Povežite se s nama

Život i društvo

Google stigao u Hrvatsku snimati ceste za Street View, snima se i Varaždin

Objavljeno:

- dana

Najpoznatija i najsveobuhvatnija internetska tražilica na svijetu koja postoji već 25 godina – Google ovih dana obavlja snimanja hrvatskih prometnica, cesta, ulica, putova i puteljaka kako bi uskoro na njihovu Google Street Viewu objavili najnoviji izgled okoliša koji pretražujemo, usklađen sa svim promjenama koje su nastupile unatrag 10 godina, kada je Google obavio posljednja snimanja u Hrvatskoj.

Osim nezamjenjive i neophodne pomoći prilikom dolaska vozilom ili nekako drugačije u nepoznatu sredinu ili grad, Google putem svoga Street viewa omogućuje temeljitu pretragu znamenitosti u svim kutovima zemaljske kugle i pretragu svih čuda prirode te trenutni iskorak u mjesta poput muzeja, arena, restorana, tvrtki ili drugih lokacija od interesa.

Ekipe Google Teama susreli smo na ulicama Varaždina, gdje su parkirani u svojim automobilima ispred središnje gradske pošte dogovarali dnevni raspored obaveza s ciljem ažuriranja fotografija gradova, cesta i autocesta na Googleovim online kartama.

– Google je svjestan da se infrastruktura u gradovima, ali i među gradovima, s vremenom mijenja i razvija, kao i da ponekad prirodne katastrofe ostave svoj trag, pa fotografije treba redovito ažurirati – napomenuo je snimatelj Googlea i dodao kako će nove fotografije pomoći korisnicima da se još bolje orijentiraju i lakše planiraju putovanja.

Podsjetio je također da ulažu maksimalne napore kako bi zaštitili privatnost, a istodobno omogućili svim korisnicima prednosti usluge Street View.

– Svakoj objavi prikupljenih fotografija prethodi obrada kojom se zamućuju lica ljudi i oznake registarskih pločica na snimkama – pojasnio je.

Street View dodatno sadrži mogućnost uklanjanja označenih fotografija koje možemo prijaviti pritiskom na tipku “Report a problem” u donjem lijevom kutu ekrana.

Google Street View dostupan je širom svijeta, a u Hrvatskoj je aktivan od 2012. godine.

Osim ulica i cesta, Google je fotografirao i pješačke zone unutar gradova i drugih mjesta do kojih automobili nemaju pristup, pa i Stari grad u Varaždinu, a nove snimke objavit će u Street viewu po završetku snimanja u Hrvatskoj u mjesecu kolovozu 2021. godine.

Život i društvo

Predstavnici američkih turističkih agencija razgledali Varaždin i upoznali gradonačelnika

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

– Grad Varaždin je jedna od najljepših turističkih destinacija Hrvatske, potpuno siguran za turiste! – zaželio je dobrodošlicu predstavnicima američkih turističkih agencija gradonačelnik Grada Varaždina dr.sc. Neven Bosilj.

Njih četrdesetak boravi na studijskom putovanju u Hrvatskoj, a u petak su razgledali grad Varaždin i upoznali se s njegovom turističkom ponudom.

Uz zvuke iz muzičke kamperice i gradskog notara Krunoslava Čolu, dobrodošlicu im je poželjela i Jelena Toth, direktorica ureda Turističke zajednice Grada Varaždina i organizatorica njihovog jednodnevnog boravka u Varaždinu.

Varaždin se priprema da ponovo bude jedna od destinacija za boravka američkih turista u Europi, odnosno u Hrvatskoj.

Nastavite čitati

Život i društvo

Summer wine i Starinski žmaki kao brand Općine Breznički Hum na 7. Gospodarskom sajmu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Na Kapucinskom trgu u središtu Varaždina u petak, 18. lipnja, u podne otvoren je 7. Gospodarski Sajam, na kojem se do nedjelje, 20. lipnja, predstavljaju brojni obrti, OPG-ovi, udruge, domaće radinosti, vinari i ugostitelji s područja sjeverozapadne Hrvatske.

>>FOTO 7. Gospodarski sajam Varaždin oživio Kapucinski trg

Među brojnim izlagačima je i općina Breznički Hum, čiji su štand nakon otvaranja Sajma obišli novoizabrani varaždinski gradonačelnik Neven Bosilj, krapinsko-zagorski župan Željko Kolar te nekolicina gradonačelnika i načelnika općina s područja regije.

Načelnik općine Breznički Hum Zoran Hegedić najavio je da će bogata ponuda udruga i OPG-ova ove općine dobiti i glazbenu potporu uz nastup orkestra Limene glazbe Sveti Martin.

Predsjednica Udruge za kulturu i književnost Humščak Ružica Kišur Črlenec tom je prilikom gostima predstavila izlagače iz Brezničkog Huma Udrugu Humščak, komunalnu tvrtku Humko, OPG Futač, cvjećarnicu Dada i Vinariju Šafran.

Gostima je potom suvlasnik Vinarije Šafran Josip Tržec upriličio degustaciju vina i osvježavajućeg ljetnog voćnog koktela Summer wine.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje

Error, no Ad ID set! Check your syntax!