Povežite se s nama

Život i društvo

Grad Varaždin želi produžiti Sajmišnu ulicu, održan sastanak s vlasnicima čestica

Sajmišna ulica Varaždin sastanak

Objavljeno:

- dana

U utorak, 30. travnja, je u dvorani za sjednice Gradskog vijeća Grada Varaždina, na Trgu kralja Tomislava, održan sastanak gradonačelnika dr. Ivana Čehoka s građanima koji su vlasnici čestica u južnom dijelu grada na kojem se planira probijanje nove ulice.

Kako je naveo gradonačelnik, Varaždin nastavlja s komunalnim i prometnim uređenjem grada. Konkretno riječ je o produžetku Sajmišne ulice prema jugu kako bi se moglo spojiti nathodnik koji iz Črnca ide prema školi u Biškupcu.

U sklopu toga Grad Varaždin je pozvao sve vlasnike zemljišnih čestica na prvi sastanak oko mogućnosti zajedničkog komunalnog opremanja i probijanja nove prometnice u tom dijelu grada. Izražena je spremnost Grada da probije novu prometnicu ukoliko građani također izraze spremnost da dio zemljišta daju za izgradnju prometnice i potrebne komunalne infrastrukture.

Detaljnije informacije građanima dao je i nadležni pročelnik Roberto Krajcer, a građani su također pozvani da dodatne informacije zatraže u Upravnom odjelu za komunalne poslove, urbanizam i zaštitu okoliša.

Život i društvo

Temperatura danas do 28 °C: još u utorak sunčano, slijedi pogoršanje vremena

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Pretežno sunčano i vrlo toplo bit će danas, 10. svibnja, u cijeloj središnjoj Hrvatskoj, javlja DHMZ. Mnogima će danas biti posebno drago što će se najviša dnevna temperatura zraka kretati između ugodnih 26 i 28 °C.

U Varaždinu će najviša dnevna temperatura zraka iznositi 26 °C, a u Čakovcu 25 °C.

I biometeorološke prilike će danas biti uglavnom povoljne. – Uz danju toplo i pretežno sunčano vrijeme, mnogi će meteoropati biti dobrog raspoloženja i radne učinkovitosti. Zbog povremeno izraženijeg južnog strujanja, najosjetljiviji meteoropati mogu osjećati manje tegobe – ističu državni prognostičari.

Još u utorak lijepo, a potom pogoršanje

U utorak će biti djelomice sunčano, a popodne na zapadu slijedi naoblačenje te do kraja dana i pljuskovi s grmljavinom. U srijedu i četvrtak će biti promjenljivo i nestabilno s mjestimičnom kišom ili pljuskovima, lokalno i grmljavinom.

U utorak stoga još vrlo toplo, a od srijede svježije, temperatura zraka bit će niža za oko 5 °C.

Nastavite čitati

Život i društvo

FOTO Pripazite na svoje pse, ali i djecu: u Varaždinu kod 6. osnovne škole postavljen otrov

Objavljeno:

- dana

Danas, 9. svibnja, u Ulici Miroslava Krleže u Varaždinu čitateljica Regionalnog tjednika naišla je na otrov za štakore, očigledno namijenjen psima.

Otrov je bio postavljen kod starog sporednog ulaza u dvorište 6. osnovne škole, uz sam nogostup kojim svakodnevno šeće vrlo velik broj prolaznika sa psima, ali i djece, budući da se samo nekoliko metara dalje nalazi školsko igralište na kojem se djeca svakodnevno okupljaju. Postavljač se nije ni potrudio zakamuflirati otrov.

Čitateljica je odmah obavijestila policiju koja je vrlo brzo izašla na teren i očistila otrov.

No, s obzirom na to da je pred nama sve ljepše vrijeme te da će ljudi i njihovi ljubimci još više i češće boraviti na otvorenom, nezahvalno je očekivati da bi ovaj slučaj mogao biti jedini. U šetnji stoga pripazite na svoje ljubimce i malu djecu za koju otrov također predstavlja itekako veliku opasnost.

Ne morate voljeti životinje, ali ih nemojte ni ugrožavati, kao što one prilikom šetnje sa svojim vlasnicima ne ugrožavaju vas!

Ova slika ima prazan alt atribut ; naziv datoteke je otrov-kod-6.os2_-768x1024.jpg

Nastavite čitati