FOTOIvan Agnezović

Klub vijećnika SDP-a u ponedjeljak na sjednici Gradskog Vijeća neće podržati prijedlog godišnjeg izvještaja o izvršenju Proračuna Grada Varaždina  za razdoblje od 1. siječnja do 31. prosinca 2018. godine, izjavio je Neven Bosilj na konferenciji za medije.

Naime, varaždinski socijaldemokrati smatraju da Grad Varaždin „živi iznad svojih mogućnosti“.

– Lani smo se zadužili za 30 milijuna kuna, a vide se samo nekakvi korektivni pomaci u ovome gradu. Primjerice, „grad bicikla“ je lani predvidio 400.000 kuna za rekonstrukciju i izgradnju biciklističkih staza, a ostvarenje je nula kuna. No, kad se zbroje svi troškovi za angažman medija, ispada da je za propagandu i promidžbu u Gradu potrošeno 1,6 milijuna kuna – ističe Bosilj.

Vijećnik SDP-a tvrdi da se proračunski novac troši na krivi način. Osvrnuo se na rebalans Proračuna koji je donesen u studenome 2018. godine, nakon čega su, kako navodi, pojedine stavke imale izvršenje od jedva 15 posto na kraju godine.

– Nevjerojatno je da zadnjih mjesec dana nismo u stanju napraviti rebalans na način da znamo točno što u njemu mora biti. Predvidjeli smo skoro 142 milijuna kuna, a dobili smo svega 139 milijuna kuna od komunalnih doprinosa i naknada. Dakle, ispromašivali smo se po pojedinim stavkama i za 2-3 milijuna kuna – rekao je Bosilj.

Dodao je da SDP neće podržati ni rebalans za ovu godinu, jer se po njemu nastavlja trošiti novac na stavke „za koje se ne bi trebao trošiti“.

– Radi se u krivo vrijeme, pa se sad izdvaja više novca za uređenje Motičnjaka, čak 1,7 milijuna kuna, a sezona kupanja je već na izmaku. Sve je to trebalo odraditi prije, novci postoje, ali se nisu trošili. Meni je najzanimljivije da će Grad dati Varkomu 5 milijuna kuna za sanaciju prometnica nakon interventnog održavanja vodovodne mreže. Pa valjda to treba platiti ova gradska tvrtka, a ne građani iz Proračuna – pita se SDP-ov vijećnik.

Najavio je i da će SDP većinu ostalih točaka dnevnog reda podržati uz napomenu da ima informaciju da će 4. točka (Prijedlog odluke o izmjeni Odluke o izvršavanju Proračuna Grada Varaždina za 2019. godinu) biti skinuta s dnevnog reda.

Komentari

Komentara

loading...