IZVORMeđimurska županija

Nakon Orehovice, Draškovca i Strahoninca, u petak, 10. svibnja, svečano je otvorena školska sportska dvorana Osnovne škole Goričan.

Gradnja dvorane započela je 2013. godine, a ukupna vrijednost investicije (sredstva su zajedno osigurali Međimurska županija i Općina Goričan) je više od 13,5 milijuna kuna.

– Dočekali smo dan kada možemo reći da Goričan ima modernu školsku sportsku dvoranu. Njezinom izgradnjom dobivamo svi, a ponajviše oni koji su svojim trudom i upornošću osvajali europska i svjetska odličja u dosad skromnim i neprimjerenim uvjetima, ali i svi mještani za okupljanje na velikim kulturnim i zabavnim manifestacijama – ponosno je poručio načelnik Općine Goričan Mario Moharić. Istaknuo je da dvorana ne bi bila dovršena da nije bilo odlične suradnje Općine i Županije.

Osnovana davne 1856. godine, Osnovna škola Goričan danas broji 178 učenika u 11 razrednih odjela te 33 djelatnika. Nakon nove dvorane školu čeka kompletna obnova i rekonstrukcija, što posebno veseli ravnatelja škole Zlatka Varošanca.

– Ponosimo se našim učenicima, djelatnicima i aktivnostima, posebice činjenicom da svake godine imamo učenike na državnim natjecanjima. Kod svakog učenika potičemo razvoj pojedinačnih sposobnosti, radilo se to o matematici, jezicima, pjevanju, čitanju, sportu ili plesu – rekao je.

dvorana

Svečanosti su prisustvovali pomoćnica ministrice znanosti i obrazovanja Lidija Kralj, saborska zastupnica Bernarda Topolko, župan Međimurske županije Matija Posavec sa zamjenikom Josipom Grivcem, predsjednik Skupštine Međimurske županije Mladen Novak, načelnik Općine Goričan Mario Moharić, predsjednik Općinskog vijeća Općine Goričan Stjepan Ribarić, načelnici susjednih općina, ravnatelji međimurskih škola te predstavnici političkog, društvenog i kulturnog života Međimurja.

– Predivno je vidjeti sinergiju Općine, Županije i škole. Goričan je primjer da se u svakom mjestu može ostvariti san. Želimo i moramo djeci pružiti priliku da napreduju, da isprobavaju nove tehnologije, sportske aktivnosti, a ova dvorana omogućava da se djeca razvijaju u najrazličitijim smjerovima – naglasila je pomoćnica ministrice Lidija Kralj. Predsjednik županijske Skupštine Mladen Novak čestitao je na uspješno završenom projektu i poželio mještanima da što više koriste dvoranu.

Aleksandra Ličanin i učenica Monika Kos moderirale su program, dok je čast da prerežu vrpcu i službeno otvore dvoranu pripala učenicima Leu Varošancu i Leoni Vadlji.

– Najljepši je osjećaj kada učinite nešto što u drugima izazove osmijeh, zahvalnost ili sreću. Imam dojam da je ovo upravo takav trenutak. Toliko ste dugo čekali tu dvoranu da je bilo čak i malo nepovjerenja, no vaša iskrena želja da Goričan ima sportsku dvoranu danas se konačno ostvarila. U protekle dvije godine ovo je četvrta dvorana koju otvaramo. Obnovit ćemo više od 20 škola, izgraditi sportske dvorane i regionalni centar kompetentnosti. Provodimo projekte financiranja udžbenika, deficitarnih zanimanja, prijevoza i nastojimo što više olakšati mladima da budu uspješni, a to nam se vraća na najbolji mogući način – u proteklih godinu dana imali smo 30 državnih prvaka – istaknuo je župan Matija Posavec.

Novu dvoranu blagoslovio je Varaždinski biskup mons. Josip Mrzljak u pratnji župnika Josipa Drvoderića. U kulturno-umjetničkom programu predstavljeno je bogatstvo Goričana. Nastupima su oduševili Puhački orkestar Goričan, Zbor Osnovne škole Goričan, Mažoretkinje Goričana, Twirling klub Goričan, mališani Dječjeg vrtića Ružica, Crkveni zbor Župe sv. Leonarda i KUD Goričan, kao i učenici OŠ Goričan sa svojim recitacijama i pjesmom.

Komentari

Komentara

loading...