Povežite se s nama

Život i društvo

Grad Ludbreg provodi projekt ˝STOP cyberbullyingu˝: Kako spriječiti nasilje među djecom?

Objavljeno:

- dana

Grad Ludbreg zajedno s partnerima i suradnicima provodi projekt „STOP cyberbullyingu“ kojeg je financirala Zaklada Sveti Mihael u iznosu od 6.000,00 kuna. Osnovni cilj projekta„STOP cyberbullyingu“  je stvoriti sigurno i poticajno okruženje za djecu osnovnoškolske dobi kroz povećanje njihovog razumijevanja o sigurnom ponašanju prilikom korištenja interneta.

Jedna od planiranih aktivnosti projekta jest provedba edukacija na tematiku prevencije nasilja, posljedica nasilja te kako spriječiti nasilje. Na edukaciji su sudjelovali djelatnici policijske postaje, V.d. načelnika Zdeno Šarić i policijska djelatnica Elizabeta Vuković održala je prezentaciju o sigurnosti na internetu. Glavna tematika koje se dotakla odnosila se na elektroničko nasilje. Također je prezentirala savjete za roditelje, učitelje i nastavnike u osnovnim školama o tome kako znati procijeniti što djeca rade na računalima, koje aktivnosti poduzeti u vidu kontrole online sadržaja te kako poticati djecu da otvoreno komuniciraju o sadržajima s kojima se susreću na internetu.

Neki od savjeta koji su navedeni odnose se na direktan rad i komunikaciju s učenicima te objašnjavanja pravila kojih se učenici trebaju pridržavati kako bi mogla sigurno pretraživati i koristiti brojne prednosti Interneta na njima razumljiv i prihvatljiv način. Također su prezentirani načini rada s učenicima za lakše usvajanje takvih informacija, poput rada u grupi, direktne komunikacije, i iznošenja iskustava učenika. 

Održana je i edukacija roditelje na roditeljskim sastancima učenika 5.-8. razreda od strane učitelja informatike o opasnostima koje prijete djeci korištenjem interneta te o postojanju sigurnih aplikacijama pomoću kojih mogu kontrolirati što njihovo dijete radi na internetu. Edukaciju je održao učitelj informatike iz OŠ Ludbreg Goran Pokos.

Daljnje aktivnosti koje se planiraju održati po projektu odnose se na organizaciju interaktivnih tečajeva i kvizova za djecu s ciljem povećanja njihovog znanja i razumijevanja o sigurnom ponašanju na internetu.

Život i društvo

Policija najavila pojačani nadzor prometa na cijelom varaždinskom području za vikend

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Policijski službenici Policijske uprave varaždinske i ovog će vikenda, na svim dionicama cesta na području Varaždinske županije pojačano nadzirati promet svih sudionika u prometu.

Tom će prilikom provoditi mjere i radnje na sprječavanju prekršaja iz tzv. skupine „četiri glavne ubojice u prometu“ i zaštite najugroženijih skupina sudionika u prometu.

Policijski službenici Postaje prometne policije Varaždin će tijekom noći sa subote na nedjelju, 10./11. lipnja, u vremenu od 21 do 5 sati, u sklopu lokalne akcije „Alkohol“ ciljano pojačano nadzirati promet te kontrolirati vozače na prisutnost alkohola i/ili droga.

Tijekom vikenda policijski službenici PU varaždinske pojačano će kontrolirati motocikliste i mopediste, kojom prilikom će se nadzirati prekršaji ove kategorije sudionika u prometu, poput nepropisne brzine kretanja, nekorištenja zaštitne kacige, prisutnosti alkohola u organizmu, tehničke neispravnosti i drugi.

Policija skreće pozornost građanima da prilikom sudjelovanja u prometu poštuju prometne propise, a posebno one koji se odnose na poštivanje dopuštenih brzina kretanja vozila, vožnje pod utjecajem alkohola i droga, nepropisno korištenje mobitela za vrijeme vožnje, nekorištenje sigurnosnih pojasa i druge. Također mole sve sudionike u prometu za strpljenje i usredotočenost na promet te da poštivanjem prometnih propisa svi zajedno doprinesemo višoj razini sigurnosti u našoj Županiji.

Nastavite čitati

Život i društvo

U subotu u Varaždinu stanite i razgledajte „Sajam udruga u poljoprivredi Varaždinske županije“

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U subotu, 10. lipnja, Županijski savez poljoprivrednih udruga organizira „Sajam udruga u poljoprivredi Varaždinske županije“.

Sajam će se održat u Varaždinu, ispred Županijske palače, od 9 do 12 sati.

Uz Županijski savez poljoprivrednih udruga, na manifestaciji će se predstaviti 12 udruga članica s područja Varaždinske županije koje djeluju u različitim granama poljoprivredne proizvodnje.

Uz članove Saveza na manifestaciji će se predstaviti i Središnji savez udruga uzgajivača svinja Hrvatske, Udruga kuhara Varaždinske županije, Gospodarska škola Varaždin te Srednja škola „Arboretum Opeka“ Marčan. Ujedno će im se pridružiti i udruge žena iz Trnovca, Sračinca, Maruševca i Kućana koje imaju jamstveni žig za svoje proizvode (tradicijska jela) ili su u postupku ishođenja istog.

Svi građani će se moći upoznati s radom udruga, koje su za posjetitelje priredile i degustaciju svojih proizvoda.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje