Povežite se s nama

Međimurje

Grad zimskih radosti

Objavljeno:

- dana

KLIZALIŠTE

Ove zime Grad Čakovec nakon nekoliko godina otvara novouređeno klizalište na Trgu Republike.

Ova novost svakako će razveseliti brojne najmlađe i njihove obitelji, koje će moći uživati u pravim zimskim radostima u svomegradu. Prethodnih godina Grad se redovito susretao s objektivnim problemom u održavanju klizališta na različitim lokacijama zbog visokih temperatura. Ove godine pronađeno je rješenje za taj problem i Čakovčani će čak dva mjeseca moći uživati na novom klizalištu.

– Pripremili smo još jedan dodatan sadržaj kako bismo upotpunili adventska događanja u našem gradu. Grad kao što je Čakovec zaslužuje veliko klizalište na kojem će moći uživati naši najmlađi. Predano ćemo raditi na osmišljavanju novih sadržaja kako bi obitelji, svi naši građani i posjetitelji mogli na najljepši mogući način uživati u nadolazećim blagdanskim zimskim trenucima – naglasio je gradonačelnik Stjepan Kovač.

Klizalište se otvara na Trgu Republike, a o svim detaljima uoči otvorenja iz Grada će pravovremeno obavijestiti javnost. Nakon instalacije klizalište će zauzimati oko 800 četvornih metara. Podlogu pripremaju djelatnici čakovečke tvrtke Čakom, a otvorenje se planira već prvog dana mjeseca prosinca. Tako se u Čakovcu užurbano radi na pripremama za ovogodišnji Advent u gradu Zrinskih, koji ponovno donosi božićnu čaroliju s puno iznenađenja i noviteta u njegovoj jezgri. 

Izvor:
Foto:

Međimurje

U subotu ponovno dobrotvorna akcija “Radio gorice za Katružu”

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Novo izdanje dobrotvorne akcije “Radio gorice za Katružu” održat će se u subotu, 23. rujna, diljem gornjeg Međimurja gdje će organizatori iz Humanitarne zaklade solidarnosti Katruža Međimurske županije i Radija 1 s prijateljima, donatorima i gostima obilaziti gorice te prikupljati grožđe, mošt i ostale oblike donacije za nove cikluse pomoći međimurske Zaklade građanima.

Polazak je ispred Gradskih bazena Marija Ružić u Čakovcu, odakle se u 8 sati kreće prema Svetom Urbanu, a na brojnim postajama diljem bregovitog dijela našega kraja povorku će pratiti glazba za koju će se pobrinuti provjereni međimurski glazbenici – članovi Skandal benda, Josip Sanjković Mitrica te DJ Radija 1.

U Humanitarnoj zakladi Katruža Međimurske županije ističu da je cjelokupni prihod akcije isključivo namijenjen pomaganju bolesnim osobama s ovog područja, te pozivaju građane da se uključe donacijom u grožđu, moštu, novčanim prilozima ili nekim drugim oblikom doprinosa postanu sudionici ove lijepe priče koja dugi niz godina širi svjetlost nade ljudima u potrebi.

Nastavite čitati

Međimurje

FOTO Radna akcija u vrtiću „Maslačak“: roditelji izradili nova igrala, a djeca ih obojala

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U vrtiću „Maslačak“, područnom odjelu Dječjeg vrtića „Cvrčak“, održana je radna akcija uređenja vrtićkog dvorišta.

Roditelji su nabavili materijale te od njih izradili stolove, klupice, kuhinju i glazbeni kutak. U vrtić su došli kao pravi majstori s alatom i od drveta napravili „ čuda“.

Sve je obojano zajedno s djecom koja su aktivno sudjelovala, što daje posebnu vrijednost svemu napravljenom.

Obojana su i sva postojeća igrala, a na klackalice i njihaljke stavljene su nove sjedalice.

– Vrtićko dvorište područnog odjela „Maslačak“, Dječjeg vrtića „Cvrčak“, dobilo je novi sjaj. Djeca će uživati u igri na igralima koja su napravili njihovi roditelji, a oni sami obojali po želji. Veliko hvala roditeljima, djeci i odgojiteljima na hvalevrijednoj akciji – poručili su iz vrtića.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje