U utorak je u Gradskoj vijećnici varaždinski gradonačelnik Ivan Čehok primio glavaricu Uršulinskog samostana, časnu sestru Elviru Krišto i ravnateljicu Katoličke osnovne škole Svete Uršule, časnu sestru Ankicu Dumbović.

Zajedno s predstavnicima nadležnih upravnih odjela, pročelnikom Damirom  Mikulićem  i pravnicom Katarinom Conar – Brod razgovarao je o pripremi dokumenata za darovanje zgrade i pripadajuće čestice Uršulinskom samostanu kod  Vrazove ulice.

Naime, Grad Varaždin ima namjeru kao vlasnik darovati varaždinskim uršulinkama zgradu u kojoj je  smješteno Gradsko društvo Crvenog križa Varaždin. Odluku o darovanju nekretnine očekuje se da će uskoro formalno donijeti Gradsko vijeće Grada Varaždina.

– Grad Varaždin podupire privatno školstvo i dječje vrtiće,  a također i Katoličku osnovnu školu koju uspješno vodi Uršulinski samostan u Varaždinu. Ovim darovanjem nastojat ćemo, zapravo,  vratiti ono što je nekoć oduzeto uršulinkama u Varaždinu – istaknuo je gradonačelnik.

Zgrada u Vrazovoj ulici je površine 116 kvadratnih metara  a predmet darovanja bit će i zemljište na kojoj je zgrada.

Kako se planira, Gradskom društvu Crvenog križa Varaždin bit će dodijeljena na korištenje odgovarajuća zgrada na Trgu Matije Gupca.

 

Komentari

Komentara