Povežite se s nama

Ostali sportovi

Gospić – Vindija 4:3

Objavljeno:

- dana

HRVANJE

U 1. kolu Hrvatske hrvačke lige hrvači Vindije na gostovanju u Gospiću izgubili su od istoimene ekipe 4:3.

 

Gospić, 6. listopada 2012. godine. Dvorana: Gradska sportska dvorana. Suci: Davor Petanjek (Zagreb), Zvonko Očić (Krapinske Toplice) i Saša Petak (Sisak). Delegati klubova: Ivica Babić (Gospić) i Gordan Siročić (Vindija). Treneri: Milan Radošević (Gospić) i Petar Panić (Vindija). Dežurna liječnica: Maja Živković. Gledatelja oko 200.

50-55 kg:   Mladen Ličina   –  Sandro Frankol  0 : 1   tehn. tuš 0:40 min (0:13)
60 kg:         Vladimir Menčik  –  Ivan Lončarić  0 : 1   pb (0:2) 4:00 min
66 kg:     Dominik Etlinger  –  Benjamin Šokman 1 : 0    pb (3:0)  4:00 min
74 kg:     Božo Starčević   –  Petar Zorec  1 : 0    tuš 1:05 min (4:0)
84 kg:     Matija Aščić   –  Tonimir Sokol  0 : 1   pb (1:6)  6:00 min
96 kg:    Anton Đok       –  Siniša Hogač  1 : 0   diskv. 6: min (5:3)
120 kg:    Marko Koščević   –  Dejan Šokman  1 : 0     pb (2:1 ) 6:00 min 

Iz Zapisnika susreta:
HK Vindija prilaže prigovor na borbu u 96 kg. (Siročić G.)
Iz sudačkog izvješća:
Svi hrvači su imali propisanu težinu i ispravne natjecateljske knjižice, vaganje izvršeno od 16:00 do 16:30 sati, početak susreta u 18:00 sati, završetak 19:10. sati. Uvjeti za natjecanje vrlo dobri: propisana strunjača, elektronska oprema, razglas. Održane tri borbe dječaka.
Ponašanje učesnika u granicama korektnosti, osim incidenta u borbi do 96 kg, kada je u borilište uletio Mario Đok i odgurnuo gostujućeg hrvača Sinišu Hogača koji je prethodno zbog nesportskog poteza (udaranje glavom) svog protivnika Antona Đoka bio diskvalificiran.

Davor Petanjek, v.r.

DODATNO SUDAČKO IZVJEŠĆE
sa susreta I HHL između HK GOSPIĆ i HK VINDIJA održanog u Gospiću 06.10.2012. godine.
Susret ove dvije ekipe bio je vrlo interesantan i napet do samog kraja uz korektno ponašanje u granicama sportske pristojnosti svih sudionika sve do borbe u kat. do 96 kg. Naime, nakon prvih 5 borbi rezultat u meču bio je 3:2 za goste. Prve dvije runde borbe u 96 kg kg između domaćeg hrvača Antona Đoka i gostujućeg hrvača Siniše Hogača završile su neodlučeno 1:1, gdje je prvu rundu dobio A. Đok rezultatom 2:0, a drugu rundu dobio je S. Hogač 3:0, oba puta akcijama izvedenim iz partera u posljednih 30 sekundi runde.
Nažalost, incident koji se dogodio krajem treće runde te, pokazalo se odlučujuće borbe za ishod cijelog susreta, bacio je negativno svjetlo na cijeli susret.
U trećoj, odlučujućoj rundi nakon jedne akcije iz zone na zaštitni dio strunjače, ja sam kao sudac na strunjači bodovao tu akciju dodijelivši 1 tehnički bod gostujućem hrvaču S. Hogaču, da bi nakon bačenog challengea domaćeg trenera sudačka trojka (Petanjek, Očić, Petak) nakon pažljivog pregleda videa odlučila da je akcija iz zone izvedena od strane crvenog hrvača za 1 bod, tj. prihvaćen je challenge domaćina. Dalje tijekom borbe došlo je do još jedne komplicirane situacije gdje je domaćem hrvaču A. Đoku nakon akcije iz zone koja je završila na zaštitnom dijelu strunjače dodijeljen 1 bod, koji je nakon challengea bačenog od strane gostujućeg trenera  P. Panića potvrđen od sudačke trojke nakon dodatnog pažljivog pregleda  videa, te je u tom trenutku rezultat nakon cca 1min30sek bio 3:0 za domaćeg hrvača. Posljednjih 20-tak sekundi borbe domaći hrvač A. Đok se branio od pokušaja napada gostujućeg hrvača S. Hogača, da bi tada u zadnjim trenucima borbe(1-2 sekunde prije kraja borbe)  S. Hogač nesportskom gestom (namjerno udaranje glavom) povrijedio A. Đoka razbivši i raskrvarivši mu arkadu (a ujedno je povrijedio i sebe raskrvarivši si tjeme). Istog trenutka prekinuo sam borbu i dok je na strunjaču ulazila doktorica, na strunjaču je kao navijač koji na ovom susretu nije bio član ekipe nijednog kluba, uletio Mario Đok, brat A. Đoka, te je prišavši s leđa S. Hogaču snažno ga odgurnuo sa strunjače. Odmah sam razdvojio hrvače i M. Đoka, u čemu su u pomoć priskočili i ostali sudionici susreta i zatražio sam da se M. Đoka izvede iz dvorane. Također, sudačka trojka je odlučila zbog grubog nesportskog poteza diskvalificirati S. Hogača i pobjednikom te borbe proglasiti A. Đoka.
Kako je posljednu borbu u kat do 120 kg dobio domaći hrvač, tako je HK Gospić pobijedio u ovom susretu ukupnim rezultatom 4:3.
Zaključno, smatram da je gostujući hrvač  S. Hogač nesportskim potezom u svojoj borbi uzrokovao također apsolutno nesportsku i neprimjerenu reakciju Marija Đoka, koji je, po mišljenju sudačke trojke zbog propusta u organizaciji domaćina HK Gospić (nedostatak redarske službe) mogao uletiti na strunjaču i nasrnuti na S. Hogača.
Napominjem da je cijeli susret, pa i predmetna borba i sve sporne situacije snimljene službenom kamerom te se taj video zapis može iskoristiti u možebitnom pokretanju disciplinskog postupka protiv pojedinaca i/ili kluba domaćina.
U Zagrebu, 07.10.2012.   
         Davor Petanjek, vr.

 

U sljedećem kolu 13. listopada sastaju se Vindija i Lika.

Izvor:
Foto:

Ostali sportovi

U Trnovcu Bartolovečkom osnovan Stolnoteniski klub Visia

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U subotu 7. travnja održana je skupština udruge Sportskog društva Žabnik, na kojoj je došlo do preimenovanja udruge u STK Visia Trnovec Bartolovečki.  Uz dosadašnje djelatnosti, klub će se baviti razvojem i djelovanjem masovnog i sportskog – rekreativnog stolnog tenisa i surađivati sa školama, sličnim klubovima i društvima.  Izabrana je nova predsjednica Goranka Vincek i novo rukovodstvo.

Iz novog kluba zahvaljuju se na podršci svim članovima udruge, a osobito načelniku općine Trnovec Bartolovečki, Zvonku Šamecu.

Nastavite čitati

Ostali sportovi

STK Starr u finalu HEP Superlige!

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

STK Starr je i u drugom polufinalnom susretu s STK Pula slavio, ovaj puta rezultatom 4:1.

Najprije je Zeng Jia bio uvjerljiv protiv Tomislava Marakovića 3:0 (11:9, 11:3, 12:10), zatim je Nikola Horvat izgubio od Marina Runjića, iako je vodio 2:1 na kraju je bilo 2:3 (11:7, 7:11, 13:11, 10:12, 10:12). zatim Ronald Ređep dobiva Frane Runjića 3:1 (11:8, 7:11, 11:6, 11:8). U igri parova ponovo bolji varaždinski par Ređep/Zeng od F. Runjić/M. Runjić 3:0 (11:5, 11:6, 11:5) i “točku na i” stavlja Zeng Jia pobijedivši Marina Runjića 3:1 (9:11, 11:6, 11:5, 11:8).

Slijedi repriza prošlogodišnjeg finala s ekipom STK Libertas Marinkolor. Prošle godine su Dubrovčani slavili u tri susreta, a ove godine Varaždinci žele i mogu uzvratiti. U finalu STK Starr nastupit će u punom sastavu, ekipi će se pridružiti i Tan Ruiwu, Kinez s hrvatskom putovnicom koji se sprema u Kini za finalnu seriju. Ovo je je za STK Starr vrhunac i cilj sezone koji su si postavili još jesenas. Osvajanje naslova prvaka Hrvatske za STK Satrr bi značio veliki korak naprijed i najvjerojatnije ulazak u prvih 16 klubova Europe te nastup u Ligi prvaka. Kako je veliki ulog u igri, u klubu ozbiljno prilaze završnim pripremama kako ih ništa ne bi iznenadilo u pohodu na titulu najboljih. Nakon što je ženski sastav ušao u Superligu, sljedeće sezone STK Starr bit će vodeći vrhunski stolnoteniski klub u Hrvatskoj. Takav golemi uspjeh zasigurno će prepoznati i lokalna uprava te sponzori i partneri koji podupiru vrhunske rezultate kako u radu s najmlađima tako i u seniorskom sastavu.
Prvi finalni susret igra se u Varaždinu 17. travnja.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje