Povežite se s nama

Međimurje

Godišnja ušteda čak 280.000 kuna

Objavljeno:

- dana

ISPLATIVO

Na završnoj konferenciji projekta “Izrada projektne dokumentacije za energetsku obnovu zgrade Učeničkog doma Graditeljske škole Čakovec“ predstavljen je glavni projekt. Njime će se u samoj zgradi godišnje osigurati ušteda energije do 280.000 kuna, smanjiti emisija ugljikovog dioksida te povećati kvaliteta i ugodnost boravka u objektu uz pozitivan utjecaj na okoliš.

Naime, nakon što je sredinom srpnja u prostorijama Graditeljske škole Čakovec potpisan Ugovor o izradi glavnog projekta energetske obnove zgrade Učeničkog doma, vrijedan oko 200 tisuća kuna, tvrtka Planetaris pripremila je svu potrebnu dokumentaciju kako bi istu mogla prijaviti na natječaj europskih fondova. Time je ujedno nastavljena dobra praksa Međimurske županije u korištenju europskih sredstava u segmentu energetske učinkovitosti. Projekt izrade dokumentacije je u potpunosti bio financiran putem Europskog fonda za regionalni razvoj te Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost. Realizacijom projekta zgrada Učeničkog doma prijeći će iz E u B energetski razred. Njegovom će se provedbom ostvariti ušteda u energiji od 72 posto, a ukupna građevinska investicija iznosi 4.740.334 kune, od čega EU subvencija iznosi 50 posto, dok će preostali iznos pokriti Županija.

Izvor:
Foto:

Međimurje

Grad Prelog: podijeljene nove 22 naknade za novorođenu djecu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: Studio VIPRO

Drugi puta ove godine, u četvrtak, 24. lipnja, Grad Prelog podijelio je naknade za novorođenu djecu. Naknade za prvo dijete roditelja podnositelja zahtjeva iznose 2000 kuna, za drugo dijete 2500 kuna, za treće dijete 3.000, za četvrto 4500, a za peto dijete roditelja podnositelja zahtjeva 5500 kuna.

Roditelji i dalje ostvaruju pravo i na poklon bon za novorođeno dijete u visini od 500 kuna. Gradonačelnik Ljubomir Kolarek ovom je prilikom podijelio 22 naknade i to šest naknada za prvorođeno dijete, 11 za drugo dijete u obitelji, četiri naknade za treće dijete te jednu naknadu za četvrto dijete u obitelji. Ukupno je podijeljeno 55.000 kuna, uz 11.000 kuna kroz poklon bonove.

Nastavite čitati

Međimurje

Nedelišće: „Međimurje u pokretu” na Tratama uz prezentaciju sportova i zajedničko vježbanje

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Na prostoru Sportsko-rekreacijskog centra Trate u Nedelišću u subotu, 26. lipnja, bit će održano prvo od pet velikih masovnih sportskih okupljanja pod nazivom „Međimurje u pokretu”.

Riječ je o svojevrsnom festivalu sporta na kojem će se u vremenu od 9 do 12 sati predstaviti sportski klubovi i udruge s područja Općine Nedelišće. Područje nogometnog igrališta bit će podijeljeno prema sportovima u sektore u kojima će biti održane demonstracije, a i sami posjetitelji imat će mogućnost okušati se u nekima od njih.

U 10.15 je predviđena kratka pauza tijekom koje će se posjetitelji moći priključiti zajedničkom vježbanju koje će predvoditi proslavljeni hrvatski olimpijac i najbolji hrvatski atletičar Branko Zorko, kao i sportaš iznenađenja.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje

Error, no Ad ID set! Check your syntax!