Gradonačelnik Grada Mursko Središće Dražen Srpak potpisao je jučer, 3. srpnja, u prisustvu voditelja Područnog ureda Hrvatske banke za obnovu i razvitak u Varaždinu Tomislava Markovića Ugovor o poslovnoj suradnji s Hrvatskom bankom za obnovu i razvitak u provedbi programa kreditiranja „Investicije privatnog sektora“ i „Poduzetništvo mladih, žena i početnika“.

S ciljem ubrzavanja daljnjeg razvoja gospodarstva i svjestan potrebe poduzetništva za povoljnim kreditima, Grad Mursko Središće će u sklopu programa HBOR-a „Investicije privatnog sektora“, gdje je utvrđena kamatna stopa u visini od 3 posto godišnje subvencionirati kamatnu stopu poduzetnicima u visini od 2 posto za cijelo vrijeme trajanja kredita (korištenje, poček, otplata), dok će u sklopu programa HBOR-a „Poduzetništvo mladih, žena i početnika“, gdje je utvrđena kamatna stopa u visini od 2 posto godišnje subvencionirati kamatnu stopu poduzetnicima u visini od 1,5 posto za cijelo vrijeme trajanja kredita (korištenje, poček, otplata).

Korisnici kredita Hrvatske banke za obnovu i razvitak, čiju kamatnu stopu će Grad Mursko Središće subvencionirati, su poslovni subjekti privatnog sektora, odnosno trgovačka društva, obrtnici, fizičke osobe koje samostalno obavljaju djelatnost, obiteljska poljoprivredna gospodarstva (OPG), zadruge i ustanove, koji su mladi poduzetnici, poduzetnici početnici i žene poduzetnice s do 10 zaposlenih.

Maksimalni iznos pojedinog kredita odobrenog iz kreditnih programa Investicije privatnog sektora i „Poduzetništvo mladih, žena i početnika“ može iznositi 200.000 kuna.

– Po potpisu ugovora, Grad Mursko Središće će raspisati javni poziv za odabir poduzetničkih projekata i subvencioniranje kamatnih stopa, stoga pozivamo sve gospodarstvenike s područja Grada kojima je potrebno financiranje da se prijave na javni poziv – poručeno je iz Grada.

Komentari

Komentara