Povežite se s nama

Crna kronika

Gorio bistro Trakošćan ispod dvorca, vatru zajedno gasili vatrogasci iz Bednje i Lepoglave

Objavljeno:

- dana

ZBRAJA SE ŠTETA

Jučer u popodnevnim satima došlo je do požara kuhinje bistroa Trakošćan, izvjestili su iz Područnog ureda za zaštitu i spašavanje Varaždin.

Požar su počeli gasiti vatrogasci DVD-a Bednja, no u pomoć su pozvali vatrogasce DVD Lepoglave.

– Jučer u 16.52 sati zaprimili smo dojavu o požaru restorana Bistro, u Trakošćanu ispod dvorca. Na mjesto intervencije odmah je izašlo vozilo sa šest vatrogasaca te autocisterna sa tri vatrogasaca – izvjestili su članovi DVD-a Lepoglava na svojim Facebook stranicama.

 Vatrogasci DVD-a Bednje već su krenuli s gašenjem požara, koji je potom i uspješno ugašen. 

Šteta se još zbraja.

Izvor:
Foto: FOTO: DVD Lepoglava/Facebook

Crna kronika

Predstavili se kao bankari i policajci pa starijoj osobi ukrali novac

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ilustracija

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem policijskih službenika Policijske uprave međimurske sumnja se da su trojica muškaraca starosti od 41, 38 i 25 godina, ženska osoba starosti 28 godina i nepoznata muška osoba počinili kazneno djelo prijevare.

Sumnja se da su kazneno djelo počinili 16. prosinca u Čakovcu u Travničkoj ulici na štetu osobe starije životne dobi.

Najprije su uspostavili telefonski kontakt s oštećenom osobom u kojem su se lažno predstavili kao djelatnici banke, a potom i kao policijski službenici koji provode kriminalističko istraživanje zbog navodno krivotvorenih novčanica koje osobe imaju kod sebe.

– Uvjeravajući ga na prijevaran način da se radi o krivotvorenim novčanicama, od oštećenog su zatražili da radi daljnje provjere preda novac policijskim službenicima koji će doći na njegovu adresu. Ne sumnjajući u moguću prijevaru, oštećeni im je predao novac, nakon čega su se prevaranti udaljili iz kuće u nepoznatom smjeru – javljaju iz PU međimurske.

Materijalna šteta procjenjuje se na nekoliko desetaka tisuća kuna. Protiv počinitelja podnesena je kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Nastavite čitati

Crna kronika

Okraden 73-godišnjak: iz novčanika mu nestalo nekoliko tisuća kuna

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Policijski službenici Policijske postaje Varaždin zaprimili su prijavu 73-godišnjaka da je okraden, javila je jutros PU varaždinska.

Prema prijavi, tijekom prosinca 2021. godine, na farmi između Varaždina i Nove Vesi Petrijanečke, nepoznati je počinitelj iz njegovog novčanika otuđio iznos od nekoliko tisuća kuna.

Policijski službenici nastavljaju rad na otkrivanju počinitelja ovog kaznenog djela.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje