Povežite se s nama

Međimurje

Građani M. Središća dužni javiti lokacije građevina koje sadrže azbest

Objavljeno:

- dana

ZDRAVLJE NA PRVOM MJESTU

Radi dostave podataka Fondu za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, gradonačelnik Murskog Središća Dražen Srpak uputio je javni poziv vlasnicima, odnosno korisnicima građevina na području Grada u kojima se nalazi azbest da najkasnije do 1. lipnja dostave podatke o lokacijama na kojima se nalazi ovaj građevinski materijal, koji se nekada često upotrebljavao sve dok nije dokazana njegova štetnost po ljudsko zdravlje.

Vlasnici su dužni javiti lokacije radi planiranja sustava gospodarenja građevnim otpadom koji sadrži azbest. Jednako tako, iz Grada obavještavaju da su vlasnici ili korisnici takvih građevina dužni redovito pregledavati dijelove građevine koje sadrže azbest kako bi se utvrdilo dolazi li zbog oštećenja ili dotrajalosti do izdvajanja azbestnih čestica te se po potrebi poduzele mjere sanacije oštećenja. Tražene podatke građani mogu dostaviti na propisanom obrascu koji su primili na kućnu adresu, ali je i dostupan na službenim internetskim stranicama Murskog Središća ili se pak može preuzeti i u službenim prostorijama Grada.

Izvor:
Foto:

Međimurje

U subotu ponovno dobrotvorna akcija “Radio gorice za Katružu”

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Novo izdanje dobrotvorne akcije “Radio gorice za Katružu” održat će se u subotu, 23. rujna, diljem gornjeg Međimurja gdje će organizatori iz Humanitarne zaklade solidarnosti Katruža Međimurske županije i Radija 1 s prijateljima, donatorima i gostima obilaziti gorice te prikupljati grožđe, mošt i ostale oblike donacije za nove cikluse pomoći međimurske Zaklade građanima.

Polazak je ispred Gradskih bazena Marija Ružić u Čakovcu, odakle se u 8 sati kreće prema Svetom Urbanu, a na brojnim postajama diljem bregovitog dijela našega kraja povorku će pratiti glazba za koju će se pobrinuti provjereni međimurski glazbenici – članovi Skandal benda, Josip Sanjković Mitrica te DJ Radija 1.

U Humanitarnoj zakladi Katruža Međimurske županije ističu da je cjelokupni prihod akcije isključivo namijenjen pomaganju bolesnim osobama s ovog područja, te pozivaju građane da se uključe donacijom u grožđu, moštu, novčanim prilozima ili nekim drugim oblikom doprinosa postanu sudionici ove lijepe priče koja dugi niz godina širi svjetlost nade ljudima u potrebi.

Nastavite čitati

Međimurje

FOTO Radna akcija u vrtiću „Maslačak“: roditelji izradili nova igrala, a djeca ih obojala

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U vrtiću „Maslačak“, područnom odjelu Dječjeg vrtića „Cvrčak“, održana je radna akcija uređenja vrtićkog dvorišta.

Roditelji su nabavili materijale te od njih izradili stolove, klupice, kuhinju i glazbeni kutak. U vrtić su došli kao pravi majstori s alatom i od drveta napravili „ čuda“.

Sve je obojano zajedno s djecom koja su aktivno sudjelovala, što daje posebnu vrijednost svemu napravljenom.

Obojana su i sva postojeća igrala, a na klackalice i njihaljke stavljene su nove sjedalice.

– Vrtićko dvorište područnog odjela „Maslačak“, Dječjeg vrtića „Cvrčak“, dobilo je novi sjaj. Djeca će uživati u igri na igralima koja su napravili njihovi roditelji, a oni sami obojali po želji. Veliko hvala roditeljima, djeci i odgojiteljima na hvalevrijednoj akciji – poručili su iz vrtića.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje