U Velikoj vijećnici Međimurske županije održana je 98. sjednica Gospodarsko-socijalnog vijeća na kojoj se raspravljalo o gospodarskim kretanjima i utjecaju gospodarske politike na životni standard građana.

Informacije o stanju i kretanjima međimurskog gospodarstva u 2018. godini predstavio je pročelnik Upravnog odjela za gospodarske djelatnosti Darko Radanović, istaknuvši da je u 2018. godini u Međimurju djelovalo 1259 obrta što je porast za 4,91 posto u odnosu na prijašnje godine kada se broj obrta drastično smanjivao. Također, povećao se broj poduzetnika, a prema veličini poduzetnika, sve kategorije ostvarile su pozitivan financijski rezultat. S obzirom na povećanje broja obrtnika i poduzetnika, Međimurskoj županiji nedostaje adekvatne radne snage te je ukazano na preveliko opterećenje poslovnih subjekata zbog kojeg plaće još uvijek nisu dovoljno visoke.

O kretanjima na tržištu rada govorio je Nikola Hren, pročelnik Područnog ureda Čakovec Hrvatskog zavoda za zapošljavanje. Ured u svojoj evidenciji trenutno ima upisano oko 2200 osoba što predstavlja smanjenje za 11,6 posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine.

Komentari

Komentara