozila i prevrtanja vozila kojom prilikom je vozač smrtno stradao. Osobnim vozilom je iz smjera Varaždina u smjeru Zagreba upravljao 59-godišnjak.

Teška prometna nesreća: na autocesti prema Zagrebu smrtno stradao muškarac

Na ravnom djelu autoceste iz neutvrđenih razloga s vozilom je prešao na desnu stranu van kolnika na zelenu površinu, gdje se nekontrolirano kretao vozilom i tom prilikom udario u nasip uz kolnik i prevrnuo se preko krova na kotače, javila je PU varaždinska.

Na mjesto događaja izašli su djelatnici Zavoda za hitnu medicinu, kojom prilikom je liječnik utvrdio da je vozač preminuo na mjestu događaja. Po nalogu zamjenika državnog odvjetnika mrtvo tijelo je prevezeno na patologiju varaždinske Opće bolnice, gdje će se obaviti obdukcija i utvrditi točan uzrok smrti.

Nastavite čitati

Crna kronika

Vozio bez ispita i stalno ponavljao prekršaje pa mu je oduzet automobil

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ilustracija

U srijedu, 21. travnja, u 17 sati u Murskom Središću u ulici Marka Kovača zaustavljen je 24-godišnji vozač osobnog automobila čakovečkih registarskih oznaka s područja Općine Vratišinec.

Utvrđeno je da upravlja vozilom prije stjecanja prava na samostalno upravljanje motornim vozilima, a kako je prijetila opasnost da će ponoviti istovrsni prekršaj (nastaviti upravljati vozilom prije stjecanja prava), vozač je uhićen.

S obzirom na to da je recidivist u činjenju prekršaja, privremeno mu je oduzet osobni automobil te je vučnom službom prevezen u dvorište Policijske uprave međimurske.

Protiv počinitelja podnijet će se optužni prijedlog.

Nastavite čitati