Povežite se s nama

Život i društvo

Grad Lepoglava s 230.000 kuna financira aktivnosti iznad školskog standarda

Lepoglava sastanak s ravnateljima škola

Objavljeno:

- dana

Gradonačelnik Grada Lepoglave, Marijan Škvarić sastao se s ravnateljima triju osnovnih škola s područja Grada Lepoglave – Ratkom Tomićem iz OŠ Ante Starčevića iz Lepoglave, Mirjanom Posavec iz OŠ Ivana Rangera iz Kamenice i Martinom Vusić iz OŠ Izidora Poljaka iz Višnjice.

Na sastanku se raspravljalo o provedbi i realizaciji gradskog programa potreba u obrazovanju iznad školskog standarda. Riječ je o programu za kojeg će Grad Lepoglava u ovoj godini izdvojiti 320.000 proračunskih kuna. Tim će se sredstvima sufinancirati provedba programa iznad školskog standarda, nagrade učenicima i mentorima za uspjehe ostvarene na županijskim i državnim učeničkim smotrama znanja, projekt cjelodnevnog boravka u školi, prijevoz učenika, podjela poklon bona za nabavku školskog pribora učenicima prvih razreda, program Glazbene škole Lepoglava kao i program Grad prijatelj djece te financijske obaveze po projektu javno-privatnog partnerstva za dogradnju školske zgrade i sportske dvorane u Višnjici.

Osim toga, gradonačelnik Škvarić najavio je i dodatne projekte i programe usmjerene obrazovanju i razvoju djece koje Grad Lepoglava financira odnosno spreman ih je financirati. Između ostalog, istaknuo je da Grad sa 100 kuna po tretmanu sufinancira korištenje usluga logopeda djeci vrtićke dobi. S obzirom na to da i kod osnovnoškolaca postoje velike potrebe za uslugama logopeda, gradonačelnik je predložio da škole od svog osnivača – Varaždinske županije, zatraže financiranje logopeda koji će raditi s osnovnoškolcima koji pohađaju navedene tri osnovne škole.

Nadalje, izrazio je spremnost Grada da financira održavanje ljetne škole robotike, program izvanškolskog glazbenog obrazovanja, rad školske prometne mladeži te edukativne aktivnosti usmjerene suzbijanju vršnjačkog nasilja.

– Svjesni smo da razvoj našeg grada ovisi o mladim i obrazovanim ljudima te stoga potičemo obrazovanje i u velikoj mjeri ulažemo u programe koji će mladima omogućiti stjecanje znanja. Ulaganje u obrazovanje ulaganje je u budućnost – istaknuo je gradonačelnik Škvarić te istaknuo još jednu važnu komponentu u razvoju djece, a to je sport. Naime, želja je Grada da se što više djece bavi sportom, bilo na rekreativnoj razini ili u okviru sportskih klubova. S tim će se ciljem na gradskom području tijekom godine provoditi razni sportski programi koje su ravnateljima na sastanku predstavili tajnik Zajednice sportskih udruga Grada Lepoglave, Damir Kužir te TKIC-ov viši stručni suradnik za sportske i edukacijske programe djece i mladih, Kristijan Bizek.

Život i društvo

Ludbreška komunalna tvrtka Lukom najavila smanjenje cijena

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U gradskom komunalnom poduzeću Lukom najavili su smanjenje cijena grobnih naknada. Krajem 2022. godine građani su primili uplatnice s dvostruko većom cijenom spomenute komunalne usluge. Novi direktor Krešimir Horvat je pak odlučio cijenu smanjiti, kako je i obećao.

-Dobili smo suglasnost gradske uprave o smanjenju grobne naknade za deset posto. U ovom trenutku veće smanjenje nije moguće jer imamo dosta planiranih investicija, posebice na samom groblju. Trenutno tako imamo radove na dva groblja, gradskom u Ludbregu i mjesnom u Selniku. Na obje lokacije u tijeku je bojanje grobnih kuća, a uskoro krećemo i s uređenjem staza. U Selniku će biti šljunčane dok će dio staza u Ludbregu imati tlakavce – pojašnjava Krešimir Horvat, direktor Lukoma.

Pored gradskog groblja u Ludbregu započeli su i radovi na pripremi budućeg rasadnika.

-U fazi smo navoza zemlje, a stavljen je i kompost. Ideja je da u početnoj fazi rasadnik služi za potrebe komunalnog poduzeća, a kasnije je u planu i širenje. U nekoj sljedećem razdoblju tako planiramo napraviti plastenik te krenuti s hidroponskim uzgojem povrća – najavljuje Horvat.

Nastavite čitati

Život i društvo

Općina Martijanec organizira zelenu čistku i pozivaju sve mještane

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Općina Martijanec organizira 3. Zelenu čistku te su stoga pozvali mještane i sve zainteresirane da se pridruže.

Treća zelena čistka održat će se u subotu 2. ožujka subota s početkom u 9 sati, a okupljanje će biti u Vrbanovcu, kod nogometnog igrališta, ulica Brigade braće Radić 33a.

– Predviđeno vrijeme trajanja je od 9 do 12 sati, a svi su pozvani na druženje i ručak u 12 sati na nogometnom igralištu u Vrbanovcu. U slučaju pitanja možete kontaktirati Općinu Martijanec na broj 042/207-887. Rukavice i vreće će osigurati Općina Martijanec – ističu iz Općine.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje