Povežite se s nama

U fokusu

Grad saziva Izvanrednu skupštinu Termoplina: ne može ista osoba biti na tri glavne funkcije u poduzeću

Objavljeno:

- dana

 

Grad Varaždin će u najkraćem roku sazvati izvanrednu skupštinu Termoplina.

To je na poslijepodnevnoj sjednici Gradskog vijeća najavio gradonačelnik Ivan Čehok, nakon što je vijećnik Davor Patafta pitao kako je moguće da Grad u svojoj tvrtki nema niti jednog člana Upravnog odbora, niti većinu u Nadzornom odboru.

Gradonačelnik je rekao da će se to promijeniti.

– Treba imenovati članove koji će predstavljati ovu gradsku vlast. Nisam sretan da ista osoba bude predsjednik Skupštine, predsjednik Nadzornog odbora i šefica računovodstva. Ima li sličan primjer u povijesti čovječanstva?! – pitao se gradonačelnik Čehok, misleći na Nevenku Grbac, blisku suradnicu direktora Ivana Topolnjaka, koja obnaša sve te tri funkcije u Termoplinu.

Davor Patafta je, što se tiče plina, pitao i kako to da jedna gradska tvrtka – Gradski bazeni – ne kupuje plin od druge gradske tvrtke – Termoplina – nego od daruvarskog poduzeća. Gradonačelnik je rekao kako se njemu čini da niti Grad Varaždin ne kupuje plin od Termoplina. – To vam je liberalizacija tržišta – zaključio je gradonačelnik.

Izvor:
Foto:

U fokusu

Ivan Čehok kaže da je gradilište u Trakošćanskoj i dalje otvoreno

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ivan Agnezović

Građevinska inspekcija zatvorila je gradilište u Trakošćanskoj ulici u Varaždinu, na temelju prijava koje je dobila.

Građevinska inspekcija zatvorila je radove na parkiralištu u Trakošćanskoj

Gradonačelnik Varaždina Ivan Čehok danas je rekao novinarima da gradilište danas ponovno otvoreno.

– Mi smo postupili prema onome što je inspekcija od nas tražila. Grad ima sve i glavne projekte i sve potrebne dokumente. Mi inače imamo i glavne projekte i za stvari koje ne trebamo imati. Ovdje je nedostajao jedan dokument, čini mi se prijava gradilišta ili tako nešto. Dakle jedan dokument je nedostajao i zbog toga je inspekcija to tražila da dostavimo, mi smo to dostavili, gradilište je dalje otvoreno – rekao je Čehok.

Dodao je da ljudi koji prijavljuju gradilišta mogu zakočiti radove, ali ne i zaustaviti radove.

Danas oko 12 sati snimljene ove su fotografije radova u Trakošćanskoj.

Nastavite čitati

U fokusu

Sjednica Vlade: premijer najavio otvaranje terasa i dodatno popuštanje mjera u sportu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ilustracija

U 10 sati i 20 minuta danas je u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici započela sjednica Vlade RH.

Na Dnevnome redu je uz informacije o aktualnostima povezanima s koronavirusom i potresom bila i odluka o raspodjeli donacija financijskih sredstava uplaćenih na račun državnoga Proračuna tijekom akcije “Pomoć za obnovu nakon potresa”.

Premijer Plenković govorio je o brojkama oboljelih i spomenuo da postoji blagi porast u odnosu na prošli četvrtak. Dodao je da valja biti oprezan, ali i da je Hrvatska uz Dansku zemlja s najmanjom incidencijom u EU.

– Stožer će sutra govoriti, intencija je da se od 1. ožujka omogući rad na terasama i otvorenim prostorima. Smatramo da je to dobro, ali uz epidemiološke mjere – rekao je Plenković, dodavši i da će se omogućiti održavanje treninga u zatvorenim prostorima.

– Tu će biti nekih specifičnosti s obzirom na kontakt sportove – istaknuo je.

Govorio je i o produženju pomoći poduzetnicima.

– Ako se situacija pogorša, uvijek se može donijeti restriktivnije mjere. Nastojimo čuvati zdravlje, gospodarstvo, stabilnost, plaće, mirovine, radna mjesta – poručuje premijer.

Nastavite čitati