Povežite se s nama

Život i društvo

Građevinski objekt se u Varaždinu urušio na parkirani auto

Foto: JVP Varaždin

Objavljeno:

- dana

U utorak, 12. siječnja, u 17:47 JVP Varaždin primio je dojavu PU varaždinske o urušavanju građevinskog objekta u Ulici Ivana Kukuljevića 44, Varaždin.

– Dolaskom na mjesto intervencije primijetili smo da se odlomio dio zida starije građevine te rasipao po pločniku, samoj prometnici te oštetio parkirano vozilo na nogostupu. Do dolaska policije raščistili smo kolničku traku na kojoj se nalazilo nekoliko cigli te dijelova žbuke, a pritom smo i osiguravali mjesto događaja, budući da je građevina i dalje djelovala nesigurno i opasno za prolaznike. Vlasnik zapuštene građevine je naknadno pristupio mjestu događaja – objavio je JVP Varaždin na svojoj internetskoj stranici.

Policija je informirala da će obavijestiti komunalce za dodatno osiguranje mjesta urušavanja nakon očevida, stoga nije više bilo potrebe za prisustvom vatrogasaca te su se vratili u postrojbu.

Život i društvo

Škola na Trećem: u prosincu snimljeno 72 sata programa, počelo i snimanje za novo polugodište

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Viši savjetnici Agencije za odgoj i obrazovanje zajedno s učiteljima koji su uključeni u rad Škole na Trećem, u prosincu 2020. godine snimili su ukupno 4320 minuta, odnosno 72 sata programa Škole na Trećem za nastavne predmete Hrvatski jezik, Matematika, Priroda i društvo, Glazbena kultura, Likovna kultura i Sat razrednika.

Napisano je 213 scenarija za izvođenje nastave i, među ostalim, izrađeno je 159 digitalnih nastavnih materijala. Lektorirano je također 595 kartica scenarija i 49 PowerPoint-prezentacija s digitalnim obrazovnim sadržajima.

Objavila je to Agencija za odgoj i obrazovanje, iz koje izvješćuju da je snimanje novih materijala Škole na Trećem (za drugo polugodište) započelo 18. siječnja.

Članovi razrednih timova koji sudjeluju u osmišljavanju sadržaja, izradi scenarija, digitalnih materijala recenzijama su učitelji iz cijele Hrvatske koje koordiniraju savjetnici Agencije za odgoj i obrazovanje.

Nastavite čitati

Život i društvo

Nedjelja: danju oblačno s kišom, a navečer moguća susnježica i snijeg

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

grudanje, snijeg, praznici

Nedjeljno prijepodne će u središnjoj Hrvatskoj proteći uz moguća mjestimice sunčana razdoblja, a zatim će biti oblačno s kišom, objavio je DHMZ.

Navečer uz pad temperature kiša će prelaziti ponegdje u susnježicu i snijeg. Umjeren jugozapadni vjetar popodne i navečer okrenut će na jak sjeverni i sjeveroistočni.

Jutarnja temperatura zraka kretat će se od 3 do 5, a najviša dnevna od 8 do 10 °C, no prema večeri bit će osjetno hladnije. U Varaždinu će tako najviša dnevna temperatura biti 8 °C, a u Čakovcu 7 °C.

Idući tjedan

U unutrašnjosti će u ponedjeljak biti promjenljivo oblačno i nestabilno, još mjestimice s uglavnom pljuskovima snijega.

U utorak i srijedu djelomice ili pretežno sunčano, ujutro ponegdje i maglovito. Vjetar slab do umjeren sjeverni i sjeverozapadni. Najniža jutarnja temperatura zraka u osjetnom padu, pa će u utorak i srijedu mjestimice biti i umjerenog do jakog mraza. Danju pak prohladno.

Nastavite čitati