Još početkom 2017. godine u Murskome Središću zamijenjena je postojeća javna modernom LED rasvjetom u Ulici Josipa Broza Tita, kao i u samome gradskom središtu.

Nastavljaju se radovi na zamjeni kompletne javne LED rasvjetom na području cijeloga Grada Murskoga Središća, dok su za sva preostala prigradska naselja izrađeni projekti te se traži mogućnost financiranja putem različitih natječaja različitih ministarstava i drugih državnih institucija.

Trenutne radove zamjene javne rasvjete obavlja tvrtka Veritas Esco iz Splita, a vrijednost projekta je 437.000 kuna. Radove u iznosu od 165.000 kuna sufinancira Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja. Bit će zamijenjeno ukupno 297 rasvjetnih tijela, a uz to što će sva rasvjeta biti LED i što će time biti ostvarena velika ušteda na potrošnji električne energije, velika dobrobit je i činjenica da će Mursko Središće biti osvijetljeno cijelu noć, što će zasigurno pridonijeti većoj sigurnosti stanovnika.

Rasvjeta se pali i gasi putem luksomata, a režim osvjetljenja će od paljenja do 22 sata funkcionirati u 100-postotnom intenzitetu, od 22 do 1 sat iza ponoći u 75-postotnom, a od 1 do 4.30 u 30-postotnom intenzitetu. Iz Grada Mursko Središće mole građane za razumijevanje: ukoliko tijekom izvođenja radova bude bilo kakvih ispada javne rasvjete, oni će se rješavati u hodu.

Komentari

Komentara