Povežite se s nama

U fokusu

Grad Varaždin raspisao natječaje za zapošljavanje troje novih djelatnika na neodređeno!

Objavljeno:

- dana

IZMEĐU BOŽIĆA I NOVE GODINE

Grad Varaždin je u srijedu, 28. prosinca, raspisao javne natječaje za zapošljavanje tri nova djelatnika u gradskoj upravi!

Svega tri dana nakon Božića i četiri dana prije Nove godine raspisali su natječaj za zapošljavanje višeg stručnog suradnika za glavnu knjigu te višeg stručnog suradnika za javnu nabavu u Upravnom odjelu za financije.

Uz to, natječaj je raspisan i za zapošljavanje prometnog redara u Komunalnom odjelu. Kao rok za prijavu određen je 5. siječnja 2017. do ponoći.

Zgodan “tajming”

S obzirom da je jučer pao prijedlog proračuna gradonačelnika Gorana Habuša, do novih zapošljavanja svega pet mjeseci prije lokalnih izbora ipak neće doći.

Naime, prema Zakonu o proračunu,  u općinama i gradovima koji ne donesu proračune za sljedeću godinu, broj zaposlenih se ne smije povećavati. Iz toga je jasno da će natječaji biti poništeni.

Nevjerojatno je da je Habuš ovoga tjedna, tijekom kojeg je više puta mijenjao proračun (pa više nikome nije bilo jasno što se njime uopće planira), dao suglasnost da se natječaji za zapošljavanje raspišu.  

To opet otvara sumnju da su čelni ljudi Grada imali svoje kandidate, a objava natječaja između Božića i Nove godine je vrlo zgodna budući da tada malo tko čita Narodne novine i službene stranice Grada Varaždina.

Gradska uprava nabujala

Podsjećamo, gradska uprava je ove godine dodatno nabujala: u njoj je plaću primalo čak 109 zaposlenih, a u listopadu je zaposleno četvero novih ljudi, poslovna tajnica, stručna suradnica za udruge, ustanove i kulturu, savjetnik za elektroenergetiku i viši savjetnik za poduzetništvo.

Zanimljivo je da u Gradu još uvijek nisu javno objavili tko je zaposlen na radno mjesto savjetnika za poduzetništvo, pa je vjerojatno riječ o vrlo zanimljivom novozapošljavanju.

<< Evo tko će biti zaposlen u Gradu Varaždinu, gdje već radi 109 ljudi

<< KOJA ŽURBA Isti dan poništili natječaj za zapošljavanje referenta i raspisali novi!

S obzirom da je Habušev proračun pao, propao je njegov plan da u 2017. godini potroši 19,4 milijuna kuna za zaposlene, čak dva milijuna kuna više nego ove godine.

Za 17 sati zakazana je hitna sjednica Gradskog vijeća, na kojoj će gradski vijećnici odlučivati o privremenom financiranju. Ako to prihvati većina, Habušu će omogućiti da još tri mjeseca ostane raditi u Gradskoj vijećnici.

No, vijećnici će podrškom privremenom financiranju glasovati i za to da oni još dodatna tri mjeseca primaju po 1.000 kuna naknade iz gradskog proračuna.

Izvor:
Foto: Arhiva RT

U fokusu

“Kamenje i prašina lete na sve strane, više ne možemo izdržati”

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

– Ma ne možemo više izdržati. Ovo traje već godinama. Kamioni jure naseljem, a sada kad su još u tijeku radovi na Aglomeraciji Varaždin u Jalkovcu, još je je gore. Kuća vam se strese kad vozilo prođe preko ulegnuća na cesti. Kamenje i prašina lete na sve strane – rekla nam je jedna Jalkovčanka iz Ulice braće Radić, najduže u Jalkovcu.

I mještani manjih, sporednih ulica su ogorčeni.

– Ma to više nije normalno. Kamenje leti na sve strane. Skoro su mi stradali prozori na kući – ističe stanovnica Plitvičke ulice.

Neizdrživo

Ogorčena je i majka 5-godišnjeg djeteta iz Nove ulice.

– Kako se voze s teretnim vozilima, to je strašno. Uvijek sam u strahu da se mom malenom nešto ne dogodi – rekla je ogorčeno.

No, kamioni koji dovoze i odvoze robu do Zone malog i srednjeg poduzetništva u Jalkovcu drugim putom ni ne mogu ići.

– Ma svjesni smo mi da vozači kamiona nemaju drugi način nego da se kroz naše naselje voze do Zone u Jalkovcu, ali dokad će to biti tako? – rekla je Jalkovčanka iz Ulice braće Radić.

S problemima mještana upoznati su i u Mjesnom odboru Jalkovec.

– Kontinuirano upozoravamo na problem teškog teretnog prometa u naselju Jalkovec te potrebu iznalaženja rješenja za njegovo izmještanje. To svake godine kao Vijeće Mjesnog odbora stavljamo na listu prioriteta i komuniciramo prema gradskoj vlasti – ističe Robert Vugrin, predsjednik Mjesnog odbora Jalkovec.

Upoznati

S tom problematikom Mjesni odbor Jalkovec upoznao je novu gradsku vlast.

– Zamjenika gradonačelnika Miroslava Markovića s tom problematikom upoznali smo na koordinaciji s predsjednicima vijeća mjesnih odbora u lipnju te je nakon toga početkom srpnja upućen i dopis – dodao je Vugrin.

Iz Grada Varaždina ističu da su upoznati s problematikom Jalkovčana.

– Izmještanje teretnog prometa iz naselja Jalkovec je predmet razgovora svih dosadašnjih vlasti u Gradu Varaždinu s Hrvatskim cestama s obzirom na činjenicu da navedeno prvenstveno ovisi o izgradnji čvora Jalkovec na jugozapadnoj obilaznici grada Varaždina – ističu iz Grada Varaždina te dodaju da je s Hrvatskim cestama dogovarano da se projektiranje navedenog čvora uvrsti u planove Hrvatskih cesta za 2021. godinu.

– Nemamo informacije je li išta po tom pitanju pokrenuto – tvrde iz Grada Varaždina.

Vugrin pak ističe da iz Hrvatskih cesta očito čekaju da se krajem ove godine na sjednici Skupštine Varaždinske županije izglasaju III. izmjene i dopune Prostornog plana Varaždinske županije, koje između ostaloga obuhvaćaju i nove čvorove na varaždinskoj obilaznici, pa time i ovaj jalkovečki.

Rješenje

Do tog čvora na jugozapadnoj obilaznici vodila bi pristupna cesta dužine oko 600 metara koja bi se protezala od Magme u Zoni pa do završetka Ulice Stanka Tomaškovića u Jalkovcu.

Navedenu cestu mora osigurati Grad Varaždin i prema aktualnim podacima na Geoportalu Državne geodetske uprave vidljivo je da je u tu svrhu parcelirana samo polovica dužine te buduće pristupne ceste. Taj dio koji je parceliran ima otegotnu okolnost što se radi o zemljištu koje je predmet sudskog spora vezanog uz zamjenu zemljišta Grada Varaždina i tvrtke T7 VIS.

No, drugih 300 metara nemaju otegotnu okolnost, već se moraju riješiti imovinskopravni odnosi.

Predviđen novi čvor na jugozapadnoj obilaznici

Nadanja

– Uzimajući u obzir sve navedeno i pokušavajući učiniti ono što se može, u 2022. godini bi postojali preduvjeti da se barem počne s projektiranjem čvora od strane Hrvatskih cesta i potrebnim predradnjama od strane Grada Varaždina kako bi se imovinskopravno riješilo preostalih 300 metara buduće pristupne ceste. Jednako tako ostaje i nada da će hrvatsko pravosuđe učinkovitije i brže rješavati sudske postupke koji trenutno onemogućavaju da se počne s izgradnjom buduće pristupne ceste na već parceliranom dijelu – zaključuje predsjednik Mjesnog odbora Jalkovec.

Nastavite čitati

U fokusu

U Varaždinskoj županiji osam novih slučajeva zaraze koronavirusom

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U Varaždinskoj županiji jučer je evidentirano osam novih slučajeva zaraze koronavirusom nakon što je testirano 136 osoba.  

Oporavile su se dvije osobe i broj aktivnih slučajeva je 24. Od početka epidemije u županiji je evidentirano 22.180 osoba pozitivnih na koronavirus.  

Svi zainteresirani građani mogu se danas i u subotu cijepiti na punktu u Gospodarskoj školi u Varaždinu.

Raspored cijepljenja:

Danas, 4. kolovoza – sportska dvorana Gospodarske škole u Varaždinu – do 18 sati –  cijepljenje drugom dozom AstreZenece za osobe koji su prvom dozom cijepljeni 12. svibnja, cijepljenje drugom dozom Pfizera za cijepljene 23. lipnja, kao i za sve ostale zainteresirane građane bez prethodne najave.

Subota, 7. kolovoza – sportska dvorana Gospodarske škole u Varaždinu – od 8 do 14 sati –cijepljenje drugom dozom Pfizera za osobe cijepljene 26. lipnja, kao i prvom dozom za sve zainteresirane građane bez prethodne najave.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje