Povežite se s nama

Sport

Goran Grdenić i Bojana Bjeljac pobjednici 23. Varaždinskog polumaratona

Objavljeno:

- dana

Najbrži

Trkački klub Marathon 95 iz Varaždina u nedjelju je organizirao međunarodnu cestovnu utrku 23. Varaždinski polumaraton na kojem se, unatoč kiši, okupio velik broja trkača i trkačica iz Hrvatske i inozemstva.

U konkurenciji 375 trkača i trkačica na polumaratonu pobijedili su Goran Grdenić iz AK Velika Gorica (1:10:00) i Bojana Bjeljac iz AK Dinamo-Zrinjevac Zagreb s novim rekordom utrke i osobnim rekordom 1:15:46. Poslije njih u cilj su ušli Zoran Žilić (AK Kvarner Rijeka), Igor Goričanec (AK Varaždin), Dejan Radanac (AK Sljeme Zagreb) i Ivan Maletić (AK Žumberak Sošice) te Marija Vrajić (AK Maksimir Zagreb), Jasmina Ilijaš (TK Marathon 95 Varaždin), Nikolina Stepan (AK Svetice Zagreb) i Tanja Samardžić (AK Moslavina u pokretu Kutina).

– Ovo mi je treća utrka u Varaždinu i prva pobjeda. Zadovoljan sam rezultatom. Sam sam trčao, nikog nije bilo ispred mene i sam sam diktirao ritam – izjavio je pobjednik Grdenić.

Bjeljac je obranila prošlogodišnji naslov u Varaždinu.

– Sve mi se poklopilo danas. Bilo je kiše i vjetra, ali meni je bilo super i istrčala osobni rekord. Prezadovoljna sam. Za tri tjedana idem na Zagrebački maraton. Ovo je bila kontrola i prošlo je odlično – rekla je nova rekorderka Varaždinskog polumaratona koja je rezultat Mađarice Ide Kovacs iz 2004. godine nadmašila za 16 sekundi.

Utrku na 5 kilometara završilo je 165 trkača i trkačica, a najbrži su bili Ivan Dračar AK Kvarner Rijeka (15:50) i Doroteja Santi iz AK Slatina (18:57). S utrkama djece na 500 i 1000 metara u Varaždinu je u nedjelju trčalo ukupno 558 natjecatelja i natjecateljica.

Varaždinski polumaraton od svog se početka 1995. godine organizira povodom Dana oslobođenja Varaždina 22. rujna 1991. i dio je programa obilježavanja Dana branitelja Varaždinske županije.

Varaždinski polumaraton imao je i humanitarni karakter. Polaznici Centra za odgoj i obrazovanje Tomislav Špoljar Varaždin izradili su unikatne finišerske medalje za polumaratonce, a od svake startnine 10 kuna bit će izdvojeno za Centar. U programu promocije zdravog života sudjelovali su djelatnici Zavod za javno zdravstvo Varaždinske županije, učenici i profesori Srednje škole Maruševec članovi Društva za zaštitu od dijabetesa te članovi Kluba nordijskog hodanja Varaždin. Utrka je organizirana uz pomoć Grada Varaždina, Zajednice sportskih udruga Grada Varaždina, Policijske uprave varaždinske, Vatrogasne zajednice i Varaždinske županije.

Izvor:
Foto: TK Marathon 95

Sport

Započeo je WRC Croatia Rally, u nedjelju jurilice u Varaždinskoj županiji

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

FOTO: WRC Croatia Rally

WRC Croatia Rally započeo je u četvrtak, 18. travnja uz veliki spektakl u Zagrebu, gdje je 68 posada krenulo s intenzivnim pripremama automobila.

U predstojećim danima Rally će se održati kroz pet hrvatskih županija – Zagrebačku, Karlovačku, Primorsko-goransku, Varaždinsku i Krapinsko-zagorsku te Grad Zagreb. Veliki se finalni spektakl očekuje u nedjelju, kada će posljednja četiri brzinska ispita vozači voziti cestama u Varaždinskoj i Krapinsko-zagorskoj županiji.

Prijavljeno je 68 posada iz 35 zemalja, a u najboljoj WRC kategoriji nastupit će čak 8 posada. U najjačoj, Rally1 klasi će tako naslov braniti Velšanin Elfyn Evans, kao i osmerostruki svjetski prvak, Francuz Sebastien Ogier, trenutačno vodeći u ovogodišnjem prvenstvu, Belgijanac Thierry Neuville te brojne druge zvijezde.

Hrvatski vozači koji će također voziti na ovogodišnjem Croatia Rallyju su: Tomas Hrvatin, Željko Magličić, Jan Pokos, Slaven Šekuljica, Igor Tomljanović, Viliam Prodan te Igor Mandić.

NEDJELJA, 21. travnja

BI/SS 17Trakošćan – Vrbno 1 – 13,15 km – 7:08

BI/SS 18Zagorska Sela – Kumrovec 1 (Live TV) – 14,24 km – 8:35

BI/SS 19Trakošćan – Vrbno 2 – 13,15 km – 10:23

BI/SS 20Zagorska Sela – Kumrovec 2 (Wolf Power Stage) – 14,24 km – 13:15

Proglašenje pobjednika – INA Zagreb – 16 sati

Nastavite čitati

Sport

Županijski kup: Bednja uvjerljiva protiv Nedeljanca, slavlje i Varteksa

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Odigrani su prvi susreti polufinala Županijskog nogometnog kupa, a u oba susreta u srijedu, 17. travnja slavili su domaćini.

Na stadionu Sloboda Varteks je ugostio Ivančicu i slavio s 3:1. Ivančani su poveli već u 1. minuti preko Kostelca i s minimalnim vodstvom otišli su na odmor. No, u drugom dijelu Bumbari su okrenuli rezultat. Prvo je Glavica u 55. minuti svojim golom izjednačio rezultat, da bi ih isti igrač u 68. doveo u vodstvo Varteks. Konačni rezultat postavio je Kanceljak golom u 78. minuti.

U drugoj utakmici Bednja je ugostili Nedeljanec i pobijedila s 3:0. Beletinčani su poveli u 16. minuti golom Bosilja, a na 2:0 povisio je Pomper golom u 29. minuti, da bi treći gol za Bednju postigao Kareem Donovan u 64. minuti.

Uzvratni susreti na rasporedu su u srijedu, 1. svibnja.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje