Povežite se s nama

Crna kronika

Ogromna šteta: Gorjelo skladište trgovine Caki u Vinici, djelomično izgorjelo i osobno vozilo

Objavljeno:

- dana

Čak 20 vatrogasaca

U Vinici danas u 1.19 sati zapalilo se skladište trgovine Caki.

U objektu se nalazila roba trgovine mješovitom robom te tri osobna vozila. Dva su osobna vozila izvezena iz objekta, dok je jedno ostalo u istom i djelomično je izgorjelo.

Na mjesto događaja izašlo je navalno vozilo, autocisterna s ukupno 17 vatrogasca DVD-a Vinica. Zbog veličine požara pozvana je i Javna vatrogasna postrojba Varaždin, koja je na mjesto dojave pristigla s auto cisternom i tri vatrogasca.

Nastala je velika materijalna šteta.

Istaknimo da je Područni ured za zaštitu i spašavanje izvijestio o požarima otvorenih prostora u Optujskoj u varaždinu te Novom Marofu, dok je voćnjak gorio u Lepoglavi.

Izvor:
Foto: ilustracija

Crna kronika

Župan Anđelko Stričak opet fizički napadnut, ovaj put usred grada

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Varaždinski župan Anđelko Stričak opet je fizički napadnut. Kako doznaje Index, šef ŽO HDZ-a dobio je čašom u glavu i to navodno na Stančiću u lokalu Strauss.

O tome što se točno dogodilo kruže različite priče, no prema svima on je zadobio ozljede dok je više osoba narušavalo javni red i mir. Zasad nije poznato tko je započeo sukob, napominje Index.

Prema navodima svjedoka, sinoć je zbog svega morala intervenirati hitna i policija, kriminalistička istraga je u tijeku.

Podsjećamo,  varaždinskog župana četvorica mladića napala su 2018. godine dok je trčao kraj Drave, a tko ga je sinoć navodno opalio čašom po glavi, uskoro će se doznati.

O napadu se oglasila i Varaždinska županija:

– Ovim putem vas obavještavamo da je nepoznata osoba sinoć u ugostiteljskom objektu u Varaždinu prišla županu Anđelku Stričaku te ga fizički napala. Župan Stričak je zadobio lakše ozljede i zatražio je liječničku pomoć te se osjeća dobro. Na mjesto događaja izašli su i službenici PU varaždinske, koji utvrđuju sve okolnosti događaja – piše u priopćenju.

Nastavite čitati

Crna kronika

Ako dobijete poruku naslova “Ravnateljstvo državne policije – pravni podnesak” radi se o prijevari

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Policijska uprava varaždinska upozorila je na novu prijevaru.

– Obavještavamo građane kako se radi o tzv. „phishing“ kampanji, odnosno pripremnim radnjama radi počinjenja prijevare te je poruku dovoljno obrisati i na nju ne odgovarati. Više informacija o različitim oblicima internetskih prijevara te savjete kako se zaštiti možete pronaći na internetskim stranicama policije i na YouTube kanalu MUP-a – pojasnili su iz varaždinske policije.

Naime, neki su građani dobili mail s dopisom koji se pripisuje Ravnateljstvu državne policije, ali nije pravi.

Prijevara izgleda ovako:

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje