Prije 15 godina varaždinski odbojkaši prekinuli su dominaciju zagrebačke Mladosti i osvojili Prvenstvo Hrvatske.

Vodio ih je Miroslav Aksentijević, čiji se život ugasio prošle godine nakon tragične prometne nesreće. Iduće sezone, 2005./2006., Varaždinci su obranili naslov u najvišem rangu hrvatske odbojke. Dio te šampionske ekipe bio je Goran Jošić, danas 35-godišnjak.

Kruna

– Bila je to kruna kontinuiranog rada od 2000. godine, koji je započeo Josip Klein. U sezoni 2004./2005. uz domaći kostur i tri vrhunska igrača sa strane ostvarili smo najveći uspjeh u povijesti varaždinske odbojke. Ono što pamtim iz tih vremena je predivna podrška navijača, koji su nas euforično pratili i nosili prema naslovima. Bila je to stvarno odbojkaška ludnica u baroknom gradu – govori nam Goran Jošić, koji se ni dan-danas nije riješio “ovisnosti” o odbojci.

Iako je već u veteranskim godinama, Goran i dalje igra zapaženu igračku ulogu u varaždinskom klubu.

– Otkud motiv? Uvijek težim osobnom razvoju i rastu kao osoba te odbojkaš, pa nisam odustao od odbojke bez obzira na poslovne i obiteljske obveze. Treniram i po dva puta dnevno, a ono što mi je najvažnije je da u varaždinskom klubu pratimo svjetske odbojkaške trendove i time sve više napredujemo – objasnio je kapetan Varaždin Kitroa, koji je prošle sezone osvojio peto mjesto u Superligi.

– Od dolaska generalnog sponzora Kitroa, Klub se financijski i organizacijski odlično posložio. Također, imamo vrhunske uvjete za rad, pa je rezultat toga najbolji plasman Kluba u posljednjih 10 godina. No, ono što je najvažnije je da smo postali poželjna sredina za razvoj mladih odbojkaša – nastavlja Jošić.

Rad

On je u odbojku krenuo kao 12-godišnjak. Trenirao je i atletiku i košarku, no odbojka je zbog društva došla u prvi plan. Danas, s 35 godina, uspješno balansira posao, obitelj i odbojku. Već desetak godina ovaj magistar ekonomije radi u ludbreškoj tvrtki Bomark.
– Klasično. Sve se stigne ako si dobro rasporedite vrijeme i ako imate veliku volju i želju. Ono što je također je važno da smo klub koji u prvi plan stavlja obrazovanje, naročito visokoškolsko – dodao je Jošić, koji je produžena roka trenera Ivice Đolonge.

– Veseli me da, osim na igru u polju i postizanjem poena, mogu utjecati na igru svojih suigrača i kad nisam u igri – rekao je Jošić, koji vjeruje da se u idućim sezonama mogu napraviti još veći rezultatski iskoraci.

– Radimo kvalitetno i vrlo predano. Prate se noviteti u svjetskoj odbojci i vjerujem da se opet u Varaždinu može igrati finale Prvenstva Hrvatske – zaključio je Jošić.

Komentari

Komentara