Povežite se s nama

Glazba

Goran Karan: Dođite u subotu u Arenu i dopustite srcu da zapjeva!

Objavljeno:

- dana

GORAN KARAN UOČI KONCERTA KLAPA U VARAŽDINU

U Areni Varaždin ove subote, 8. ožujka, u 20 sati počinje veliki koncert Tomislava Bralića i klape Intrade, klape Šufit i klape Maslina.

Gost je Goran Karan, s kojim smo razgovarali uoči nastupa u Varaždinu.

Veselim se dolasku u Varaždin!

Ovaj tjedan nas čeka veliki koncert klapa u Areni Varaždin, postoji li uzbuđenje pred tako velik nastup?

Svaki koncertni nastup je za mene blagoslov. Ovaj događaj u varaždinskoj Areni je sjajna prilika da s publikom podijelim radost pjevanja s klapom. Uzbuđen sam prije samog nastupa, a unaprijed se veselim dolasku u Varaždin.

Kako vi kao izvođač i kolega klapa objašnjavate ovu klapsku euforiju koja već godina traje bez prestanka?

Hrvatska je klapska pjesma dugo godina i prije ovog ulaska u trend bila glazbeni nositelj osjećaja, uspomena i povijesti ovog naroda. Tko god je imao priliku u ljetnjoj noći čuti klapu a capella, jednostano se morao zaljubiti u Dalmaciju. Meni se to dogodilo s osamnaest u Splitu i uz klapu Trogir u kojoj je tada pjevao legendarni pokojni Vinko Coce…. Nezaboravno.

Što očekujete od varaždinske publike?

Od varaždinske publike očekujem da dođu otvorena srca i zapjevaju i guštaju s nama.

Dite jubavi

Koje će se pjesme naći na programu?

Uz pjevače klape Šufit pjevat ću Da mi se providi i Dite jubavi. Ukoliko se još štogod dogovorimo ili se dogodi, tim bolje i veselije.

Imate kakvu poruku za one koji još nisu kupili svoju ulaznicu?

Dođite, sjedite i dopustite srcu da zapjeva.

Koji su vam sljedeći planovi nakon ovog nastupa?

Nakon Varaždina idem s Vagabundo bandom u Poljsku, gdje imamo turneju od četiri koncerta. Nova prilika da predstavimo Hrvatsku i njeno glazbeno blago svijetu.

Izvor:
Foto:

Glazba

Jazz/fusion kvintet Buzzers na Maloj sceni “Vinko Lisjak” u Čakovcu 28. veljače

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

buzzers

U sklopu jazz srijede na Maloj sceni “Vinko Lisjak” u Čakovcu će 28. veljače s početkom u 20 sati nastupiti jazz kvintet Buzzers.

Sastav je osnovan 2017. godine kako bi promovirao autorske skladbe u izvedbi svojih članova. Stilski, radi se o fusionu, grooveu, odnosno jazzu. Osim autorskih stvari, bend izvodi i fusion/jazz standarde i covere skladatelja i jazz izvođača kao što su Chick Corea, Herbie Hancock, Grover Washington, Roy Hargrove i drugi. Dosad su snimili tri promotivna video spota za svoje pjesme.

Članovi su Gordan Perši (saksofon), Marko Prepelić (truba, gitara), Petar Prepelić (bas), Miodrag Paravinja (klavijature) te Goran Vidović (bubnjevi). Cijena ulaznica je 30 kuna.

Nastavite čitati

Glazba

Čakovečki Big Band: Stvaramo gustu muzikalnu atmosferu i tjeramo na pokret!

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Big Band

Priča čakovečkog Big Banda počinje sad već daleke 1995. godine. Veoma brzo su se afirmirali kvalitetom te su postali jedan od vodećih orkestara te vrste u Međimurju i okolici.

Prvi voditelj Big Banda bio je Ladislav Varga, inače ravnatelj Centra za kulturu Čakovec, na čiji poticaj je orkestar i formiran. Osim njega, dirigentskom palicom upravljali su i Antun Horvat, Filip Horvat te Mario Jagec koji ovaj glazbeni sastav vodi i danas.

Nastupali su na mnogim prominentnim festivalima na domaćem i inozemnom terenu. Neki od njih su Proljetni jazz-fair u Zagrebu, Tradicionalni jazz u Varaždinu, Expo-Virovitica i Lent-Maribor. Surađivali su s Boškom Petrovićem, Vlatkom Stefanovskim, Sašom Nestorovićem, Zdenkom Kovačiček, Primožom Grašičem, Stjepanom Jimmyjem Stanićom, Ratkom Divjakom i drugima. Orkestar se sastoji od profesionalnih glazbenika, ali i amatera drugih struka, studenata i učenika.

Dosad su snimili 3 nosača zvuka, a o sastavu je snimljeno i nekoliko emisija, odnosno priloga HRT-a. Neki od sadašnjih i bivših članova već su se potvrdili kao vrhunski glazbenici, dok su neki na dobrom putu da to učine. Spomenimo Roberta Polgara, Roberta Jambrošića te Abela i Maaseja Kovačevića, imena dobro poznata ljubiteljima jazza na ovim prostorima.

Članica i tajnica Big Banda, Melani Počekaj, na slici sa bratom Markom

Članica i tajnica orkestra Melani Počekaj u njemu svira bass gitaru i odnedavno kontrabas.

-Konačno se ostvarujem kao glazbenik u žanru koji sam dugo žudjela svirati ozbiljnije i javno. Izrazito sam sretna, jer se u Big Bandu okuplja ekipa koja se stalno međusobno podučava, tako da nema razloga za „strah“ od dolaska zainteresiranih koji možda osjećaju da nisu „na razini“.

Na pitanje o omiljenoj skladbi koju izvodi Big Band, Melani spremno odgovara.

-Omiljena stvar mi je „Midnight Walk“ našeg gitarista Vedrana Peharde u aranžmanu voditelja orkestra Marija Jageca.

Big Band

Orkestar probe održava u čakovečkom Pastoralnom centru (Srednja škola Čakovec)

Big Band probe održava svakog utorka u Pastoralnom centru u Čakovcu (Srednja škola Čakovec) od 20 sati. Pozivaju zainteresirane da se im pridruže i daju svoj doprinos tkanju glazbenih niti. Možete im se javiti osobno u navedenom terminu proba.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje