Povežite se s nama

U fokusu

Grad Lepoglava: Gradsko vijeće odradilo posljednju sjednicu u ovome sazivu

Objavljeno:

- dana

Gradsko vijeće Grada Lepoglave održalo je u ponedjeljak, 12. travnja, svoju 28. po redu, ujedno i posljednju sjednicu u sazivu konstituiranom nakon lokalnih izbora održanih 2017. godine.

Vijećnici su tako prihvatili niz izvješća koja se odnose na 2020. godinu – Izvješće o radu Savjeta mladih Grada Lepoglave, Izvješće o radu i poslovanju Gradske knjižnice Ivana Belostenca Lepoglava te izvješća o poslovanju Turističke zajednice Grada Lepoglave i groblja na području Grada Lepoglave. Prihvatili su i prijedlog Odluke o davanju suglasnosti na Pravilnik o unutarnjem ustroju i načinu rada Dječjeg vrtića u Lepoglavi usklađenog s izmjenama Zakona o predškolskom odgoju.

Na sjednici je prihvaćen Godišnji izvještaj o izvršenju Proračuna Grada Lepoglave za 2020. godinu te izvješća o izvršenju Programa javnih potreba donesenih uz proračun.

– S velikim zadovoljstvom mogu reći da smo usprkos otežanim uvjetima, izazvanih epidemijom koronavirusa koji ja utjecala na sve segmente života, prošle godine imali najveće izvršenje gradskog proračuna do sada i to u visini od 37 milijuna kuna. Što se našeg poslovanja tiče, uključivši sve korisnike proračuna, imali smo i višak od 49.000 kuna. Posebno bih istaknuo da smo prošle godine realizirali dvije najveće kapitalne investicije – izgradnju dvaju dječjih vrtića. Izgradili smo društveni dom u Kameničkom Podgorju, utrošili smo dva milijuna kuna za sanaciju klizišta, kupili smo tri vatrogasna vozila i napravili projekte za izgradnju i uređenje triju vatrogasnih domova, ulagali smo u razvoj sporta, financijski poduprli projekte i programe organizacija civilnog društva i isplatili sve planirane potpore i poticaje, a riječ je o stipendijama te potporama za gospodarstvenike i u poljoprivredi kao i za mlade obitelji – istaknuo je gradonačelnik Marijan Škvarić.

I dodao: – Proveli smo projekt Zaželi kojim smo građanima u potrebi olakšali njihov život. Odradili smo 15 projekata uz pet milijuna kuna potpore iz fondova Europske unije. Puno smo, ne samo protekle godine, ulagali u razvoj Grada Lepoglave o čemu najbolje govori povećanje ukupne vrijednosti gradske imovine. Ta je imovina u 2001. godini bila vrijedna oko osam milijuna kuna da bi danas dosezala vrijednost od 140 milijuna kuna. Dakle, vrijednost gradske imovine u tom je periodu povećana čak 18 puta. Dodao bih da smo u protekle četiri godine realizirali gotovo 15 milijuna kuna bespovratnih potpora iz fondova Europske unije – naveo je Škvarić, zahvalivši pri tom na pomoći pri realizaciji svih tih projekata i programa svom zamjenik, gradskim vijećnicima, stručnim službama Grada Lepoglave, građanima, ustanovama, tvrtkama i resornim ministarstvima.

Do kraja sjednice, vijećnici su prihvatili i Odluku o naknadama za rad predsjednika vijeća mjesnih odbora na području Grada Lepoglave kojom se utvrđuje da predsjednici vijeća mjesnih odbora imaju pravo na naknadu za rad u neto iznosu od 300 kuna mjesečno.

Prihvaćen je i prijedlog Odluke o raspoređivanju sredstava za redovito financiranje političkih stranaka zastupljenih u Gradskom vijeću Grada Lepoglave u 2021. godini kojom se za svakog člana Gradskog vijeća utvrđuje mjesečni iznos sredstava u visini od 500 kuna mjesečno. Pri tom se za svakog člana Gradskog vijeća podzastupljenog spola, pojedinoj političkoj stranci pripada i pravo na naknadu u visini od 10% iznosa predviđenog po svakom vijećniku.

Na samom kraju sjednice predsjednik Gradskog vijeća Robert Dukarić zahvalio je svim vijećnicima na radu u protekle četiri godine.

– Ponekad je znalo biti burno no sve su odluke važne za razvoj Grada Lepoglave i njegove građane donesene uz odobravanje svih vijećnika što me čini zadovoljnim. Želim vam svako dobro, kako u privatnom tako i u političkom životu – poručio je vijećnicima Dukarić.

Zahvale Gradskom vijeću i vijećnicima na radu u protekle četiri godine uputili su i gradonačelnik Marijan Škvarić, njegov zamjenik te predstavnici klubova stranaka zastupljenih u Gradskom vijeću.

U fokusu

FOTO/VIDEO Davor Patafta poručio građanima da izađu na izbore

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Gospodarstvenik i kandidat za gradonačelnika Varaždina Davor Patafta glasao je jutros oko 8 sati.

– Evo rano sam danas došao na biralište jer se mi poduzetni i inače rano dižemo za razliku od lijenih političara – rekao je Patafta.

Ističe da je vrijeme da Varaždin postane bolji grad.

– Varaždin treba sposobno vodstvo koje zna kako naprijed, treba vodstvo koje razumije potrebe građana. Zato pozivam sve Varaždinke i Varaždince, izađite na izbore i birajte bolji život svakog čovjeka, za svaku obitelj, birajte razvoj i sigurnost. Izađite u što većem broju jer što nas više izađe na izbore toliko ćemo više imati bolji grad i županiju – rekao je Patafta.

Nastavite čitati

U fokusu

Lokalni izbori: Varaždinska županija u top tri po izlaznosti, glasalo 17,14 % građana

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Jutros od 7 sati otvorena su birališta u Hrvatskoj. Glasuje se pod strogim epidemiološkim uvjetima.

U 11:30 Državno izborno povjerenstvo objavio je rezultate izlaznosti. Podjednaka je kao i prije četiri godine, točnije – izlaznost je samo pola posto manja nego u prošlim izborima prije četiri godine.

Najveći odaziv je u Ličko-senjskoj županiji sa 20,67 %, Dubrovačko-neretvanskoj sa 18.95 % i Varaždinskoj županiji sa 17,15 % (2017. godine izlaznost u Varaždinskoj županiji do 11:30 iznosila je 18.23 %). Najmanji odaziv ima Međimurska županija sa 13,52 %.

Glasuje se do 19 sati, a sljedeći rezultati izlaznosti objavit će se u 17 sati.

Dodajmo da je u gradu Ivancu izlaznost 16,69 %, Ludbregu 16,19 %, Varaždinskim Toplicama 18,87 %, Lepoglavi 18,74 % i Novom Marofu 15,18 %. U Gradu Varaždinu je 15,20 %.

Od općina, najveća je izlaznost u Petrijancu – 23,11 %, Klenovniku – 23.2 % i Svetom Iliji – 22,75 %, a najmanja izlaznost u Gornjem Knegincu – 15.09 %.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje

Error, no Ad ID set! Check your syntax!