Povežite se s nama

U fokusu

Gotić: Za Brezje trebamo brzo rješenje, Habuševa vlast napravila je nepopravljive štete Gradu, tvrtkama i građanima

Objavljeno:

- dana

Probleme s otpadom nagomilanim u Brezju Robert Gotić, vijećnik iz redova HDZ-a, riješio bi obradom bala u MBO tvornici, koja je napravljena u tu svrhu, a udaljena je svega stotinjak metara od bala.

To je, smatra Gotić, najjeftinije i najbrže rješenje. Na naše pitanje o tome je li upoznat sa stanjem okoliša u Brezju, kratko je komentirao da je najveći problem širenje neugodnih mirisa.

No, potom je u problem zavirio i malo dublje.

– Pretpostavka je da je tlo zagađeno, ali to treba prepustiti struci, kao i određivanje mjera sanacije – ističe Gotić.

Poput svojih prethodnika, ni on ne dvoji da su zbog nerješavanja spomenutog problema dosad napravljene nepopravljive štete Gradu, tvrtkama i svim građanima.

– To smo u HDZ-u tijekom više navrata naglašavali. Naime, umjesto deponiranih bala s otpadom, danas smo mogli imati industrijsku zonu Brezje s oko milijun metara kvadratnih površine u funkciji. Štete su nastale isključivo kao rezultat rada bivše Habuševe gradske vlasti. U konačnici, donošenjem krivih odluka izgubljena su ogromna sredstva za zbrinjavanje bala (35 milijuna kuna) od strane Fonda za zaštitu okoliša – rekao je Robert Gotić.

Na kraju je dodao da u njegovoj stranci aktivno poduzimaju sve potrebne radnje na lokalnoj i republičkoj razini kako bi se trenutno stanje što brže riješilo, sa što manje troškova za građane.

>>Golemi ceh neodgovorne politike varaždinskog HNS-a i SDP-a mogli bi platiti građani još većim računima za smeće!

>>Habijan: HNS i SDP raspisali su koncesiju za isti pravni posao jer su smatrali da je ugovor ništetan. Bez pravomoćne odluke suda?!

>>Lešina: Treba definirati integralni model koji uključuje okončanje sudskih sporova, sanaciju odlagališta u Brezju i trajno zbrinjavanje otpada

>>Sevšek: Gradonačelnik Habuš je igrao pravni i financijski rulet, umjesto otpada u Brezju su mogle biti tvornice

>>Bunić: Umjesto na problem s balama u Brezju, bivša vlast je bila fokusirana na uništavanje Čehoka!

>>Bosilj: Rješenje za bale vraća nas na početak, a to je da je Grad s Varkomom trebao izgraditi MBO postrojenje

U fokusu

EKSKLUZIVNO DOZNAJEMO Bosilj daje ostavku, Miroslav Marković postaje gradonačelnik!

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Kako ekskluzivno doznajemo, varaždinski gradonačelnik daje ostavku, a njegovu poziciju preuzima zamjenik Miroslav Marković.

Rezultat je to previranja u SDP-u, ali i Bosiljevog nezadovoljstva političkom situacijom u Varaždinu. Ova odluka i ne čudi s obzirom da su nedavno u Nacionalu objavljeni transkripti Bosiljevih razgovora s direktorom Varkoma Brunom Isterom u kojima najavljuje svoju ostavku.

Također, Gradsko izborno povjerenstvo Grada Varaždina objavilo je sve pravovaljane kandidacijske liste i zbirnu listu za izbor članova Gradskog vijeća Grada Varaždina. Tako je, među ostalim, vidljivo da je nositelj SDP-ove liste Neven Bosilj, a ako uzmemo u obzir da su funkcije gradonačelnika i člana Gradskog vijeća nemoguće i nespojive, sasvim je jasno da se u Gradskoj vijećnici upravo događa velika rošada. Konkretno, Bosilj ne može biti i gradonačelnik i gradski vijećnika jer mu to hrvatski zakoni ne dopuštaju.

Stoga je ovo očita prijevara birača u svakom slučaju. Prvo jer je kao gradonačelnik bio na izborima, a sad daje ostavku. Drugo jer je kao gradonačelnik nositelj liste što je zakonski nespojivo. I treće, tko može garantirati da će uopće biti aktivan u Gradskom vijeću ili će se i od toga maknuti, a varaždinsku politiku će voditi interesi stranačkih kadrova te odlučivati o budućnosti svih građana.

Kako doznajemo, Bosilj je čekao da se stvore zakonski okviri, odnosno da prođe zakonski rok kad njegov zamjenik može preuzeti funkciju gradonačelnika. Također, dosadašnji gradonačelnik, kako doznajemo, još razmišlja hoće li uopće aktivirati svoj mandat u Gradskom vijeću ili će potpuno odustati od politike nakon razočaranja cijelom političkom situacijom i činjenicom da nije uspio riješiti problem baliranog otpada.

Stoga će Grad Varaždin uskoro umjesto Bosilja voditi njegov zamjenik Miroslav Marković.

Nastavite čitati

U fokusu

Varaždinci će moći birati između devet lista na prijevremenim izborima za Gradsko vijeće Varaždina

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Gradsko izborno povjerenstvo Grada Varaždina 31. ožujka objavilo je sve pravovaljane kandidacijske liste i zbirnu listu za izbor članova Gradskog vijeća Grada Varaždina. Ista je lista objavljena i na stzranici Državnog izbornog povjerenstva.

Podsjetimo radi se o prijevremenim izborima za Gradsko vijeće, a Varaždinci na birališta izlaze 16. travnja.

Predano je ukupno devet lista.

Donosimo ih redom kojim ih je objavilo Gradsko izborno povjerenstvo Grada Varaždina:
1) Kandidacijska lista grupe birača, nositelj liste je Ivan Čehok

2) HDZ i HSU, nositelj liste je Damir Habijan

3) HNS, HSLS, Laburisti, HSS-Braće Radić, nositelj liste je Igor Klopotan

4) Hrvatski suverenisti, nositelj liste je Dominik Klemenčić

5) MOST, nositelj liste je Krunoslav Vorih

6) Reformisti i Stranka hrvatskih umirovljenika – umirovljenici, nositelj liste je Radimir Čačić

7) Kandidacijska lista grupe birača, nositeljica liste je Dubravka Novak

8) Kandidacijska lista grupe birača, nositelj liste je Davor Patafta

9) SDP, nositelj liste je Neven Bosilj

Kompletan popis tko se nalazi na čijoj listi nađite OVDJE.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje