Povežite se s nama

Život i društvo

Grad Ivanec i Ivančani zajednički žele obnoviti jedan objekt na Banovini

Objavljeno:

- dana

Poduzetnici, obrtnici i građani s područja cijelog grada Ivanca se odazivaju pozivu koji je cijeloj zajednici uputio gradonačelnik Milorad Batinić, a to je da zajedničkim snagama obnove objekt ili pripomognemo u obnovi objekta na Banovini koji je teško stradao u potresu.

Slijedom posebnog pisma koje je upućeno i na adrese gospodarstvenika ivanečkog kraja, već su se javili mnogi koji izražavaju spremnost da pomognu uplatom novčanih donacija, pružanjem raznih usluga, donacijom drvne građe, ali i donacijama namijenjenim ciljano djeci.

Grad Ivanec osigurat će 100.000 kuna novčane donacije (uz 20.000 kuna koje je uplatio odmah nakon potresa), a već su počele na poseban transakcijski račun koji je samo za te namjene otvorio Grad Ivanec stizati prve uplate tvrtki.

Želja je da se cijeli Ivanec uključi u obnovu jednog razorenog dječjeg vrtića, škole, ambulante ili obiteljske kuće, u skladu s potrebama lokalne zajednice.

Grad Ivanec poziva stoga i dalje sve tvrtke, obrtnike i građane da se odazovu akciji i da pomognu kako i koliko mogu, jer i najmanji prilog bit će vaša „ciglica“ koja će pripomoći obnovi objekata i povratku života u njih.

Broj računa na koji možete uplatiti novčanu donaciju je:

  • HR9723600001815600004 Grad Ivanec, Trg hrvatskih ivanovaca 9b, Ivanec-
  • Model HR68
  • Poziv na broj odobrenja: 7765-OIB uplatitelja
  • Opis plaćanja: Pomoć potresom razorenoj Banovini

Svi poduzetnici, obrtnici i ostali donatori koji žele donirati robu ili usluge mole se da svoje povratne odgovore pošalju na e-mail [email protected], tel. 645 484 (042).

Život i društvo

Grad Varaždin je podržao rad udruga s područja socijalne skrbi i zdravstva

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Grad Varaždin je značajnim sredstvima iz proračuna podržao rad udruga s područja socijalne skrbi i zdravstva, unatoč pandemijskoj krizi.

Naime, gradonačelnik Grada Varaždina Ivan Čehok u utorak, 20. travnja, s predstavnicima udruga potpisao je ugovore te im tom prilikom zahvalio „što ste radili u ovim pandemijskim uvjetima i okupljali naše građane koji su preko vas zadovoljili svoje građanske interese“.

– Riskirali ste svoje zdravlje i  bili na usluzi građanima i zato vam upućujem veliku zahvalu. Iako će pojedine udruge smanjiti svoje aktivnosti zbog pandemije, sredstva neće propasti, a vas molim da nas o tome izvještavate. Najveća vrijednost ove gradske uprave je bila da smo komunicirali s vama. Nikad u povijesti grada nije bilo toliko udruga kao što ih imamo danas i nikad nije bila bolja suradnja. Udruge su šarolikost i bogatstvo jednog gradskog života pa vam još jednom zahvaljujem na suradnji – poručio je gradonačelnik.

Dodajmo da je za danas, 21. travnja, najavljeno potpisivanje ugovora s udrugama s područja obrazovanja i rada s mladima.

Nastavite čitati

Život i društvo

Varaždinska biskupija: pričesti i krizme nakon 20. svibnja, preporuka je da budu vani

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: Ilustracija/Varaždinska biskupija

U vremenu prije epidemije nakon Uskrsa počelo se s održavanjem prvih pričesti i krizmi.

Vjernici mnogih župa u Varaždinskoj biskupiji već su od svojih župnika dobili najavu datuma održavanja privih pričesti i krizmi, ali uglavnom uz napomenu da će navedeno ovisiti o epidemiloškim mjerama. Na primjer, za učenike Centra Tomislav Šoljar već je održana svečana misa na kojoj su primili sakramente.

Održavanje istih potvrdila nam je i Varaždinska biskupija, ali iako smo tražili, nisu nam poslali raspored po župama.

– Slavlja prve svete pričesti i svete potvrde u Varaždinskoj biskupiji planiraju se od svetkovine Duhova, točnije nakon 20. svibnja 2021. godine. Župnici su u svojim župama objavili datume za ta slavlja i poznata su vjernicima. Nastojat ćemo da se slavlja odvijaju redovito, ne pod cijenu zdravlja, i sigurno, uz pridržavanje epidemioloških mjera. Preporuka je da se, gdje je to moguće, slavlja održe na otvorenom. Pratimo epidemiološku situaciju i s obzirom na nju donijet će se konačan sud – odgovorio je Regionalnom tjedniku Marko Domiter, tajnik biskupa Varaždinske biskupije.

Nastavite čitati