Iz Grada Preloga su uputili apel građanima za poštivanje mjera propisanih u vezi s koronavirusom.

– Kao što se to često ističe i u svakodnevnim razgovorima, svima nam je dosta virusa, preporuka i mjera, ali brojevi zaraženih osoba i u Republici Hrvatskoj i u Međimurskoj županiji, snažno rastu i zato osobna odgovornost pri poštivanju mjera koje su na snazi ostaje ključ svega – poručuje gradonačelnik Grada Preloga Ljubomir Kolarek.

Stoga iz Grada mole organizatore svih događanja na području Preloga, ukoliko se događanja organiziraju, da striktno poštuju sve mjere i preporuke Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.

Inače stožer Civilne zaštite Republike Hrvatske donio je odluku za Međimursku županiju u kojoj se uz ostalo, preporučuje organizatorima utakmica grupnih sportova (nogomet, košarka, rukomet i dr.) te organizatorima drugih okupljanja s više od 20 osoba, da se ne održavaju. Ova odluka stupa na snagu od subote, 24. listopada. Grad Prelog stoga upozorava organizatore da poštuju preporuku, a ukoliko se ipak odluče na organizaciju događanja, da se poštuju sve epidemiološke mjere, vezane uz odgovorno ponašanje, nošenje zaštitnih ili medicinskih maski, socijalno distanciranje…

Grad Prelog će na svojim mrežnim stranicama i dalje objavljivati sve novosti i aktualnosti iz nacionalnog stožera Civilne zaštite i stožera Civilne zaštite Međimurske županije.

– Molimo građane da prate i poštuju obavijesti jer o poštivanju svih uputstava ovisi prije svega zdravlje sviju nas – dodaju iz Grada Preloga.

Gradsko komunalno poduzeće Pre-kom poručuje da su komunalne usluge i javne usluge od posebnog značaja za sva kućanstva i pravne osobe te da će se pružati i nadalje u punom opsegu, uz poštivanje zaštitnih mjera sa što manje neposrednog kontakta. Iz Pre-koma upućuju preporuku da se na sprovodima okuplja do 50 ljudi, uz također pridržavanje svih epidemioloških mjera.

Komentari

Komentara