Povežite se s nama

Međimurje

Gospodarstvenice, prijavite se na 3. Sajam žena poduzetnica

Objavljeno:

- dana

Međimurska županije treću godinu zaredom organizira sajam žena poduzetnica pod nazivom “Žena sam. Poduzetnica sam.

” Manifestacija se održava u subotu, 20. svibnja, povodom obilježavanja Međunarodnog dana žena poduzetnica. Zainteresirane poduzetnice, vlasnice OPG-a, kućne radinosti, obrta ili tvrtke koje bi željele na Sajmu predstaviti svoje proizvode ili usluge mogu se do 12. svibnja prijaviti organizatoru Sajma – Povjerenstvu za ravnopravnost spolova Županije putem prijavnice na email adresu: [email protected] ili pozivom na broj telefona 099/4392-529.

– Sajmom se želi dati podrška ženama koje su se hrabro odlučile na pokretanje vlastitog posla – ističu u Županiji. Sajam se održava u zgradi Scheier u središtu Čakovca, a otvara se u 10 sati. Sudjelovanje za sve sudionice na Sajmu je besplatno, a organizator im osigurava izlagačko mjesto i potrebnu infrastrukturu.

Sudionice svoje mjesto mogu urediti u petak od 15.30 do 18.00 sati ili u subotu ujutro od 8.00 do 9.00 sati. Cilj Sajma je dati priliku poduzetnicama za prodavanje i predstavljanje svojih proizvoda i usluga te razmjenu iskustva i upoznavanje.

Izvor:
Foto:

Međimurje

FOTO Posjetitelje u Čakovcu oduševila atraktivna izložba gljiva

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Gljivarsko društvo „Smrčak“ Čakovec i ove je godine organiziralo dvodnevnu edukativnu izložbu gljiva, pod pokroviteljstvom Grada Čakovca, Međimurske županije, Turističke zajednice Grada Čakovca i pivnice Angry Moose.

Na novoj lokaciji u centru grada, u Ulici kralja Tomislava 2, članovi „Smrčka“ su 24. i 25. rujna na najbolji mogući način upotpunili manifestaciju „Jesen u gradu Zrinskih“ izložbom, edukacijama i predstavljanjem jela od gljiva.

Eksponatima bogatu izložbu već je prvog dana razgledao velik broj posjetitelja, a posjetila ju je i gradonačelnica Grada Čakovca Ljerka Cividini. 

Zajedno s brojnim zaljubljenicima u gljive, gradonačelnica se upoznala s raznim vrstama – jestivima, nejestivima, otrovnima i smrtno otrovnima, koje su članovi Društva izložili na iznimno atraktivan način.

Osim toga, zainteresirani posjetitelji mogli su i kušati razne delicije, poput kolača i namaza od gljiva.

Odaziv je bio odličan i u nedjelju, što dokazuje da se sve više ljudi okreće prirodi i pokazuje interes za gljive.

Nastavite čitati

Međimurje

Mažoretkinje Kotoribe četvrte na Europskom prvenstvu u Zadru

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Nakon što su na Državnom prvenstvu u Klinča Selu izborile prolaz na Europsko prvenstvo, juniorke Mažoretkinja Kotoribe ljeto su provele trenirajući za Europsko prvenstvo mažoretkinja u Zadru.

U Zadru su provele nekoliko dana, a kući su se vratile s vrlo dobrim uspjehom – osvojile su četvrto mjesto. Juniorke je vodila trenerica Marta Vojvoda.

Na Europskom prvenstvu sudjelovalo je više od 2000 mažoretkinja i više od 70 sastava. U njihovoj kategoriji sudjelovalo je ukupno 10 ekipa.

– U takvoj konkurenciji osvojile su četvrto mjesto, što je sjajan uspjeh za nas. Vrlo sam ponosna na naše cure – rekla je predsjednica Kristina Čižmešija, a čestitku na sjajnom rezultatu uputio im je i načelnik Dario Friščić.

– Čestitam Mažoretkinjama Kotoribe na još jednom lijepom uspjehu i promociji naše Kotoribe diljem Hrvatske i šire – rekao je Friščić.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje