Povežite se s nama

Život i društvo

Grad Lepoglava poklonio svojim sportašima novu sportsku opremu

Objavljeno:

- dana

Lepoglavski sportaši od Grada su dobili novu sportsku opremu.

Opremu vrijednu 15.400 kuna je gradonačelnik Marijan Škvarić u nazočnosti predsjednika Zajednice sportskih udruga Grada Lepoglave, Tonka Županića i stručnog savjetnika za sport pri Turističko kulturnom informativnom centru, Kristijana Bizeka podijelio predstavnicima četiriju sportskih klubova s gradskog područja.

Tom je prigodom gradonačelnik istaknuo:

– Ovo je još jedna od ciklusa gradske potpore sportu koji je jedan od važnijih čimbenika razvoja Grada Lepoglave. Ujedno, sport je jedan od važnijih promotora našeg grada koji je prvi u Hrvatskoj ponio titulu Europskog grada sporta. Istaknuo bih da je ove godine za sport iz gradskog proračuna izdvojeno 60 % više sredstava nego lani. Riječ je o ukupno 805.000 kuna. Pored toga, ove godine krećemo s programom uređenja sportske infrastrukture u okviru kojeg ćemo postojeći travnjak nogometnog igrališta na Sportsko-rekreacijskom centru zamijeniti novim, a nakon toga uredit ćemo i prateće objekte. U planu nam je i izgradnja kuglane. Već ranije, izgradili smo 10-ak malonogometnih igrališta tako da se gotovo na cijelom gradskom području građani mogu baviti sportom.

Grad Lepoglava opremu je nabavio osnovom klupskih potreba, koje su sami iznijeli.

Nogometnom klubu Lepoglava donirana su tri kompleta sportske opreme odnosno dresovi za tri klupske selekcije, mreže za golove i lopte. Uz lopte,

Ženskom nogometnom klubu Lepoglava donirana je sportska oprema za prvu selekciju.

Košarkaškom klubu Lepoglava donirana je sportska oprema odnosno dresovi za jednu klupsku selekciju.

Ženskom odbojkaškom klubu Lepoglava donirana je odbojkaška oprema i to štitnici, zaštita za držače mreže, mreža i semafor.

– Zahvaljujući gradonačelniku su povećana sredstva koja Grad Lepoglava izdvaja za sport – poručio je predsjednik Zajednice sportskih udruga Grada Lepoglave, Tonko Županić.

Inače, prošle je godine Grad donirao vrijednu sportsku opremu Kuglačkom klubu Lepoglava, Karate klubu Lepoglava te Sportsko-penjačkom klubu Direkt.

Život i društvo

U Grani kod Novog Marofa gradi se nogostup

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Grad Novi Marof i Županijska uprava za ceste Varaždinske županije potpisali su Sporazum o zajedničkom financiranju radova izvanrednog održavanja na ŽC 2135 u Grani.

Tako će u tom naselju biti izgrađen nogostup.

Vrijednost radova je 298.065,94 kune s PDV-om, a bit će financirani sa 75 % od strane ŽUC-a i 25 % od Grada Novog Marofa.

Za izvođača je izabran najpovoljniji ponuditelj – Niskogradnja Veselnik iz Cestice, a završetak radova očekuje se do kraja srpnja ove godine.

– Komunalna opremljenost naših naselja jedan je od važnih segmenata u koje ulažemo, u ovom slučaju sa županijskom ustanovom. Svakako treba dodati i drugu važnu stvar, a to je povećanje sigurnosti na županijskoj cesti izgradnjom nogostupa – naglasio je gradonačelnik Novog Marofa Siniša Jenkač.

Nastavite čitati

Život i društvo

U V. Toplicama uređena Ulica kralja Zvonimira, investicija vrijedna 1,1 milijun kuna

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U Varaždinskim Toplicama završen je još jedan veliki projekt vrijedan 1,1 milijun kuna – u potpunosti je uređena Ulica kralja Zvonimira.

Nastavak je to velikih ulaganja u komunalnu infrastrukturu na području grada, kako bi se osigurao primjeren standard za život u Varaždinskim Toplicama.

Ulica kralja Zvonimira svečano je otvorena u ponedjeljak, 10. svibnja, uz nazočnost topličke gradonačelnice Dragice Ratković, državnog tajnika u Ministarstvu unutarnjih poslova Žarka Katića te novomarofskog gradonačelnika Siniše Jenkača.

– Neizmjerno sam radosna što smo uspjeli urediti i ovu ulicu u kojoj je doista bilo problema koje je trebalo što prije riješiti. Još  2018. godine HEP  je rekonstruirao električnu mrežu, dok je Varkom u prošloj i ovoj godini radio na interventnom održavanju vodoopskrbne mreže izgradnjom novog cjevovoda te priključnih cjevovoda kućnih priključaka. Sad smo priveli kraju sve radove, a MUP je financirao uređenje, asfaltiranje i proširenje ceste. To je financijski 674 tisuće kuna, od kojih nam je MUP odobrio 450 tisuća kuna, dok je ukupno u uređenje Ulice kralja Zvonimira uložen 1,1 milijun kuna – rekla je gradonačelnica Ratković, zahvalivši MUP-u.

– Mi smo već dobri i uhodani partneri jer na području Varaždinskih Toplica u našem mandatu iz MUP-a došlo 2,7 milijuna kuna i to za uređenje pješačke staze u Ulici Kralja Zvonimira  i uređenje pješačke staze uz županijsku cestu u Vrtlinovcu, a tu je i saniranje klizišta uz županijsku cestu u Svibovcu. Čekamo nove natječaje, a projekte imamo spremne – poručila je gradonačelnica.

Državni tajnik Katić naglasio je da hrvatska vlada i MUP žele biti, a najčešće i jesu,
partneri lokalnoj samoupravi.

– Kad lokalna samouprava osmisli projekte na dobrobit svojih građana, MUP se uvijek odazove. U Programu nacionalne sigurnosti cestovnog prometa koji se provodi već 20 godina, MUP je izdvojio za rekonstrukciju pojedinih dionica, u prometnom smislu najviše opasnih i kritičnih mjesta, oko 110 milijuna kuna, a u zadnjih pet godina taj broj se sve više povećava. Vrijedi naglasiti da se ne popravljaju i rekonstruiraju samo ona mjesta gdje su se već dogodile prometne nesreće, nego se i preventivno djeluje da se nesreće ne bi dogodile. Kad se izgubi ljudski život, kad se uništi imovina velike vrijednosti, to nitko ne može vratiti – zaključio je Katić.

Čestitavši gradonačelnici Ratković na još jednom uspješnom projektu u Varaždinskim Toplicama, Siniša Jenkač naglasio je da kao gradonačelnik vrlo dobro zna kako je takav posao težak i mukotrpan.
– Čestitam i Ministarstvu što lokalnim samoupravama pomaže upravo na ovakvim projektima. Kao što je državni tajnik rekao, MUP je koncentriran na crne točke, na problematične dijelove naselja koji su opasni za prometovanje, posebno za pješake. Nadam se da s ovim programom idete dalje, da projekata ne nedostaje i da ćemo zajedno kao gradonačelnici susjedi agitirati prema Ministarstvu da osigura još više sredstava za ovaj naš kraj – rekao je Jenkač.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje

Error, no Ad ID set! Check your syntax!