Povežite se s nama

Život i društvo

Grad Varaždin ipak neće dozvoliti potpisivanje peticije protiv kamenoloma na svom području

Foto: Grad Ivanec

Objavljeno:

- dana

Jučer smo objavili obavijest Grada Ivanca da će se i u Varaždinu potpisivati peticija protiv kamenoloma na Ivančici.

Ipak, od toga neće biti ništa objavio je danas, 24. kolovoza, Grad Ivanec.

– Ništa od peticije protiv otvaranja kamenoloma Siljevec čije je potpisivanje – na upite i inicijativu brojnih građana Varaždina i varaždinskih udruga – za danas bilo najavljeno kod BIPA-e na varaždinskoj tržnici. Naime, Gradu Ivancu je sinoć u 19.37 sati od Gradske tržnice d.o.o. Varaždin stigla obavijest „da je nakon konzultacija, stav Grada Varaždina da tijekom trajanja Špancirfesta ne odobrava zakup štandova za potpisivanje peticije“ te da stoga povlači odobrenje Gradu Ivancu za zakup štanda i korištenje javne površine na Trgu bana Jelačića koje je je već bilo izdano za razdoblje od 24. kolovoza do 4. rujna. Napominjemo da je Grad Ivanec poslao zamolbu i Gradu Varaždinu i za korištenje javne površine i zakup štanda za potrebe potpisivanja peticije u samom gradu, međutim, i to je glatko odbijeno. Stoga obavještavamo građane Varaždina, sve planinare, izletnike, prirodnjake te sve one koji na području Ivanečke Željeznice, Margečana, Stažnjevca, Prigorca i okolice imaju svoja imanja – od peticije ništa jer Grad Varaždin ne dozvoljava! – objavio je Grad Ivanec na svojoj internetskoj stranici.

Život i društvo

Ispred varaždinske katedrale upaljena druga adventska svijeća

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Na početku došašća ispred varaždinske katedrale je postavljen adventski vijenac te se uoči svake nedjelje došašća održava molitveno slavlje s navještajem Božje riječi i paljenjem svijeća. Drugu adventsku svijeću koja simbolizira mir u subotu, 3.prosinca, upalila je predsjednica Gradskog vijeća Grada Varaždina Zdravka Grđan.

Molitvu je predvodio vlč. Tomislav Dodlek, župnik župe Uznesenja blažene djevice Marije u Biškupcu, a pjevao je župni zbor „Sion“.

– Svaka adventska svijeća, a time i svaki tjedan adventa, nosi određenu simboliku i poruku te nas upućuje na ono što bismo u sebi tih dana trebali osvijestiti.  Neovisno o tome jesmo li kršćani ili ne, došašće svima daje mogućnost pobliže upoznati sami sebe. Ovotjedna svijeća mira upućuje nas kako je važnije od onoga što se događa oko nas, ono što se događa u nama. Na nama je odabrati kako ćemo reagirati u određenoj situaciji, naučiti kako opraštati sebi i drugima te pronaći i davati mir sebi i drugima – poručeno je prilikom paljenja druge svijeće.

Nastavite čitati

Život i društvo

U Županijskoj palači otvorena izložba fotografija „Tako lijepa i bogata naša…Varaždinska županija“

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Adventskoj čaroliji i blagdanskom duhu u Varaždinu zasigurno će pridonijeti izložba fotografija pod nazivom „Tako lijepa i bogata, naša… Varaždinska županija“, koju je moguće razgledati u atriju Županijske palače na Franjevačkom trgu.

Izložbu je organizirao Radio Megaton uz pokroviteljstvo Varaždinske županije i županijske Turističke zajednice. Na natječaj koji je trajao od 25. kolovoza od 3. listopada pristigla je čak 101 fotografija, dok je izloženo njih 25.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje