Povežite se s nama

Život i društvo

Godišnje pola milijuna kuna za rasvjetu

Objavljeno:

- dana

JAVNA RASVJETA

U Varaždinskoj ulici u Cestici varaždinska Elektra izvela je radove na rekonstrukciji niskonaponske mreže, a u sklopu projekta bit će postavljena i nova rasvjetna tijela, za što će se izdvojiti 20 tisuća kuna.

Troškovi modernizacije javne rasvjete podmiruju se iz proračuna Općine Cestica, iz sredstava komunalne naknade. Osim u naselju Cestica, radovi su obavljeni i u brdovitom dijelu općine. Rasvjetna tijela postavljena su u Malom Gradišću, a proširenjem su djelomično obuhvaćena naselja Križanče i Selci Križovljanski. Za te radove će iz općinskog proračuna biti izdvojeno gotovo 50.000 kuna s PDV-om. Načelnik Mirko Korotaj navodi da je u proračunu za javnu rasvjetu predviđeno 500.000 kuna. Na potrošenu električnu energiju odlazi 380 tisuća kuna, a ostala sredstva koriste se za održavanje i investicije.

Izvor:
Foto:

Život i društvo

Danas vrhunac toplinskog vala, u Varaždinu u 7 sati 22.9 stupnjeva

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Meteorolozi da zanas, 24. lipnja, najavljuju vrhunac toplinskog vala.

U Varaždinu je jutros u 7 sati izmjereno 22.9 °C, a u Bednji 18.6 °C.

I noć je bila vruća te neugodna za spavanja jer podaci DHMZ-a pokazuju da je noćas u 1 sat bilo u Varaždinu 22.1 °C.

Današnjeg četvrtka nas očekuje pretežno sunčano i vruće, u unutrašnjosti i vrlo vruće. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom od 32 do 37 °C.

I Meteoalarm je danas narančast za veći dio Hrvatske te crven za Slavoniju. Ovo također znači toplinski val s maksimalnom temperaturom od 35 do 38 °C.

BUdite spremni na pojavu zdravstvenog rizika zbog vrućine i visokih temperatura kod osjetljive populacije, ponajprije starijih i male djece. Slušajte i postupajte prema savjetima danima od strane nadležnih službi.

U petak će na sjeveru Hrvatske još biti vruće, najviše 31 °C, ali zato će subota i nedjelja biti ugodnije, s najvišom dnevnom temperaturom do 30 °C, ili koji stupanj manje.

Nastavite čitati

Život i društvo

Policijska akcija „Brzina“ u četvrtak u cijeloj Varaždinskoj županiji

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U četvrtak, 24. lipnja, u vremenu od 12 do 18 sati, policijski službenici Policijske uprave varaždinske provest će pojačane aktivnosti u prometu na suzbijanju prekršaja brzine u prometu u sklopu operativne akcije „Brzina“.

Akcija će se provoditi na cjelokupnom području PU varaždinske sukladno mjestima i vremenima događanja prometnih nesreća, prvenstveno onih s uzrokom brzine i najtežim posljedicama, te na dionicama cesta gdje je učestalo kršenje prometnih propisa u vidu nepoštivanja najvećih dopuštenih brzina kretanja vozila.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje

Error, no Ad ID set! Check your syntax!