Gradsko vijeće Ivanca na svojoj je 31. sjednici održanoj u četvrtak, 20. veljače, jednoglasno donijelo Program mjera za poticanje rješavanja stambenog pitanja na području grada Ivanca, objavio je Grad Ivanec.

Program sadrži više mjera kojima Grad pomaže mladim obiteljima, ali i svim ostalim obiteljima, samcima i jednoroditeljskim obiteljima (do 45 godina) kao i obiteljima koje se doseljavaju na administrativno gradsko područje Ivanca da lakše riješe svoje stambeno pitanje ili da poboljšaju svoje stambene uvjete.

Svima zainteresiranima ovaj program omogućuje korištenje tri mjere.

Korisnicima će naročito interesantna biti prva mjera, a to je oslobođenje od plaćanja komunalnog doprinosa prilikom gradnje, rekonstrukcije ili dogradnje kuće.

Tako će u 100%-tnom iznosu Grad od plaćanja komunalnog doprinosa osloboditi tročlanu obitelj za stambeni objekt neto korisne površine 74,25 m2, četveročlanu obitelj za površinu kuće od 81 m2, a peteročlanu obitelj za površinu objekta od 98,55 m2.

Drugom poticajnom mjerom Grad Ivanec će sve korisnike osloboditi plaćanja komunalne naknade prvih 5 godina od dana početka korištenja nekretnine.

-Također, a to je regulirano trećom mjerom, Grad će obiteljima sufinancirati ratu stambenog kredita za vrijeme trajanja subvencija. Točnije, osobe koje svoje stambeno pitanje ili stambeno pitanje svoje obitelji (kupovina, gradnja, adaptacija ili rekonstrukcija nekretnine) rješavaju kreditom kod komercijalnih banaka, ostvarit će pravo na subvenciju mjesečne rate kredita u visini od 10% s time da maksimalni iznos kredita koji se subvencionira iznosi 100.000 eura na rok otplate minimalno do 15 godina. Trajanje ovakve subvencije ograničeno je na 5 godina. No, Grad Ivanec će primjenu ovesubvencije dodatno produljiti za godinu dana ako je u obitelji maloljetno dijete, dok će za svako novorođeno dijete trajanje subvencije produljiti za još 2 godine – ističe gradonačelnik Milorad Batinić.

Ono što je posebno važno jest da će se korištenje mjera iz ovog programa moći ostvarivati kumulativno, a time će se korisnicima omogućiti da ostvare subvencije iz sve tri mjere.

Grad će u dogledno vrijeme na svojim internetskim stranicama objaviti natječaj i pravodobno pozvati građane i mlade obitelji da se prijave na Program mjera za poticanje rješavanja stambenog pitanja.

Komentari

Komentara