Povežite se s nama

Međimurje

Gradonačelnica Ljerka Cividini najavila ulaganja u Područnu školu u Novom Selu Rok

Objavljeno:

- dana

Rast broja djece i intenzivno širenje naselja Novo Selo Rok, potaknuli su promišljanja o ulaganjima u obrazovanje, odnosno kvalitetnijim uvjetima za trenutno 50-ak školaraca, učenika od 1. do 4. razreda I. osnovne škole Čakovec Područne škole Novo Selo Rok. Tim povodom organiziran je posjet školi, a u obilasku su bili gradonačelnica Grada Čakovca Ljerka Cividini i pročelnik gradskog Upravnog odjela za društvene djelatnosti David Vugrinec, zajedno s domaćinima predsjednikom Vijeća Mjesnog odbora Novo Selo Rok Miroslavom Novakom, ravnateljem I. OŠ Čakovec Sinišom Stričakom i voditeljica Područne škole Brankom Hranjec.

Da bi se uvjerili u potrebe školaraca i onih koji će tek sjesti u školske klupe u Novom Selu Rok, gosti su prošli školskom dvoranom/učionicom u kojoj se odvija nastava tjelesne i zdravstvene kulture, dvjema učionicama, kuhinjom, a obišli su i okoliš škole te razgovarali s učiteljicama i kuharicom.

U dogovoru s gradonačelnicom Cividini kao prioritet kod dogradnje Škole istakli su izgradnju blagovaonice za užinu. Naime, najavljenim uvođenjem jednosmjenske nastave i produženog boravka, prostor u kojem će svi učenici moći doći na ručka, nužno je potreban.

– Za izradu projektne dokumentacije aplicirat će se na Nacionalni plan oporavka i otpornosti. Pritom će se dodatni prostor u školi dobiti i potencijalnom prenamjenom učionice u kojoj se odvija nastava tjelesne i zdravstvene kulture, s obzirom da djeca imaju na raspolaganju susjedni moderni i prostrani Dom kulture. Također, uvidjeli smo i potrebu za ormarićima za svakog učenika, a to ćemo financirati iz decentraliziranih sredstava – poručila je gradonačelnica Cividini.

Radni sastanak i obilazak zaključeni su dogovorom oko prvih operativnih poteza za ostvarenje najavljenog, ali i temom iščekivanja odluka resornog Ministarstva o mogućem devetogodišnjem osnovnoškolskom obrazovanju i formiranju razreda s većim brojem djece, koji bi utjecali na dosadašnje odvijanje nastave.

Međimurje

Međimurska policija s četvrtka na petak provodit će akciju „Alkohol“

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Policijski službenici Postaje prometne policije Čakovec u noći sa četvrtka na petak (8./9. lipnja 2023.) od 23 do 5 sati provest će aktivnosti iz akcije “Alkohol”.

Glavnina aktivnosti bit će usmjerena na suzbijanje prekršaja upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola i/ili droga.

Tijekom akcije sankcionirat će se i prekršaji upravljanja vozilima nepropisnom i/ili neprilagođenom brzinom, nepropisnog korištenja mobilnih uređaja, nekorištenja sigurnosnog pojasa, kao i ostalih prekršaja koji su u uzročno posljedičnoj vezi s nastankom prometnih nesreća, posebice s najtežim posljedicama.

Posebna pozornost posvetit će se sudionicima u cestovnom prometu mlađe životne dobi, koji su najčešći počinitelji spomenutih prometnih prekršaja, najavila je PU međimurska. 

Nastavite čitati

Međimurje

FOTO Mještani i njihovi gosti uživali u ribljim specijalitetima i bogatom programu „Dana šibe i ribe“

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

FOTO: Marijan Kovač/Općina Kotoriba

Kotoriba je tijekom vikenda bila domaćin izvrsno posjećenih „Dana šibe i ribe“.

U subotu poslijepodne kotoripske udruge pripremale su riblje specijalitete, a zadovoljna lica brojnih članova dvadesetak mjesnih udruga pokazatelj su da je druženje uz iće i piće bilo jako uspješno. Navečer su mnogi uživali u glazbenom programu grupe Oaza te pjevali poznate hitove Lane Jurčević. 

Za djecu je održana besplatna predstava Šarenog svijeta, a oni najmlađi sudjelovali su i na radionici Dječjeg vrtića Kotoriba.

Nedjeljno poslijepodne bilo je ispunjeno kulturno-umjetničkim programom uz odličan nastup kotoripskih mažoretkinja kao i KUD-a Kotoriba.

U programu su uživali i gosti pristigli besplatnim vlakom iz Varaždina, Čakovca i usputnih mjesta koje je na stanici u Kotoribi dočekala limena glazba.

Gosti su, kao i domaći posjetitelji, ostali oduševljeni „Kotoripskim korpaškim selom“ u sklopu kojeg je prikazana tradicija košaraštva, kao i pripadajućim izložbama i aktivnostima vezanim uz košaraštvo i ribolov.

Ujedno su još jednom zavirili u bogatu baštinu Međimurja kroz predstavljanje mnogobrojnih starih zanata koji su se odazvali pozivu Općine Kotoriba. Dio tradicije predstavljen je i na Starom farofu gdje su, uz stalni postav, bile izložene i šibom opletene flaše iz zbirke učitelja Zvonka Šantla.

Uz bogatu gastronomsku ponudu, glazbu Frikova i druženje u zabavnom parku, mještani Kotoribe i njihovi gosti imali su sadržajima uistinu bogat vikend.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje