Stožer Civilne zaštite Grada Čakovca jučer je započeo s izdavanjem propusnica za kretanje građana izvan mjesta prebivališta. Dozvole su se izdavale do kasno u noć, no zbog velikog broja zahtjeva, nisu se stigli obraditi svi zahtjevi. Razlog tome je i veliki broj neopravdanih zahtjeva, zbog kojih je usporen cijeli proces.

– Apelira se na građane da prije nego što zatraže propusnicu pažljivo pročitaju pod kojim se uvjetima i za koje namjene ona izdaje. Svaki zahtjev treba se obraditi i provjeriti, a to traje određeno vrijeme. Zahtjeva je stiglo više od 1000 te ih je vrlo teško obraditi u najkraćem roku – apeliraju iz Grada Čakovca.

Važno je napomenuti da Stožer Civilne zaštite Grada Čakovca propusnice izdaje na osnovu prijavljenog prebivališta ili stalnog boravišta, tako da osobe koje nisu prijavljeni u Gradu Čakovcu i ostalim prigradskim naseljima, propusnice moraju zatražiti u svojem mjestu prebivališta, bez obzira što je cilj njihovog dolaska Čakovec.

Također, gradski Stožer ne izdaje dozvole za odlazak na posao. To radi isključivo poslodavac i to temeljem propisanih kriterija.

Propusnica za kretanje unutar administrativnih granica Grada Čakovca za sada nije potrebna.  Građani Čakovca po cijelom području Grada mogu se kretati bez propusnice.

– Odlazak u kupovinu u drugi grad, vožnja nekoga na posao, odlazak u vinograd i slično, nisu valjani razlozi za izdavanje propusnice. Slanjem takvih zahtjeva usporava se izdavanje dozvola te onemogućuje građanima koji propusnicu trebaju zbog, primjerice brige za bolesne osobe ili odlaske na sahrane, da je dobiju na vrijeme. Briga za nemoćne i starije podrazumijeva da s tom osobom nitko ne živi, odnosno da je podnositelj zahtjeva jedini koji se o toj osobi može brinuti. Također, podaci navedeni u prijavi se provjeravaju te ukoliko se pokažu netočnima, propusnica se poništava, a osoba sankcionira.

Mjere ograničavanja kretanja uvedene su da bi se spriječilo širenje virusa, te vas molimo da ih zbog života svih nas, poštujete! – poručuju iz Grada Čakovca.

Komentari

Komentara