Povežite se s nama

Život i društvo

Grad Lepoglava dodijelio 200.000 kuna potpore malim poduzetnicima

Objavljeno:

- dana

Grad Lepoglava dodijelio je 200.000 kuna bespovratnih potpora.

Riječ je o potporama male vrijednosti dodijeljenih putem javnog poziva, a u okviru Programa mjera poticanja razvoja malog i srednjeg poduzetništva na području Grada Lepoglave za 2021. godinu.

Pravo na bespovratnu potporu ostvarile su 22 tvrtke koje su 30. travnja s Gradom Lepoglavom potpisale ugovore o dodjeli potpora s maksimalnim iznosom pojedinačne potpore od 15.000 kuna odnosno 50 % sredstava od vrijednosti uložene u investiciju.

– Godine 2018. donio sam odluku kojom je pokrenut ovaj program bespovratnih potpora poduzetnicima s područja Grada Lepoglave. Od tada, uključujući i ovu godinu, za taj je program izdvojeno više od pola milijuna kuna, a potpore je dobilo više od 60 poduzetnika s gradskog područja – rekao je gradonačelnik Marijan Škvarić te istaknuo da je u ovoj godini dosadašnji iznos sredstava namijenjen za ovaj program povećan za 10% odnosno na 200.000 kuna. Ove su godine, zbog teške situacije u kojoj su se našle zbog pandemije izazvane virusom COVID-19, potpore mogli koristiti i tvrtke koje se bave ugostiteljskom ili trgovačkom djelatnošću.

Osim navedene pomoći, istaknuo je gradonačelnik Škvarić, Grad Lepoglava je donio niz mjera za ublažavanje posljedica izazvanih pandemijom koronavirusa pa je tako sve poduzetnike oslobodio plaćanja komunalne naknade.

– Svjesni smo problema s kojima se poduzetnici u ovim vremenima susreću. Grad Lepoglava nastoji osigurati uvjete za investicije koje će otvoriti nova radna mjesta. S tim ciljem razvijamo našu poduzetničku zonu koja je spremna za investicije kojih na području Grada Lepoglave ima. Tako će uskoro biti otvoreno 30-ak radnih mjesta zahvaljujući ulaganju talijanskog investitora. Iako Grad nije taj koji će otvarati radna mjesta, otvorili smo ih 15-ak i to kroz projekt “Zaželi” te u
novoizgrađenim gradskim dječjim vrtićima – istaknuo je gradonačelnik Škvarić dodajući da se zalaže za to da se rebalansom ovogodišnjeg proračuna osigura minimalno još 100.000 kuna te raspiše još jedan poziv za dodjelu potpora poduzetnicima, a s obzirom na potrebe, ali i interes koji su iskazali za ovakvom vrstom pomoći.

– Ova nas je potpora potaknula na opremanje lokala. U investiciju nabavke opreme vjerojatno ne bismo išli da nije bilo ove potpore – pojasnio je Zlatko Bajsić, vlasnik ugostiteljskog obrta. I drugi korisnici potpora istaknuli su da im je, posebice u vremenima otežanog rada zbog pandemije izazvane virusom COVID-19, gradska potpora itekako dobro došla i pomogla da se ulaganjem u sredstva za rad održe na tržištu.

Život i društvo

Predstavnici američkih turističkih agencija razgledali Varaždin i upoznali gradonačelnika

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

– Grad Varaždin je jedna od najljepših turističkih destinacija Hrvatske, potpuno siguran za turiste! – zaželio je dobrodošlicu predstavnicima američkih turističkih agencija gradonačelnik Grada Varaždina dr.sc. Neven Bosilj.

Njih četrdesetak boravi na studijskom putovanju u Hrvatskoj, a u petak su razgledali grad Varaždin i upoznali se s njegovom turističkom ponudom.

Uz zvuke iz muzičke kamperice i gradskog notara Krunoslava Čolu, dobrodošlicu im je poželjela i Jelena Toth, direktorica ureda Turističke zajednice Grada Varaždina i organizatorica njihovog jednodnevnog boravka u Varaždinu.

Varaždin se priprema da ponovo bude jedna od destinacija za boravka američkih turista u Europi, odnosno u Hrvatskoj.

Nastavite čitati

Život i društvo

Summer wine i Starinski žmaki kao brand Općine Breznički Hum na 7. Gospodarskom sajmu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Na Kapucinskom trgu u središtu Varaždina u petak, 18. lipnja, u podne otvoren je 7. Gospodarski Sajam, na kojem se do nedjelje, 20. lipnja, predstavljaju brojni obrti, OPG-ovi, udruge, domaće radinosti, vinari i ugostitelji s područja sjeverozapadne Hrvatske.

>>FOTO 7. Gospodarski sajam Varaždin oživio Kapucinski trg

Među brojnim izlagačima je i općina Breznički Hum, čiji su štand nakon otvaranja Sajma obišli novoizabrani varaždinski gradonačelnik Neven Bosilj, krapinsko-zagorski župan Željko Kolar te nekolicina gradonačelnika i načelnika općina s područja regije.

Načelnik općine Breznički Hum Zoran Hegedić najavio je da će bogata ponuda udruga i OPG-ova ove općine dobiti i glazbenu potporu uz nastup orkestra Limene glazbe Sveti Martin.

Predsjednica Udruge za kulturu i književnost Humščak Ružica Kišur Črlenec tom je prilikom gostima predstavila izlagače iz Brezničkog Huma Udrugu Humščak, komunalnu tvrtku Humko, OPG Futač, cvjećarnicu Dada i Vinariju Šafran.

Gostima je potom suvlasnik Vinarije Šafran Josip Tržec upriličio degustaciju vina i osvježavajućeg ljetnog voćnog koktela Summer wine.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje

Error, no Ad ID set! Check your syntax!