Povežite se s nama

Crna kronika

Golobrada banda koja je upala starici u kuću, a zatim udarila policijski auto je u istražnom zatvoru

Objavljeno:

- dana

Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu je, nakon provedene istrage i pripremnog postupka, pred Županijskim sudom u Varaždinu podiglo optužnicu protiv mlađeg punoljetnog hrvatskog državljanina (rođenog 2000. godine) i podnijelo prijedlog za izricanje odgojnih mjera prema dvojici maloljetnih hrvatskih državljana (rođenih 2002. i 2001. godine) zbog počinjenja kaznenih djela razbojništva, tjelesne ozljede, pokušaja prisile prema službenoj osobi i oštećenja tuđe stvari.

Okrivljenog mlađeg punoljetnika i dvojicu maloljetnika tereti se da su 5. siječnja 2019. oko 22.30 sati u Macincu, maskirani kapama s prorezom na očima, razbili prozor kupaonice na kući 78-godišnje oštećenice i ušli u unutrašnjost, a oštećenica se zaključala u spavaću sobu, te da su snažnim guranjem i udaranjem izbili okvir vrata, ušli u sobu, oborili oštećenicu i uzeli joj mobitel iz ruku nanijevši joj tjelesne ozljede.
Tereti ih se da su uperili u nju odvijač i plastični pištolj i zatražili da im preda novac, ali se oštećenica opirala i uspjela pobjeći iz kuće, nakon čega su uzeli iz kuće i zadržali za sebe više ručnih satova, više komada zlatnog nakita i druge predmete.

Maloljetnika (2002.) se tereti da je istog dana oko 23,00 sati u Šenkovcu, upravljajući osobnim vozilom u kojem su bili okrivljeni mlađi punoljetnik i drugi maloljetnik; nakon što su policijski službenici po primljenoj obavijesti o njihovom kretanju postavili službeno policijsko vozilo poprečno na cesti i davanjem svjetlosnih i zvučnih znakova naredili da zaustavi vozilo; u cilju da spriječi policijsko postupanje ubrzao vožnju i uspio obići policijsko vozilo te nastavio voziti poljskim putem i preko livade. Policijski službenici su ga dostigli službenim vozilom i vozili usporedno s njim da spriječe njegov daljnji bijeg, pa je maloljetnik svojim vozilom dvaput udario u policijsko vozilo i oštetio ga, ali je nakon toga zaustavljen.

Mlađi punoljetnik i maloljetnici se nalaze u istražnom zatvoru, a Vijeće Županijskog suda u Varaždinu prihvatilo je prijedlog državnog odvjetnika i produljilo istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenih djela.

Crna kronika

Policija traži lopova koji je ukrao skupe parfeme

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Policijski službenici Policijske postaje Varaždin zaprimili su prijavu voditeljice trgovine u sklopu trgovačkog centra u Donjem Knegincu za kazneno djelo krađe.

Prema prijavi, nepoznati je počinitelj u srijedu, 5. svibnja oko 12 sati, iz trgovine otuđio nekoliko parfema ukupne vrijednosti od oko 1100 kuna.

Policijski službenici nastavljaju rad na pronalasku počinitelja ovog kaznenog djela.

Nastavite čitati

Crna kronika

Na ulici prišao maloljetniku te ga metalnom šipkom udario po glavi

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Zaprimljenom bolničkom prijavom utvrđeno je da je maloljetnik s područja Međimurske županije zadobio lake tjelesne ozljede.

Naime, 9. svibnja, oko 19 sati u Kuršancu, na ulici, zbog ranijih međusobnih nesuglasica, 24-godišnjak je prišao maloljetniku te ga metalnom šipkom udario po glavi.

Maloljetniku je pružena liječnička pomoć u Županijskoj bolnici Čakovec, gdje je zadržan na liječenju, dok je počinitelj uhićen te je oduzeta metalna šipka.

Protiv 24-godišnjaka podnijet će se kaznena prijava zbog počinjenog kaznenog djela Teška tjelesna ozljeda u pokušaju nadležnom državnom odvjetniku.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje

Error, no Ad ID set! Check your syntax!