Povežite se s nama

Međimurje

Grad Prelog i HPB osigurali povlaštene kredite studentima

Objavljeno:

- dana

Ulaganje i znanje

Hrvatska poštanska banka i Grad Prelog potpisali su Ugovor o poslovnoj suradnji temeljem Programa dodjele povlaštenih kredita studentima s gradskog područja. 

Time je redovnim i izvanrednim studentima s prebivalištem na području Grada Preloga omogućeno financiranje osnovnih troškova života uz posebne HPB-ove studentske kredite. Krediti se koriste sukcesivno, u mjesečnim iznosima, a studenti za vrijeme studiranja ne snose nikakve troškove. Ugovor o poslovnoj suradnji u prostorima Grada potpisali su gradonačelnik Ljubomir Kolarek i direktorica HPB-ovog Regionalnog centra Varaždin Alenka Erdelja.

– Svjesni smo da je ulaganje u znanje i intelektualni kapital najbolja investicija i osnovni preduvjet jačanja konkurentnosti naše zemlje i uvijek nam je drago biti dio projekata koji potiču mlade ljude na obrazovanje – izjavila je Erdelja. Gradonačelnik Ljubomir Kolarek tom je prilikom izrazio zadovoljstvo novom suradnjom s Hrvatskom poštanskom bankom. Naime, Grad Prelog s njom surađuje na projektima poticanja razvoja gospodarstva na svojem području.

Izvor:
Foto:

Međimurje

Dani smijeha ove godine u Prelogu započinju 22. listopada

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Kerekesh teatar

Već petu godinu zaredom Kerekesh Teatar u suradnji sa Gradom Prelogom organizira Dane smijeha, a ovogodišnji će se održati od 22. do 24. listopada.

U petak, 22. listopada, na redu je predstava „Ja, tata“ u izvedbi glumca Rakana Rushaidata, a dan kasnije, u subotu, 23. listopada, „Ja, trudnica“ u kojoj igraju Ana Begić Tahiri i Jan Kerekeš. Nedjelja je rezervirana za predstavu „Susjedi“ u kojoj igraju Ljubomir Kerekeš, Darko Janeš, Tamara Šoletić i Antonija Stanišić Šperanda.

Cijena ulaznice je 50 kuna za svaku od predstava, a broj mjesta ograničen.

Nastavite čitati

Međimurje

FOTO Mališani iz Mačkovca marljivo su se pripremali za „Pogačijadu“

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U Područnom odjelu Dječjeg vrtića Cipelica, „Mrav“ Mačkovec, održano je tradicionalno druženje djece, roditelje, baka, djedova i odgojiteljica pod nazivom „Pogačijada“.

Jedna je to od aktivnosti koja je realizirana u okviru projekta „Med Murom i Dravom“ koji se već nekoliko godina provodi sa djecom.

„Mravići“ se tako pobliže upoznavaju s tradicijom, običajima, glazbom i tradicionalnim jelima Međimurja.

– Djeca su se marljivo pripremala za „Pogačijadu“, izrađivala jesenske ukrase od prirodnih materijala, upoznavala se sa tradicionalnim načinom pripreme pogača, i sa pjesmama svojega kraja. Sve što su marljivo naučili sa njihovim odgojiteljicama Ljubicom Bedić, Marijanom Novak, Dijanom Fučko i Brankom Marciuš – objašnjavaju iz Vrtića.

U prekrasnom jesenskom ugođaju vrtića uživali su u druženju sa svojim obiteljima i odgojiteljicama i slasnim pogačama zahvaljujući vrijednim rukama baka i mama.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje